reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

super, że już lepiej:tak: współczuje przeżyć to jak piszesz to musiało być straszne widać takie maleństwo wymiotujące:-:)-( a co to był za jogurt?, bo ja chciałam tez dziś małej podać, ale się wstrzymałam. Po twoich przygodach to się w ogóle boje jej podać. Ja mam taki po 6 m-cu owoce i jogurt.
Mam nadzieję, że noc będziecie mieli spokojna!

Ja już od jakiegoś czasu podaje deserki gerbera owoce z jogurtem lub twarożkiem, one są od 6 miesiąca i młodemu nic nie była i nie po nich nie jest, może koriander dała coś innego. Zresztą co dziecko to inna reakcja, ale wydaje mi się że możesz małą porcję spróbować dać.

reklama
Ja od dawna daje deserki i jogurty po 6 miesiącu i wszystko jest OK....zreszta ja jako wyrodna matka podaje też Danonki i mały je lubi i nic mu po nich nigdy nie było.

Ja już od jakiegoś czasu podaje deserki gerbera owoce z jogurtem lub twarożkiem, one są od 6 miesiąca i młodemu nic nie była i nie po nich nie jest, może koriander dała coś innego. Zresztą co dziecko to inna reakcja, ale wydaje mi się że możesz małą porcję spróbować dać.

dzięki:tak:, normalnie daje od razu cały słoiczek, ale w tym wypadku dam tylko kilka łyżeczek na początek

Super że Lilce i Hani już lepiej:)
Podziwiam CIę koriander że nie straciłaś zimnej krwi, coś czuję że ja bym spanikowała:(

anecznik mam jakiś termometr sisi, taki że i do czoła i do ucha, ale wygląda mi to na jedną wielką kichę... jak dla mnie to on nadaje się tylko do mierzenia temp w wanience;P Bo wtedy wydaje mi się że pokazuje dobrą temp

Uciekam spać:)
Bo jutro ost dzień w tym tygodniu do pracy. W czw biorę urlop, a w pt wolne za sobote;)

Ale Wy macie fajnie, podajecie jogurciki swoim maluszkom, a ja sama mogę pomarzyć o tym by zjeść jogurt a co dopiero ona! Pomijam fakt, ze i tak by nie chciała :)

Dzieki dziewczyny, gosiu dziekuje za smska na prawde mile :tak:
Dalam ten jogurt, Opvolgmelk en babyvoeding van Nestlé, een gezonde keuze - NESTLÉ Yogolino Banaan

polski odpowiednik to
Misiowe Jogurciki

tez ma w domu sloiczki jogurt z owocami i za jakis czas pewnie jeszcze raz sprobujemy, kazde dziecko inaczej reaguje nie martw sie na zapas.

Super że Lilce i Hani już lepiej:)
Podziwiam CIę koriander że nie straciłaś zimnej krwi, coś czuję że ja bym spanikowała:(

Bo jutro ost dzień w tym tygodniu do pracy. W czw biorę urlop, a w pt wolne za sobote;)
Ja strasznie ryczalam mamie w sluchawke a potem lekarzowi :zawstydzona/y: Milego dnia w pracy!

Lencja czytalam ze planujesz Swiateczna uczte, SMACZNEGO :tak:

Jutro przyjezdza moja mama do nas i zostaje do 30.12 wiec bede rzadko zagladala, ale na pewno wskocze zlozyc zyczenia wam wszystkim przed Swietami :tak: Milej i spokojnej nocki!

Ostatnia edycja:
Oj dobrze że dzieciaczki już się czują lepiej...

Koriander - dopiero doczytałam, jejku, Lila biedactwo... najpierw pomyślałam że może grypa żołądkowa bo u nas panuje, może rzeczywiście to ten jogurt... ja małemu na razie daję tylko kaszki, jabłuszko, banan, i zupki... wszystko sama robię bo mały kupnych nie lubi...

Laski, czy Wy już myjecie ząbki Waszym maluszkom? Mój mąż się śmieje, ale myślę że trzeba i kupiłam zestaw :)

Kasiek - u nas ząbków jeszcze nie ma ale ja od dawna przed kąpielą podczas toalety przecieram jej dziąsła gazikiem.
Gosiagro - a czy ta pasta wymaga tego aby ją potem wypłukać i wypluć????

Koriander - oj planuję ucztę nabiałowo-mleczną, planuję :)

Ostatnia edycja:
Wpadłam tylko sprawdzić co z naszymi chorowitkami....Widzę że lepiej....BArdzo się cieszę....Lilianko , Haniu....zdróweczka dziewczynki i spokojnej nocki dla Was i Waszych troskliwych mamusiek....!!! :-)
Moje dziecię śpi...Ja zrobiłam sobie pazurki u rączek i nózek i spadam się poprzytulać do P....Buziole!!!

reklama
Kasiulka, Koriander- zdrówka dla bidulków. Aż mnie serce boli jak piszecie o cierpieniu kruszynek. Ściskam Was mocno.
Ewuś- też zdrówka życzę i obyście na święta byli już w domku
Krakowianko- Tobie kochana też Zdrowych i pogodnych świąt
KasiaJ- superaszcze prezenty
Gosiagro- doczytałam na zakmiętym , Nawet nie wiesz jak się cieszę. Wiedziałam ,że się uda. Jupi!!!

Tyle co pamiętałam. Brak czasu. Masakra. Po świętach powinnam byc na bieżąco. Obiecuję. Ściskam Was kochane i wszystkie maluszki.

Do góry