reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie;)
U nas znowu mroźno -10;(
więc pewnie będe siedziałą w domu ale może za to coś popiekę;)
u nas też mroźno a co dobrego pieczesz tym razem?
Trzecia!
Odzdechnięta:) (MILKA uwielbiam takie słówka:):):):)
Mój syn mnie wczoraj tak zmęczył:)
dobrze że już jesteś odzdechnięta:-D
oby skok szybko minął
z tego co pamietam to ok 8 miesiąca w rozwoju dziecka pojawia się etap inicjowania zabawy przez dziecko i niestety protestów gdy mama znika z pola widzenia, dziecko dostrzega że jest "osobną" jednostką nie połączoną z mamą
Witajcie!!!

Perfecta - fajnie że już jesteś odzdechnięta ;)

Mój brzdąc z okazji ukończenia 8 miesięcy, nauczył się pić z niekapka!!! ale to już nie chodzi o niekapka, tylko o to że tam był soczek i z niekapka smakował, a z butli było bleeee... hehe! poza tym, to nie wiem o co mu chodzi, bo ostatnio nie mogę spać w nocy bo młody się budzi, stęka i wierci od 24:00 do samego rana... a śpi ze mną :( bo nie dałam rady non stop wstawać do niego... on od urodzenia się wiercił i mówili nam że to kolka, a teraz też kolka??? myślałam że się kończy po 3 miesiącach... ahhh...

Dla wszystkich solenizantów, wczorajszych, przedwczorajszych i przed przed... dzisiejszych i jutrzejszych STO LAT!!!
jak dla mnie to także jakieś problemy brzuszkowe, a nie ma problemów z robieniem kupki
Witam.

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DLA KOCHANYCH MILUSIŃSKICH : DAMIANKA, JULIANKA I MILENKI.

Jasiu śpi wiec biore się za robote:-D

Miłego dnia kochane.

Tobie także miłego dnia

do mnie uśmiecha się góra prasowania ale czekam na wenę bo gdzieś mi znikła :)

reklama
u nas też mroźno a co dobrego pieczesz tym razem?

dobrze że już jesteś odzdechnięta:-D
oby skok szybko minął
z tego co pamietam to ok 8 miesiąca w rozwoju dziecka pojawia się etap inicjowania zabawy przez dziecko i niestety protestów gdy mama znika z pola widzenia, dziecko dostrzega że jest "osobną" jednostką nie połączoną z mamą

jak dla mnie to także jakieś problemy brzuszkowe, a nie ma problemów z robieniem kupki

Tobie także miłego dnia

do mnie uśmiecha się góra prasowania ale czekam na wenę bo gdzieś mi znikła :)
Mam drozdze więc albo rogaliki albo struclę makową;)

Eagle - kupki robi twardawe ale bez problemu i wysiłku, więc może gazy albo kolka... nie wiem sama... najbardziej mnie denerwuje to że lekarze nigdy na to mi nic nie mówili... ja im o tym problemie a oni albo zmieniali temat albo mówili, "a może to już taki charakterek ma"... i bądź mądry...

Mam drozdze więc albo rogaliki albo struclę makową;)
mmmmmmm takich rogalików to bym zjadła, najlepiej jeszcze ciepłych
też mam drożdże ale mój mnie o pizze męczy:sorry: zastanowię się jak będzie grzeczny to może coś z tego będzie
Eagle - kupki robi twardawe ale bez problemu i wysiłku, więc może gazy albo kolka... nie wiem sama... najbardziej mnie denerwuje to że lekarze nigdy na to mi nic nie mówili... ja im o tym problemie a oni albo zmieniali temat albo mówili, "a może to już taki charakterek ma"... i bądź mądry...
wiesz mój też niby nie miał problemów ale robił w ciągu dnia kilka takich malutkich króliczych bobków, zaczęłam mu dodawać do mleka Acidolac Baby i różnica jest taka że robi jedna czasem dwie takie plastelinkowate i widać ze mu łatwiej jeśli mogę to tak określić;-)

A brzuszek ma twardy? Pruka ? Bobki zbite nam się także zdarzają i lekarz powiedział że to od obiadków. Zresztą KasiaJ pisał też to samo jak miałam stresa związanego z Jasia kupką:)

Co robicie dzisiaj na obiadek?
Ja robię pierś kurczaczka w sosie z groszku zielonego ze śmietanką z dodatkiem mięty i bazylii i odrobiną cytrynki:) podam z ryżem:)
Jak zrobię to powiem jak wyszedł bo tak sobie wymyśliłam ten przepis wczoraj zainspirowana programem Jeamiego Olivera na kuchnitv:)
On robił sam groszek z mietą a ja sobie pomyslałam że kurczaczek w takim sosie musi być przepyszny i dzisiaj już piersi się odmrażają:)
Kolenderko- Jak hodujesz ziółka? Kupujesz ziarenka czy sadzonki te sklepowe i przesadzasz do donicy większej? Ciekawa jestem czy jak przesadzę te które mi sie kończą to jeszcze coś wyrośnie? Nie śmiejcie się ze mnei czasem bo ogrodnik ze mnie żaden:p:p

Ostatnia edycja:
A brzuszek ma twardy? Pruka ? Bobki zbite nam się także zdarzają i lekarz powiedział że to od obiadków. Zresztą KasiaJ pisał też to samo jak miałam stresa związanego z Jasia kupką:)

Brzuszek nie jest twardy... ale ostatnio nie pryka, przynajmniej nie słyszałam... u nas jest kupka taka plastelinowata jak to Eagle określiła ;) też trzeba wziąć pod uwagę to że on tak ma od urodzenia, tylko raz lepiej śpi raz gorzej...

Dziewczyny, czy któraś z Was ma spacerówkę parasolkę z której jest zadowolona? i mówię o takich które nie kosztowały więcej niż 250zł... ???

Ja robię pierś kurczaczka w sosie z groszku zielonego ze śmietanką z dodatkiem mięty i bazylii i odrobiną cytrynki:) podam z ryżem:)
Jak zrobię to powiem jak wyszedł bo tak sobie wymyśliłam ten przepis wczoraj zainspirowana programem Jeamiego Olivera na kuchnitv:)
On robił sam groszek z mietą a ja sobie pomyslałam że kurczaczek w takim sosie musi być przepyszny i dzisiaj już piersi się odmrażają:)

A ja sałatkę chińską;)A na obiad piers z kurczaka z pieczonymi ziemniaczkami i surówka;)

Ty i Lena dobijacie mnie tymi pysznościami... ja jestem lewus jeśli chodzi o gotowanie więc zawsze robie co najprostsze i w miarę sprawdzone ;) na dziś rozmrażam skrzydełka ale co z nimi zrobię nie mam pojęcia :(

reklama
Brzuszek nie jest twardy... ale ostatnio nie pryka, przynajmniej nie słyszałam... u nas jest kupka taka plastelinowata jak to Eagle określiła ;) też trzeba wziąć pod uwagę to że on tak ma od urodzenia, tylko raz lepiej śpi raz gorzej...

Dziewczyny, czy któraś z Was ma spacerówkę parasolkę z której jest zadowolona? i mówię o takich które nie kosztowały więcej niż 250zł... ???

No to coś z gazami ma;(Więc to co Ci pisałam spokojnie pomoże!!

Do góry