reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A ja już po wizycie. Wyniki badań mam dobre:tak::-DDzidzia śliczna!!!! (to po mamie:-D) Fika i broi aż nie szło jej pomierzyć:-):-Dno ale w końcu się udało i ma 6,3cm!!! Taki sobie wielki człowiek;-)

No no duża dzidzia :-) oby się tak ładnie cały czas rozwijała :-D

Gratuluje hefi takich wspaniałych wieści no i dorodnego maluszka:-D, termin juz zmieniłam;-)

dziękuję :happy:

hej
ja tez juz po wizycie
maluch ma 2,25 cm i wedlug usg jestem dwa dni dalej w ciazy
jeszcze tak nie fika jak Wasze ale mnie i tak rozczula widok bijacego serduszka
a krwiaczka prawie nie ma wiec wszystko ok
nastepna wizyta za miesiac

Super!!! Najwazniejsze że serduszko bije no i krwiaczka nie ma!!!:-D:-D

Klementinka podpisuję się pod tym co gosiagro napisała :-D najważniejsze że wszystko w porządku a pewnie niedługo każda z nas będzie na kopniaki narzekać :-p więc spokojnie będziesz miała jeszcze tego dosyć :tak::-D:-D

pytałyście o cytologie, mnie na pierwszej wizycie lekarz zapytał,kiedy była robiona, bo robi się co trzy lata, jeśli wychodzi,ze jest ok, a jeśli były jakieś problemy to częściej, ja miałam robiona trzy miesiące po urodzeniu i była w porządku więc teraz mi nie zrobił lekarz

Mi cytologie robili raz na rok :eek: mimo że zawsze było wszystko ok.

reklama
koriander ja mam takiego lekarza, który nie wyciąga pieniędzy od pacjentek, tak samo z badaniami, ja robiłam tylko mocz, morfologię, WR i HIV, żadnej toksoplazmozy itp., bo miałam robione te badania w pierwszej ciąży i pogadał ze mną i stwierdził,ze nie ma wskazań do innych badań, a na następną wizytę kazał mi zrobić tylko mocz:-)

Klementinka graulacje!!:-)
Ciekawe czy moja też taka duża, w końcu są z tego samego dnia:-D

Ja też przyłączam się do gratulacji!!!
Super wieści :-)

Moja kruszynka też pewnie podobnej wielkości bo to tylko dzień różnicy ;)
dokładnie tydzień i jeden dzień temu miała 1,3 cm ....

co do cytoligii to wg mojej lekarki powinno robić się co rok (taką zwykłą) lub co dwa lata cytologię jednowarstwową (nowoczesna). jak chcecie poczytać www.nucleagena.pl
jest sporo droższa (bo chyba 250pln kosztuje) ale podobno dużo lepsza.

Ostatnia edycja:
Klementinka graulacje!!:-)
Ciekawe czy moja też taka duża, w końcu są z tego samego dnia:-D

Zdec a kiedy masz wizyte?
w sumie to takie zaplodnieniowe blizniaki ;-)
Klementinka super !:-D Ciesze sie ze krwiaczek sie wchlonal, a fasolka ma na swoj wiek bardzo prawidlowy rozmiar :tak:

Paulka dobrze ze mowisz o tej cytologii bo sie przymierzalam zeby robic a mialam rok temu robiona i bylo ok. Wiec jedno badanie mniej :tak:

ja tez sie ciesze ze tak zdrowo rosnie a ja nic jeszcze nie przytylam
co do cyt. to dzisiaj cos mi pobieral i troche bolalo, ale moj Gin naprawde spoko jest i wszystko objasnia i tlumaczy

Klementinka podpisuję się pod tym co gosiagro napisała :-D najważniejsze że wszystko w porządku a pewnie niedługo każda z nas będzie na kopniaki narzekać :-p więc spokojnie będziesz miała jeszcze tego dosyć :tak::-D:-D
.

mysle ze na nastepnej wizycie juz bedzie fikac koziolki
dzieki za mile slowa

hefi, Klementinka gratuluje dorodnych bobasów:-)

a co do spodni to ja od początku ciąży jakos nie moge dzinsów nosic takie dziwne wrażenie ze mnie cisną najlepiej chodzi mi sie w dresikach musze je miec powyzej pepka bo tak mi najwygodniej jak wyzdrowieje to bede szukac jakis eleganckich bardziej z guma na brzuszek zeby były do konca ciązy na wyjścia:-)

opinia opinią a życie i zdrowie jest nasze więc dla pewności i spokojnego snu - lepiej co rok!

ja już słyszałam ostatnio, że jestem zbyt ostrożna i "przesadzam" ale ... co tam, chociaż trochę stresów mam mniej :-)

a tak odnośnie spodni ciążowych... mam pytanko do dziewczyn z wrocławia, nie wiecie gdzie można kupić jakieś fajne ciążówki?
Ostatnio byłam w Grunwaldzkiej ale tam tak niebardzo był wybór :eek:

hefi, Klementinka gratuluję wspaniałych nowinek:tak::-)

Jeśli o ceny wizyt chodzi to ja placę 50zł za wizytę 30zł za usg a za cytologie płaciłam 20zł. Na ta wizytę miałam zrobić badania :morfologia, glukoza, Wasserman (nie pamiętam jaki skrót:-p) i mocz- płacilam za wszystko 23,50zł:-)

reklama
opinia opinią a życie i zdrowie jest nasze więc dla pewności i spokojnego snu - lepiej co rok!

ja już słyszałam ostatnio, że jestem zbyt ostrożna i "przesadzam" ale ... co tam, chociaż trochę stresów mam mniej :-)
ja tez robie co rok:))
i jak poszlam potwierdzic ciąże to lekarz tez sie pytal kiedy robilam a ze w sierpniu to juz nie musze dopiero po ciazy kolejny raz:)

i tez mowil mi ze co rok lepiej robic

Do góry