reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Witam.
Net w koncu dziala normalnie.
Widze ze mamy wiele zdołowanych mam. Na pocieszenie powiem, ze niedlugo wiosna przyjdzieto i humory sie zmienią. :)

U nas tez bywa ostatnio roznie. Tak jak zeszly tydzien Baśka spała w nocy z jedną pobudką tak w tym tygodniu budzi 3 razy!
Jutro kończy 8 miesięcy a nie moge sie doczekac kiedy bedzie miala 8 lat!!!
Jak ten czas wolno leci jak dla mnie....

Pozdrawiam i przesylam pozytywne wibracje dla zdepresowanych mam! :*:*:*:*:*

Anik dobrze ze torbieli brak.
Powiedz prosze jakie masz pomysly na te gazy bo podejrzewam ze u nas tez ich sporo zalega, Lila ciagle poprykuje, non stop w zasadzie, niezaleznie co jadla. Mysle ze w nocy tez jej przeszkadzaja bo czasami jak sie przekreci na brzuszek i "porzadnie pierdnie" to od razu z ulga zasypia.. Lekarz ci cos poradzil?

Dołączam się do pytania Koriander :)

Katarzynajanicka - u mnie kiedyś było podobnie... tylko mały zakrztusił się zupką... zawsze się o niego boję jak go karmię bo on często marudzi i czasami popłakuje co może spowodować zakrztuszenie się pokarmem... :(

ta lekarka nic nie przepisała bo ona jest tylko od robienia usg:) ale mysle o zakupieniu jakiś kropelek narazie na wlasną rękę w aptece np. esputicon czy espumisan
ale chyba faktycznie jest cos na rzeczy bo wczoraj poszedł późno spać i wyszalał się na łóżku przy tym puszczając bąki ile wlecie - i noc z jedną pobudka

Witam.
Net w koncu dziala normalnie.
Widze ze mamy wiele zdołowanych mam. Na pocieszenie powiem, ze niedlugo wiosna przyjdzieto i humory sie zmienią. :)

U nas tez bywa ostatnio roznie. Tak jak zeszly tydzien Baśka spała w nocy z jedną pobudką tak w tym tygodniu budzi 3 razy!
Jutro kończy 8 miesięcy a nie moge sie doczekac kiedy bedzie miala 8 lat!!!
Jak ten czas wolno leci jak dla mnie....

Pozdrawiam i przesylam pozytywne wibracje dla zdepresowanych mam! :*:*:*:*:*

a ja tam bym wolała by ten okres trwał jak najdłużej! i dla mnie czas leci za szybko - nie mogę uwierzyć że to już 8 mcy minęło

Zaraz po kąpieli obiecuję nadrobić...
Póki co ..
Anik - super że po torbielach ani śladu! Kochana ja bym zamiast espumisanu spróbowała koper włoski , bo espumisan to chyba jeszcze nie czas na niego:) Masuj brzusio w prawą stronę:)
Do mam mających kłopoty z karmieniem - Kochane mnie się wydaje że to przez ząbki idące wszystko tak jest...
Do mam zasmuconych - Kochane teraz nasze dzieciaczki przechodzą skok plus zębolki to są bardziej rozdrażnione pewnie:) To przejdzie a jestescie super MAMAMI. Mysle że jest kilka sposobów na smutki
po pierwsze primo - DAY OFF , zakupy , koleżanka , albo dzień piękności
Po drugie primo - wyjazda z dzieckiem do mamusi:) Zawsze ładuje akumulatory i pomaga naszym facetom zrozumieć że bez nas się nie da!!!
Po trzecie primo - jak z facetami nie ma się na pienku to super przytulanki oczywiście jak dzieci śpią:)
Po czwarte primo - ad.1, ad.3:p

czesc Laski
mąż wykąpał małą i teraz ją karmi a ja juz w łóźeczku;-)))wsuwam mandarynki, kupiłam 2 kg po 2.79za kg ;-))tak pyszne i słodziutkie ze zajadam ze smakiem....jutro ide do lekarza bo znów wróciła nadcisnienie z ciąży;-( wieczorami mam 150/100 ,i szumi mi w uszach,jednym słowem kicha i skonczy sie tabletkami.....
wasze dzieciaki też tak szaleją w kąpieli? mała w wannie wstaje, klęka, obraca sie ,wychyla- kosmos nie do opanowania:-)nie mówiąc ze za boga nie chce leżec na przewijaku i wszytsko musze robic jak siedzi,smarowanie,ubieranie itd a pampersa nałozyc to wyższa szkoła jazdy!
koleżanka namawia mnie na wyjazd do Izraela(na poczatku marca),poleniuchować przy basenie na słonku, mąż tez mnie wypycha,mama mówi ze powinnam sobie odpocząć - z jednej strony chce bardzo a z drugiej nie wiem jak zostawie małą na tydz????? nie wiem co robic.........
Sonia też ma wzdęcia ale to po kaszy z glutenem, jak zje to ją potem męczy,po kleiku czy kaszach ryżowych tego nie ma bo ryż działa łagodząco na wzdęcia,szczególnie kleik który własciwie jest samą skrobią bez białek.....podaje jej Bobotic ja ją męczy......
na naoc daje jej Bebiko 2 noc z kaszą i sie najada a wdzien bebilon zwykły.....

agusia - ja tam bym nic lepiej nie brała, wolałabym przeczekać...

kasiaj - dobrze że wiedziałaś co robić.

Anik - super że torbieli już nie ma!

Coś czuję że nas też będzie czekać rehabilitacja. Natalce w ogóle do siadania nie śpieszno, o raczkowaniu to matka może zapomnieć, przewraca się tylko w jedną stronę i tylko z pleców na brzuch... także nie wiem, jak ten stan potrwa dłużej to kto wie co będzie.

W piątek rano mamy tomografię w szpitalu:-( Już jakoś przezwyczaiłam się do myśli, że będzie co ma być... mam tylko nadzieję że nic gorszego niż spekulują lekarze:-(

reklama
Anik fajnie ze u Oskarka wszystko ok.
ja zapisałam małą 10 marca na wizyte u pediatry i szczepimy na pneumokoki, pierwsza dawke.
kurcze mysle o tym frajerze co zabił swoja 2-letnia córeczke, znecał sie nad nia od początku! a matka na to przyzwalała, obydwoje powinni dostrac dożywocie ! no krew sie w człowieku gotuje ! to bestie nie ludzie.....:no:

Do góry