reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ale tu cisza... Znów się jakoś dziwnie zrobiło:(
Ja dzisiaj zrobiłam sajgonki na parze i tym razem z umiarem zjadłam , tak by się nie przejeść jak ostatnio kurczakiem:)
Jutro mamy gościa więc będą pierożki chińskie z sosami:)
Oj zapomniałam o zupie dla Aveny:(
Avenka zaraz naskrobię na gotującycm wątku

reklama
Chciałam powiedzieć wszystkim nowym na tym forum, że jeśli czujecie że jesteście tu witane ze średnią sympatią to żadna nowość. Nie przejmujcie się, i tak jeśli wasze zdanie będzie niezgodne z panującą tu konwencją to stałe bywalczynie forum pewnie ustawią ignora na wasze posty, tak jak to zrobiły ze mną :)

Nasza mała też miała podcinane wędzidełko językowe jak miała 3 tygodnie. Zabieg jest bardzo szybki i praktycznie bezbolesny. Dla dziecka to tylko strach związany z trzymaniem głowy przez pielęgniarkę...gorzej z mamą która musi na to patrzeć:)

Pozdrawiam

lena
[*] kondolencje

witam nowe mamusie

wszytkiego naj dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantow :tak:

wpadlam tylko sie przywitac
padam, jestem wykonczona po pracy a jeszcze zuza dala mi w nocy popalic:-( ciekawie jak bedzie dzis?
no nic mykam kapac malude, dac jej papu i polozyc spac, a potem znow zabrac sie za pisanie pracy
milego wieczoru

lena
[*] kondolencje

witam nowe mamusie

wszytkiego naj dla dzisiejszych i wczorajszych solenizantow :tak:

wpadlam tylko sie przywitac
padam, jestem wykonczona po pracy a jeszcze zuza dala mi w nocy popalic:-( ciekawie jak bedzie dzis?
no nic mykam kapac malude, dac jej papu i polozyc spac, a potem znow zabrac sie za pisanie pracy
milego wieczoru
Dzięki!!!a z czego piszesz pracę??

Ufne czy nie ufne.CO to ma do tego?forum jest ogólny dla czerwcówek a nie dla paru zaprzyjaznionych osób tak?Wiec co to ma do tego że nie jestescie ufne?

Wiesz w forum chodzi o to żeby się dzielić swoimi doświadczeniami,wymieniać poglądami, czasami nawet życiem prywatnym (dzieci - informacje o nich, zdjęcia etc) więc w momencie kiedy ktoś komuś wkleja bajki (a było tu wcześniej trochę takich osób - niektóre dość kontrowersyjne i powodujące sporo emocji) to trudno się dziwić że nowe mamy przyjmujemy z rezerwą. Człowiek się przejmuje tym co dana osoba pisze i przeżywa to tak jakby to dotykało bezpośrednio jej bliskiej osoby a tu nagle okazuje sie że ta osoba ściemniała i miała ubaw że inne się użalały nad nią i jej współczuły... wiec o to tu chodzi... zaufanie w brew pozorom ma tu duże znaczenie, bo traktujemy się jako osoby poważne, które mówią o sobie prawdę.

(żeby ktoś mylnie tego nie odczytał to nie naskakuje na nikogo :) i jest to czysto informacyjne a nie z wyrzutami ;))

Nowe mamy jak najbardziej na TAK
Ściemnianie jak najbardziej na NIE :)

Witajcie,

Ja dzisiaj tak na szybko bo jestem padnięta a jeszcze nauka czeka:-(

Lena(*) Przykro mi....

Avena dzięki za informację, umówiłam się już do neurologa z konsultacją dt USG główki to od razu zapytam o tą krzywicę... Niby jakaś dobra lekarka, przyjmuje prywatnie za niemałe pieniądze, więc mam nadzieję że teraz się czegoś więcej dowiem...mojej się główka tylko poci jak śpi w foteliku samochodowym, to jest jakieś gów***:-(

natalia - osobiście nie znam takiego przypadku, ale pamiętam dziewczynę która tu kiedyś pisała i też była w ciąży tak jak i my, a urodziła wcześniej w lipcu 2009 przez CC. Jakoś około września-października do mnie pisała że urodziła bez problemu, kolejna cc:-) Tak więc jak pisała liliti sądzę że to nic nie szkodzi:-)

Kasiek a ile dajesz tej witaminy D? My w pewnym momencie miałyśmy zalecenia na 3 kropelki, teraz wróciła z powrotem 1. A z ciemiączkiem nadal żadnej poprawy, bo nadal duże...:-( Ale wiem też że przy dużej dawce wit D daje się dziecku dodatkowo wapno... moja dostaje i jeszcze kwas foliowy, żelazo i Cebion:-( Masakra:szok: Zasmuca mnie ta ilość farmaceutyków:-(

Witam wszystkie nowe mamusie, mam nadzieję że zostaniecie z nami na "dłużej":-) A nieufność związana jest z pewnymi sytuacjami na forum z którymi miałyśmy do czynienia. Szczególnie zapadła mi w pamięć jedna.... ale to była masakra...

Dla wszystkich dzisiejszych solenizantów wszystkiego najlepszego!

Z tymi obiadkami masakra:-(

Reszty dziwnych wypowiedzi dwóch pań nie chce mi się komentować;-)

witam wszystkich
twardy obiecałaś nie reagować na zaczepki ani mie podgrzewać atmosfery;-) wierze ze jestes do tego zdolna !!!
madzius proszę byś Ty również nie podkręcała temp swoimi wypowiedziami ;-)

wszystkie nowe i na nowo piszące dziewczyny WITAMY WAS SERDECZNIE !!!, nie prawdą jest ze nie chcemy tu nowych "twarzy", każde konstruktywne i merytoryczne posty są tu mile widziane, jestesmy tu po to by wymieniac sie doświadczeniami, wiedzą i dzielić troskami. Jednakże niemiłe sytuacje z którymy się na tym forum zetknełyśmy wywarły spore piętno i poniekąd zniechęciły nas do nawiązywania nowych "forumowych" znajomości.
Myślę jednak że wszystko da się przezwyciężyć odrobiną wspólnej dobrej woli :-))
Proponuję więc uprzedzenia schować w kąt i zacząć nowy rozdział pamiętając o kilku zasadach:
1* nie krytykujemy autorek postów
2* nie podważamy prywatnych doświadczeń poszczególnych mam
3* nie prowokujemy niemiłych sytuacji
4* nie obrażajmy nikogo swoimi wypowiedziami
5* JESTEŚMY KOBIETAMI I MAMAMI nie zapominajmy o tym siedząc przy kompie;-)

that's it !

reklama
Do góry