reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ita - ja bym osobiście rabany narobiła... Nie wiem czy czytałyście ten artykuł Matka prosiła o pomoc - niemowlę zmarło z odwodnienia - Media - WP.PL normalnie brak słów...

Ja mam pytanko i prośbę o radę :)
Mam zdjęcia ślubne wywołane ale nie chce standardowego albumu (chociaż pewnie jak nic ciekawego nie wymyślę to kupie album :p), macie jakieś pomysły na włożenie zdjęć (pudełko: jakie??, kuferek: jaki?? itp) bo one leżą i się kurzą :p i muszę dość szybko coś wykombinować ;).
I chce zrobić pamiątkowe pudełko z julki rzeczami: z chrztu itp i też musze coś znaleźć żeby było pojemne ale nie za duże ;)

reklama
ja też się witam
wczoraj nawet nie miałam na to czasu, jak juz udało mi się coś poczytać to włączała sie maruda i koniec pisania
nie wiem co w tego mojego łobuza wstąpiło, masakra cały dzień niemal na rączkach, jeść nie, spać to dopóki mama na rączkach bujała, dziąsełka jak posmarowałam to zaledwie na kilka minut był spokój, a ślini się znowu jak buldog, wieczorem dałam mu Nurofen i nocka nawet ok, myślałam że będzie gorzej
a dziś od rana spokój, teraz już znowu śpiocha więc mam chwilkę
dziękuje za rady co do łazienki, póki co jesteśmy wstępnie umówieni z gościem który będzie nam ją robił tak żeby jakoś technicznie wszystko rozplanować a ja póki co wertuję stronki z aranżacjami zastanawiając się nad kolorystyką itd

adorea a ta kaszka to jaka w smaku, nie jest bardzo słodka?
sealet super że jakieś postępy w rehabilitacji są, Agatka napewno się przyzwyczai i będzie jeszcze lepiej
nadika zdrówka
liliti, kasiaj gratulujemy przyszłym świadkowym i braciom oczywiście
Milka będzie dobrze z Ercie a Ty kochana uważaj na siebie bo coś za dużo tych przygód masz ostatnio...może czas nieco zwolnić
Casia77 gratulujemy pełzania mój zaczął dupkę do góry podnosić i podpierać się na kolankach i na tym koniec nie wie co dalej z tym zrobić więc ląduje na brzuszku:-)
Anik79 i jak po dyżurze? ja też jak sobie zaplanuję jakiś odpoczynek to zawsze coś ważniejszego wpadnie w tym samym czasie
a do weekendu juz niedaleko
Agast22 spóźnione ale najlepsze życzenia dla Jagódki, a jak się Hania czuje? nie ciągnie jej do siostry, bo moja jak była chora nie było szans żeby ją odizolowac od Tomka
emalia nic tylko walczyć ze spaniem w łóżeczku, a co to za zadyma na zebraniu?
lenka a jak Wy się czujecie? Gaja wyzdrowiała całkiem, a Ty bierzesz jeszcze antybiotyk?
klementinka, hefi jak wasze chorowitki? mam nadzieję że już lepiej
zdec dużo zdrówka dla Was
koriander będziemy trzymać kciuki za oduczanie przysypiania w Waszym łóżku
koniczynnka a z jakiej okazji byliście u psychologa? chyba mi cos umknęło bo nie pamiętam:zawstydzona/y:
a co do rozumienia słów zaczynających sie od "nie.....wolno....itd" to uwierz mi że jeszcze długo nasze dzieciaki nie będą tego robić, owszem zakumają o co chodzi ale i tak zrobią swoje...;-):-) oczywiście na przekór mamie;-)
ita85 też bym się wkurzyła na taka lekarkę, kurde to jest jej z....y obowiązek przyjać dziecko, zdrówka dla Tymusia

duże buziaki dla wczorajszych i dzisiejszych miesięczniaków Jagodzi, Eryczka, Natalci i Jasia

dzisiejszym, wczorajszym, przedwczorajszym solenizantom składamy najlepsze życznie, Robaczki dużo zdrówka dla Was i wielu zabawek:-)
Natalko, Amelko, Jasiu, Jagódko, Kubusiu i Szymonku, Jagodziu, Haniu, Lenko, Mikołaju rośniejcie zdrowo!!!

Witam Kochane:)

moję dzięcię od 15minut zagryza się mango...jak myślicie może?:confused2::confused2::confused2:

a my cały tydzień w domu:( od niedzieli walczyliśmy z choróbskiem u Tymcia:no: w nd miał 39,6 w pupie byliśmy na dyżurze u lekarza a baba mnie wkurzyła...stwierdziła że najpierw powinniśmy zadzwonić to udzieliłaby nam porady przez telefon(przeszkodziliśmy w piciu kawy, była 18godzina):wściekła/y:powiedziała że je śli tylko ma tempetaturę bez innych objawów to przez 3dni nie trzeba było przychodzić.
Tymek miał 38,1 to dostał czopek ale po 3godzinach skoczyło do 39,6 wieć wolałam jechać do lekarza!!!
od niedzieli do wtorku dostawał co 6 godzin nurofen i wkońcu zeszła temp.

Iza Ignaś od wczoraj też ma goraczkę, tak jak Tymiuś :( ale nie poszlam do lekarza bo innych objawów nie ma. A u Tymusia pojawiły sie po 3 dniach krostki- bo zastanawiam sie czy to trzydniówka?
A ci lekarze to mnie tak denerwoją- zachwowują się jak jacyś wyjątkowi ludzie a to w końcu ich zawód jak każdego z nas. A z wielka laską czasem dziecko czy dorosłego zbadają.

STO LAT DLA NATALKI I JASIA:-)

Ostatnia edycja:
adorea a ta kaszka to jaka w smaku, nie jest bardzo słodka?
Pytasz o kaszkę Disney, podobny ma smak do tej Hipp, tyle że jest tańsza, nie jest bardzo słodka, ale wiadomo że musi być słodka. U mnie to teraz standardowy zakup, tylko udało mi się ją dostać w Simply to taki mały Auchan, ale pewnie w większych sklepach też jest.

Witajcie;)
U nas piękna pogoda, chyba zaraz się pakujemy i na dwór heja;)
aż zal siedzieć w domu:)
Hefi ja widziałąm kiedys taki drewniany niestandardwoy album gdzie wyglada jak szkatułka -kuferek i wyciagasz zdjęcia jak płytę Cd ciężko mi wytłumaczyc ale coś takiego:)My ze ślubu zdjęcia mamy wklejane w duzym albumie:)
A co do pojemnika to chyba takie fajne wiklionowe ja bym wzięła;)albo jakiś wiklinowy kuferek, żeby fajnie się odróżniało bo jednak chrzciny to dzień szczególny;)

Wiecie co, z tą naszą służba zdrowia to jakaś paranoja... mój mąż jest bardzo wrażliwy jeśli chodzi o choroby, więc kiedyś miał prawie 40 stopni i wciąż rosło, było to w nocy... pojechał na pogotowie żeby mu coś dali na zniżenie temperatury, a te KUR***WY złe na niego że je obudził!!! łaskawie zbadały i przepisały leki... pojechał do całodobowej apteki... a tam awantura!!! "no nie mógł pan do rana poczekać z tą receptą? przecież nie wygląda pan na umierającego...?" przecież miały służbę, a on śpiące królewny obudził... co to ma znaczyć??? żałosne...

ita - ja bym osobiście rabany narobiła... Nie wiem czy czytałyście ten artykuł Matka prosiła o pomoc - niemowlę zmarło z odwodnienia - Media - WP.PL normalnie brak słów...

Ja mam pytanko i prośbę o radę :)
Mam zdjęcia ślubne wywołane ale nie chce standardowego albumu (chociaż pewnie jak nic ciekawego nie wymyślę to kupie album :p), macie jakieś pomysły na włożenie zdjęć (pudełko: jakie??, kuferek: jaki?? itp) bo one leżą i się kurzą :p i muszę dość szybko coś wykombinować ;).
I chce zrobić pamiątkowe pudełko z julki rzeczami: z chrztu itp i też musze coś znaleźć żeby było pojemne ale nie za duże ;)

właśnie czytałam ten artykuł, straszne:no::no::no:
odnośnie pudła na zdjęcia to nie za bardzo pomogę, mi bardzo podobają się albumy do wklejania zdjęć, taki właśnie mamy ze ślubu.Tymuś też już taki ma, ale czeka na wklejenie zdjęć.
a odnośnie pamiątek to my mamy kuferek i conieco wkładam, test ciążowy, karteczka ze szpitala itd:-)
ja też się witam
wczoraj nawet nie miałam na to czasu, jak juz udało mi się coś poczytać to włączała sie maruda i koniec pisania
nie wiem co w tego mojego łobuza wstąpiło, masakra cały dzień niemal na rączkach, jeść nie, spać to dopóki mama na rączkach bujała, dziąsełka jak posmarowałam to zaledwie na kilka minut był spokój, a ślini się znowu jak buldog, wieczorem dałam mu Nurofen i nocka nawet ok, myślałam że będzie gorzej
a dziś od rana spokój, teraz już znowu śpiocha więc mam chwilkę
dziękuje za rady co do łazienki, póki co jesteśmy wstępnie umówieni z gościem który będzie nam ją robił tak żeby jakoś technicznie wszystko rozplanować a ja póki co wertuję stronki z aranżacjami zastanawiając się nad kolorystyką itd
ita85 też bym się wkurzyła na taka lekarkę, kurde to jest jej z....y obowiązek przyjać dziecko, zdrówka dla Tymusia
jeśli chodzi o marudzenie Tomcia to może faktycznie ząbki...
ja jakieś 2lata temu remontowałam łazienkę, zaprojektowałam chyba programem z cersanitu, bo tam były moje płytki:-D
a z tym lekarzem to wiem że miała obowiązek, ale cóż dobrze że to nie nasza pediatra bo już byśmy ją zmienili
Iza Ignaś od wczoraj też ma goraczkę, tak jak Tymiuś :( ale nie poszlam do lekarza bo innych objawów nie ma. A u Tymusia pojawiły sie po 3 dniach krostki- bo zastanawiam sie czy to trzydniówka?
A ci lekarze to mnie tak denerwoją- zachwowują się jak jacyś wyjątkowi ludzie a to w końcu ich zawód jak każdego z nas. A z wielka laską czasem dziecko czy dorosłego zbadają.

nie, nie pojawiły się krosty, też na nie czekałam, ale poprostu przeszło, troszeczkę na katarek ale taki tyci, tyci.ja poszłam do lekarza, bo nie wiedziałam co zrobić temperatura skoczyła do ponad 39 a mineły dopiero 3godziny od podania nurofenu i nie wiedziałam czy mogę coś podać czy nie, a zresztą już za wysoka temperatura na oczekiwania, wieć kazała w miedzy czasie jeśli pojawi się gorączka podować paracetamol. lepiej podować syropy niż czopki bo szybciej i lepiej wchłaniają się. Ignasiu zdróweńka Kochanie!

Pytasz o kaszkę Disney, podobny ma smak do tej Hipp, tyle że jest tańsza, nie jest bardzo słodka, ale wiadomo że musi być słodka. U mnie to teraz standardowy zakup, tylko udało mi się ją dostać w Simply to taki mały Auchan, ale pewnie w większych sklepach też jest.
tak właśnie o tą, bo tak się właśnie nastawiłam że w weekend jak się wybierzemy na większe zakupy to młodemu kupić tak dla urozmaicenia, z reszta on kasze to wszystkie wcina byle było dużo i gęsto, owoce ewentualnie też, mleko rano i wieczorem za to jest obraza na obiadki od kilku dni wczoraj już mu dałam nawet naszej doprawionej i co też zjadł kilka łyżek i koniec, ja nie wiem jak to moje dziecie namówic do zjadania obiadów, bo wszystko inne zjada bez problemów

reklama
łaskę nam robią że przyjmą, obsłużą, chyba im za to płącą???wiadomo praca z ludźmi nie zawsze jest łatwa, ale jak każdą trzeba dobrze wykonać, a jeśli chodzi o lekarzy to wogóle jakaś paranoją przecież przychodzą chorzy a nie zdrowi ludzie więc chyba po coś kiedyś składali przysięgę i muszą pomóc!!!

Ostatnia edycja:
Do góry