reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny Lila ma 39,4 stopni goraczki dalam Eferalgan na zbicie zo robic jak w nocy nie spadnie albo jeszcze podskoczy????
Czy robilyscie jakies zimne oklady przy goraczce??
Nie chce od razu panikowac ale nie miala jeszcze nigdy tak wysokiej temperatury
:-:)-(

ja doradzić z własnego doświadczenia nie mogę, bo u nas jeszcze gorączki nie było, ale ja bym podawała coś na zbicie, może okłady kąpiel jak dziewczyny piszą, ale jeżeli nie będzie spadać to jedź do szpitala! Mam nadzieję, że już jest lepiej!

reklama
Witajcie wieczorną porą,

Zdrówka wszystkim dzieciaczkom i mamom życzę!

koriander nie pomogę jeszcze tego odpukać nie przechodziłam.Ale ta zimna kąpiel wydaje mi się najlepszym pomysłem na zbicie temperatury. Wiem że moja bratowa też tak często robiła, ale to z innego powodu, o którym może teraz nie będę ci pisać:(

aisa moja pije tylko mleko, herbatkę to bardziej do zabawy sobie bieże, czasem jej się zdarzy z niej wypic z 20ml.. to mnie też cieszy;) Lena co 3h 200ml:szok: Sporo.... Moja je 200ml 3-4razy dziennie, więc tak co 5h wychodzi. Chociaż jak zje np o 8 200ml kaszki, to potem obiadek koło 13, no i mleko dopiero o 15. Kacha koło 20-21 no i nad ranem koło 4-5.

Uciekam spać, mała dzisiaj cały dzień spała może w sumie z 1,5h od 6 rano, także po myciu jak ją położyłam to odpłynęła od razu.. nawet nie zaśpiewała sobie na dobranoc;)

czesc dziewczyny
ja dzis jakos doła mam, przyszedł kryzys, zmeczona jestem, brak czasu dla siebie mnie przygnebia i brakuje mi pracy,ludzi i...w ogóle jakas deprecha.....mąż wyjezdza w sobote z kolegami na narty do austrii a ja cały czas to samo.....kazdy dzien taki sam sie wydaje, Mała do tego dzis tak wrzeszczała (dwójki idą na dole) ze własciwie do wytrzymania to jest jak spi (byłysmy dzis 3 godz na spacerze).....troche mam wyrzuty sumienia bo jej współczuje ale mnie to męczy też ........ehhhh niech juz przyjdzie wiosna.........ide spac

czesc dziewczyny
ja dzis jakos doła mam, przyszedł kryzys, zmeczona jestem, brak czasu dla siebie mnie przygnebia i brakuje mi pracy,ludzi i...w ogóle jakas deprecha.....mąż wyjezdza w sobote z kolegami na narty do austrii a ja cały czas to samo.....kazdy dzien taki sam sie wydaje, Mała do tego dzis tak wrzeszczała (dwójki idą na dole) ze własciwie do wytrzymania to jest jak spi (byłysmy dzis 3 godz na spacerze).....troche mam wyrzuty sumienia bo jej współczuje ale mnie to męczy też ........ehhhh niech juz przyjdzie wiosna.........ide spac

Znam to samopoczucie.... trzymaj sie, to minie.... Niedługo pojawi sie sloneczko i bedzie lepiej. Pozdrawiam.

koriander a jeszcze jeśli mogę coś doradzić to czopki działają szybciej niż syrop przy zbiciu gorączki, więc jeśli masz to podaj go Lilusi

dziś już zmykam spać
wracajcie do zdrowia
spokojnej nocy

Dziewczyny Lila ma 39,4 stopni goraczki dalam Eferalgan na zbicie zo robic jak w nocy nie spadnie albo jeszcze podskoczy????
Czy robilyscie jakies zimne oklady przy goraczce??
Nie chce od razu panikowac ale nie miala jeszcze nigdy tak wysokiej temperatury
:-:)-(
w sumie dziewczyny wszystko juz napisaly
podobno jak temp nie chce spasc to podaje sie paracetamol a za 2 godz mozna podac ibuprofen bo maja rozne dzialanie, info od lekarki z pogotowia
kapiel o stopien zimniejsza niz temp dziecka, oklady chlodne, nie zimne
mi lekarka kazala Jaskowi zostawiac skarpety na nogach a rozebrac do body
jak nie spadnie po podaniu lekow to pojechalaybm na pogotowie lub przynajmniej zadzwonila
zycze zeby szybko spadla

aisa Jas wypija kolo 80-100 ml, dodatkowo uwazam zeby w zupce bylo sporo wywaru warzywnego przed zmiksowaniem, przemycam mu plyny gdzie sie da

czesc dziewczyny
ja dzis jakos doła mam, przyszedł kryzys, zmeczona jestem, brak czasu dla siebie mnie przygnebia i brakuje mi pracy,ludzi i...w ogóle jakas deprecha.....
mam podobnie, normalnie deprecha, nic sie nie chce, ciagle doly lapie
na dodatek Jasiek marudzi, ciagle wyje, co chwile sie budzi w nocy

Lenka, Ewela i Dzinks wspolczuje choroby, zdrowiejcie

dzisiejszym solenizantom skladam zyczenia wszystkiego najlepszego i zdrowka (zwlaszcza dla Lili)

Koriander - zrób tak jak radzą dziewczyny, albo jedz do lekarza... u nas na szczęście jeszcze nie było gorączki ;) niech Lilianka szybciutko wraca do zdrowia, kto to widział chorować kiedy obchodzi się 8 miesięcy??? ;)

Lena i Ewela - wracajcie do zdrowia raz dwa! współczuję Wam serdecznie... ja oprócz migren i takich małych tam problemów to w ogóle nie choruję, więc nawet nie wiem co to znaczy mieć grypę! gorączki nigdy w życiu nie miałam!!!

Asencja - dasz radę!!!

Liliti
- mnie też często depresja dopada... czasami nie wiem jak sobie z tym poradzić :(

Aisa80
- mój mały za nic w świecie nie chce pić! ostatnio to nawet mleka odmawia! chce tylko kaszkę i obiadek i deserek... w sumie to zjada dość dużo jabłek tartych w których jest dużo soku, ale to wydaje mi się jest za mało... z kubka niekapka nie umie pić... tylko z mojego kubka pije, ale też nie dużo... nie wiem o co mu chodzi z tym piciem :(

Zdec
- zazdroszczę że Natalka tak szybko poszła spać... mojego nie trzeba lulać, ale muszę z nim leżeć aż zaśnie, i to w moim łóżku, dopiero potem do łóżeczka... a tak w ogóle, to stary go ostatnio usypia na noc :)

Przepraszam że reszcie nie odpiszę, ale nie pamiętam co kto pisał!!! :)

Ostatnia edycja:
reklama
OJ NIE PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!! to mi_mi

Mam nadzieje że liliti nie będzie zła o to... po prostu pomyliłam osoby, gapa ze mnie... I SORRY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry