reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
wiecie, to nie tak,ze to ma jakieś skutki uboczne, czy coś takiego,bo wtedy to by wogóle nie robili, ale to jest zawsze jakaś ingerencja w organizm kobiety i dziecka, tak mi to tłumaczył ten Profesor.

Agnieszka-- to bardzo dobre wiadomości.! Super, że zobaczyłaś zdrowe i ruchliwe maleństwo, a krwiak może rzeczywiście się już wchłonął- tego Ci życzę!!!

bo tak jest - tylko 3 usg w ciazy bo oszczednosci.....
Zreszta jak ktos przechodzi ciaze bezproblemowo to rzeczywiscie po co mu wiecej usg...ale jak sa problemy, jak byly poronienia, jak sa plamienia, krwawienia, krwiaki, odklejania kosmowki itd to niestety 3 usg nie wystarcza

tłuszczyk, tłuszczyk, nie oszukujmy się... no, chyba, że może wędrująca wątroba :-D
no oszalala kobita normalnie :-D:-D:-D
a ja siedze i ogladam ten film z usg, a mam co bo jest ponad 18 minut:-):-):-), no ale jak maluszek się tak wiercił, że go nie zmierzyć nie mozna było:-):-)
gosiu to tak jak u mnie, piekne widoki prawda? :tak: ale masz fajny prezent, zazdroszcze filmiku chociaz ja mam pelna glowe obrazow z usg :-D

Agnieszka GRATULUJE "niespodziewanych" wiadomości;-)! fajnie, bo jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu:-), więc życzę nam obu,żeby wszystko było ok.

Cieszę się, e wasze maluszki urosły i wszystko jest dobrze.
Ja niestety się z wami żegnam i tym razem się nie udało serduszko przestało bić, fasolka jet o 2 tyg za mała. W sumie umówiłam się jeszcze za tydzień, ale pójdę jeszcze w tym tyg do innego lekarza potwierdzić i na zabieg niestety.
Uprzedzając wasze pytania, nic złego się nie działo przez te 2 tyg, były mdłości, czułam się tak jak inne tutaj dziewczyny, a nie poroniłam tylko dlatego, że brałam duphaston i on podtrzymał tę ciążę.
I wcale się nie trzymam i niewiem co dalej.
Obym była już ostatnia.

Strasznie mi przykro
[*] :-(

Witam,

Jako nowicjuszka na forum i przyszła mama- 8 tc, termin na 27.06.

Obecnie jestem na L4 celem wypoczynku i ochrony przed grypą.

Pozdrawiam

Witaj. Gratuluję :-)
Dziewczyny, juz wrócilam:-):-) jestem wniebowzieta:-D:-D dzidzius jest cudowny a prawdopodobnie jest to chłopczyk:-D:-D:-D, ma juz 6,41 cm, jest bardzo żywotny, lekarz miał problem największy ze zmierzeniem noska, wszystko jest ok. Dostałam plytke z nagraniem, i chyba będziemy ja oglądac non stop:)) widziałam wszystko rączki, nóżki, żebra, kręgosłup, usteczka, nawet pełny pęcherz moczowy:-D:-D, zdjęcie zaraz wkleje, ale jestem happy:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Gratuluję dorodnego synusia i wspaniałych wieści:-D

ja też już jestem po wizycie:-) maluch ma 6cm. Badania wszystkie ok. Za tydzień mam usg przezierności karkowej.

nie dał mi jednak zdjęcia, no ale za tydzień mam nadzieję, że mi da:-)

Gratulacje. Cieszę się z Tobą :tak:

my juz tez po wizycie i wszystko ok!! maluch jak pani polozna stwierdzila duzy ma 6.87 cm :-D:-D:-D i wg niej wszystko w najlepszym porzadku,niestety my mielismy normalne usg wiec nie znamy płci :-) jeszcze ,a dokladne usg wszystkich organow bedziemy mieli dopiero w 20 tyg w szpitalu wiec musze byc dobrej mysli i czekac.... nigdy nie watpilam w dobre zakonczenie i nadal nie watpie wiec oby tak dalej ...aaaaaaaaa moj maluch slicznie kopał nózkami az sie wierzyc niechce ze juz taki bobas to jest nawet policzylismy ze ma 5 paluszkow przy rączce hi :-):-):-)
GOSIAGRO gratulacje !!!!!!!!!

Gratuluję kolejnej szczęśliwej mamie:-D

Ja prądu nie miałam cały dzień:szok::wściekła/y:a tu tyyyyyyyyyyyyyle do nadrobienia:szok:ale chyba dałam radę. Jeśli coś pominęłam to przepraszam:zawstydzona/y: Ja mam wizytę 19 czyli już w czwartek, ale chyba jeszcze ktoś tu ma w tym samym dniu???

Agnieszka - no to super wieści, najważniejsze, że serduszko bije i krwiak sie wchłania:-)
koriander - cudne widoki, a pamiątka na całe życie, jak ta technika poszła:-) kiedys pokaze dziecku jak wyglądało jak miało 13 tygodni i 6,5 cm:-)

reklama
Ale dzisiaj pierwszy raz od miesiąca zobaczyłam biały śluz!! żadnego śladu plamienia. Moze ten krwiak poszedl precz....
W kazdym razie do kolejnego usg dalej leze plackiem.

kochana super wiesci, zycze Ci zeby poszedl sobie precz!
mam nadzieje ze na nastepnym usg tez u mnie nie bedzie po nim sladu
to bialy sluz jest dobra oznaka? bo ja ostatnio mam go sporo

Do góry