reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny
ja na chwile z kompa męża, jestesmy w górach ,mała połowe drogio zniosła super pod koniec juz masakra ,teraz mam wrazenie ze nienawidzi jazdy;-( jestem załamana bo nie tak sobie wyobrazałam urlop, gdziekolwiek jedziemy, jak nie spi drze sie w niebogłosy, normalnie histerie robi, nie poznaje swojego dziecka....... mam ochote wrócic do domu....

wszystkiego dobrego dla waszych maluchów
odezwe sie po powrocie

reklama
Kochana, mam z Hanią ten sam problem. Jest strasznie leniwa, i gadałam o tym z lekarką i dała mi skierowanie na rehabilitację. Idziemy 26 stycznia. Dlaczego nie dała Ci skierowania? Masz prawo chodzić za darmo, tak jak ja z Hanią :-)

Jak chcesz to po ćwiczeniach dam Ci znać co kazała ćwiczyć, ale przypomnij mi się po 26 stycznia bo ja mam straszną sklerozę ostatnio

Dzieki za info :) Jeżeli przez dwa tyg. sie nic nie ruszy, to pójdę po skierowanie.
26 stycznia się na pewno odezwę - już sobie w kalendarzu zapisuje. :)

kalwa - golonke? bleee :)
No ma dużo ząbkow, ale jeszcze nie za bardzo kuma o co chodzi z gryzieniem jedzenia.

Kochana, mam z Hanią ten sam problem. Jest strasznie leniwa, i gadałam o tym z lekarką i dała mi skierowanie na rehabilitację. Idziemy 26 stycznia. Dlaczego nie dała Ci skierowania? Masz prawo chodzić za darmo, tak jak ja z Hanią :-)

Jak chcesz to po ćwiczeniach dam Ci znać co kazała ćwiczyć, ale przypomnij mi się po 26 stycznia bo ja mam straszną sklerozę ostatnio
my też chodzimy na nfz. pani nam pokazuje ćwiczenia które możemy robic w domciu. moja też leniwa i np. nie siadzi sama i lekarze nie widzą w tym nic dziwnego. po prostu jej kręgosłup nie jest gotowy. a że powinna.... czy ktoś widział książkowe dziecko? hihihihihi na wszystko przyjdzie czas :)
Asnecja 6 zebów? wooooowww tylko pogratulować :)
moja zamiast ciasteczek hipp woli jednak zwykłe kukurydziane

zdec-a próbowałaś z biszkoptami one są miększe ja swojej daje i wcina a tych hipp nie kupowałam jeszcze bo Marysia jak była mała teściu jej nakupił pare paczk a ona tego nie tkneła mi się wydawało wtedy że są za twarde i też bałam się je dawać może za jakiś czas spróbuje jak Zośka będzie miałą zęby

witam,

zaczęłam pracę to i czas na BB się skończył, smutno mi bo mi Was brakuje;(
nie wiem co słychać u Was i Maluszków...

teraz jestem na L4 chyba do końca tygodnia bo nadal mam duuuży problem a palcem u nogi (wrośnięty paznokieć, stan zapalny itd), więc może troszkę nadrobię

U nas generalnie dobrze. Natalcia zdrowa, jak zwykle szczęśliwa. Siedzi z tatą i babcią (po połowie), po południu i wieczorem ze mną. Zębów nie widać. Ślicznie podnosi się na rączkach a dziś nawet stanęła SAMA na czworakach. I zaczęła kołysać się do przodu i tyłu:) Trochę jeszcze ją znosi na prawo więc nadal musimy kontrolować jak ją nosić i układać.
Poza tym nie chce warzyw, i często nie chce jeść łyżeczką... bo butlę wciąga pierwszorzędnie ...:)

A u mnie z nowości to dostałam @. Jak narazie w niezmienionej formie jak przed ciążą. Zobaczymy co dalej.

Poczytam co u Was zanim mężulek wróci.

Witajcie wieczorową porą:))

Melduję, ze udało mi się kupić 2 puchy Nan za super cenę w Realu i generalnie jestem pod wrażeniem tego sklepu! Do tej pory robiłam zakupy w Carfourze, Auchan i Tesco, ale od dzis bedzie to zdecydowanie Real. Nie dość ze jest duzo większy od tych, ktore wymieniłam, ma dużo większy wybór towarów to są tam fajne ceny i super promocje!!!!

Co do siadania to dziwne to co piszecie. Z tego co wiem to dzieci mają na to czas do 9 miesiąca.. Jagoda zaczęła siadać jak miała chyba 6,5 miesiąca i lekarka się dziwiła ze tak szybko, a Wasze na rehabilitacje Was wysyłają. Dziwne.. Ja bym jeszcze poczekala, wszak kazde dziecko rozwija się w swoim tempie;)

Kpi- oj wiem co to wrastający paznokieć.. Męczyłam się z tym w ciąży.. Kilka wizyt u kosmetyczki załatwiło sprawę, ale darłam się tam w niebogłosy!!!!!

Zdec- a dawałaś Natalce te wafle ryżowe Hippa?? Jagoda tez miała odruch wymiotny przy "grudkach" a teraz odkąd wcina te wafle to jest lepiej:) A te ciastka Hippa mozna dodać do mleka. Rozpuszczą się błyskawicznie:)))

Liliti- może niechęć do fotelika jest tylko przejściowa.. Trzymam kciuki zeby tak było i zyczę miłego pobytu w górach:)

Ostatnia edycja:
kpi witaj!;) Oj ja też znam ból wrastającego paznokcia:(

liliti u nas to samo w samochodzie, też histeria:( W weekend też mamy gdzieś do czech jechać poszaleć w górach, ale mała zdecydowanie zostaje z babcią:) I babcia będzie szczęśliwa i wnuczka;)

ewelinka - dzięki. Spróbuję z biszkoptem jak je kupię. Chociaż wydawało mi się że te ciasteczka to jeszcze miększe niż biszkopty, nie mam jakiś Hipolitów, mam po prostu HiPP Pierwsze ciasteczka.

agast - fajnie że się udało z zakupami!:) Też kiedyś wpadł mi w oko real, ale u nas we Wrocławiu jest on na końcu miasta, a ja mając pod nosem Tesco po prostu jakbym nie miała wyboru;) Spróbuję kupić te ryżowe zobaczymy co z tego wyjdzie...:)

Też mi się @ przypałętała. W ogóle masakra, bo nie wiem czy wam pisałam już ale jak odstawiłam Azalię i wróciłam na Marvelon to przez całą paczkę tabletek miałam delikatne krwawienia, a teraz @ to masakra:szok: No ale jakoś trzeba przetrzymać...

Stary za chwilę z pracy wróci więc koniec laptopka:( Masakra z tą jego pracą, pojechał rano jakoś na 7:30, a skończył o 20:( Jeszcze musi po samochód do warsztatu podjechać, bo trochę wymienialiśmy pierdołek;(

ewus już pocałował i sobie poszedł:)

Kurde muszę się poprawić, bo zrobiłam się ostatnio strasznie cięta na wszystkich księdzów...wrrrrrrrrr....

kpi super ze sie odzywasz i ze u was wszystko ok :) Przykra sprawa z tym paznokciem, tez mi sie kiedys wrosl i niestety mialam wycinany fragment :-( mam nadzieje ze ci sie ladnie samo zagoi.

asnecja tez jestem w szoku o co tej lekarce chodzi, wiadomo ze rehabilitacja przyspieszy proces siadania ale po co to robic jesli dziecko jeszcze nie ma na to ochoty.. Tak jak pisze agast dzieci maja czas do 9mc zeby samodzielnie usiasc, na twoim miejscu obserbowalabym co i jak, ale widze ze masz dobre podejscie i sie nie stresujesz;-)

zdec ja moja nauczylam najpierw jesc chrupki bo sie rozmemluja w buzi, potem biszkopty moczone w mleku lub herbacie, a teraz juz sobie ladnie radzi z ziemniaczkiem podziabanym widelcem czy innymi grudkami :tak: moze namocz jej biszkopcika i podawaj najpierw sama na palcu?

Dziewczyny mam pytanie z innej beczki, jaka muzyke polecilybyscie komus kto nie ma pojecia o muzyce polskiej, a lubi skoczne fajne kawalki, moga byc lekko folklorystyczne (mi do glowy przyszla tylko Kayah z Bregovicem a to nawet nie typowo polskie...) Pomozcie :-)

reklama
zdec dobre z tym ksiedzem:-)

ewus a kiedy slub???:-D:-D Fajnie ze u tesciow wam dobrze, dla maluchow to extra wazne bo to ich dziadkowie, no i dla ciebie tez bo zawsze wsparcie lepsze niz klotnie. Dzieki za pamiec kochana, z naszym przyjacielem na razie bez zmian ma rehabilitacje lezy w klinice, niedlugo beda znowu wsystko badali i moze powiedza co i jak. Na razie pisze mi codziennie smsy albo maile zeby sobie paluchy cwiczyc :-D Kisses for the twins!;-)

Do góry