reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

gosiagro gratuluje zabka!!!!!!!!!! i fajnie, ze dodałaś te przepisy, dziękuję i chetnie też z nich skorzystam, od kilku lat zamierzam załozyć sobie zeszycik z przepisami i jakos do tej pory go nie mam...wszytskie przepisy na luźnych kartkach albo na kompie ;)eh...

klementinka
nadika nie martwcie sie dziewczyny dziecka nie da sie zamknac w schematy wagowe, dla pediatrów tak jest prościej, ale ktos dobrze napisał, zebyś wierzyła w swoja intuicje! u nas też pediarta z pielęgniarka wmawiali mi, ze przekarmiam dziecko, bo przez pierwsze 3 miesiace swojego zycia przybrał na wadze ponad 5 kg i w 12 tyg wazył ponad 8 kg, a przez kolejne 3 miesiace bardzo mało przytył, ale mój mąż to kawał chłopa, wiec nawet jakby Kuba teraz wazył 15kg to bym sie nie martwiła, a przeciez wykraczałby poza siatke centylowa, głowa do góry, każde dziecko jest inne i dzięki temu przecież takie wyjątkowe ;)

lena zaintrygowałś mnie tym kiwi ;) jakos nie moge zagłosować, ale sprobuje jeszcze

kajdusia na zaparcia zobacz sobie co naskrobałam w watku o karmieniu ;)

katarzynajanicka z rodzina najlepiej wychodzi się na zdjeciach ;) to takie przykre…., ale przynajmniej masz zdrowe podejście do tego, , my też mamy kosmiczne zawirowania rodzinne i na początku za wszelka cene chciałam to posklejać, naprawic i sprawic, żeby wszyscy kochali się jak w bajce, ale teraz zrozumiałam, ze nie warto, jest jak jest i będzie co ma być, nic na siłę, ot cała filozofia ;)
i tak jak Ty też mam alergie na teściowa, ale na swieta chociaż łamiemy się opłatkiem
a z chrzestnymi to tak jest czasem ,ja tez uległam…. Ale dam chrzestnej szanse, może jednak sprosta zadaniu ;)
wiem, ze tak łatwo powiedziec, ale sprobuj o tym nie mysleć

eagle heheh, dobra poza, dobra

reklama
Ależ się w...zdenerwowałam, tak mi się ręce trzęsły że nie mogłam wsadzić kluczyka do bramki...
Wyszłam na spacer z Jasiem i u nas na ulicy pierdzilion cm śniegu a pod nim pierdzilionowa warstwa lodu. Chciałam dojsc do dróżki idącej przy lesie więc myślę twarda będę... Przeszłam ze 100m ,jedzie śmieciara ale tak szybko że rzucało ją po bokach a przed nami ogranicznik prędkości... Wiec pokazuję baranowi by zwolnił a ten udaje że mnie nie widzi, zaczęłam się drzeć uciekłam ile się dało na pobocze w zaspy wózkiem ( nie wiedziałam że mam tyle siły) , dziecko z wózka i pod płot ..., tego palanta zarzuciło i się zatrzymał a ja dziecko do wózka i mało go z samochodu nie wyciągnęłam i oczu nie wydrapałam. Posłałam mu kilka fajnych słów , zaczął się coś kłucić a ja za telefon i na policje to zaczął przepraszać ... Spisałam numery rejestracyjne by palanta postraszyć i wróciłam do domu tak szybko jak tylko umiałam. Oczywiście UM się dostało i inspektorowi odpowiedzialnemu za odśnieżanie dróg także się dostało...
Morał z tego taki że spacery zimowe tylko na podwórku z dzieckiem! lub werandowanie na tarasie...
Alez jestem wściekła

Ależ się w...zdenerwowałam, tak mi się ręce trzęsły że nie mogłam wsadzić kluczyka do bramki...
Wyszłam na spacer z Jasiem i u nas na ulicy pierdzilion cm śniegu a pod nim pierdzilionowa warstwa lodu. Chciałam dojsc do dróżki idącej przy lesie więc myślę twarda będę... Przeszłam ze 100m ,jedzie śmieciara ale tak szybko że rzucało ją po bokach a przed nami ogranicznik prędkości... Wiec pokazuję baranowi by zwolnił a ten udaje że mnie nie widzi, zaczęłam się drzeć uciekłam ile się dało na pobocze w zaspy wózkiem ( nie wiedziałam że mam tyle siły) , dziecko z wózka i pod płot ..., tego palanta zarzuciło i się zatrzymał a ja dziecko do wózka i mało go z samochodu nie wyciągnęłam i oczu nie wydrapałam. Posłałam mu kilka fajnych słów , zaczął się coś kłucić a ja za telefon i na policje to zaczął przepraszać ... Spisałam numery rejestracyjne by palanta postraszyć i wróciłam do domu tak szybko jak tylko umiałam. Oczywiście UM się dostało i inspektorowi odpowiedzialnemu za odśnieżanie dróg także się dostało...
Morał z tego taki że spacery zimowe tylko na podwórku z dzieckiem! lub werandowanie na tarasie...
Alez jestem wściekła

jezus maria , matko swieta dobrze ze wam nic sie nie stalo! ...szok wiekszosc kierowcow to wogle wyobrazni nie ma:wściekła/y:

witam sie wtorkowo :)
my dzisiaj nocka znow super mala pobudke miala pierwsza przed 7 dostala butle i poszla spac dalej i spala tak jeszcze 1.5h-obudzilo mnie mlaskanie hehe..ostatnio sie nauczyla ze jak chce jesc to mlaska, a najlepiej to jej chrupki podchodza:-D

co do tesciowych w moim przypadku przyszlej(chociaz pewna nie jestem :-p)to one chyba wszystkie takie sa :) i jak to powiedziala mi ostatnio moja mama jednym uchem wpuscic, drugim wypuscic a w duchu sopie pomyslec a wez ty sp** hehe. z rodzina to faktycznie tylko na zdjeciach :)

dzis dzien zakupowy jade kupic sukienkie(o ile dostanie na takiego skrzata jak ja;-)) w sob mam impreze swiateczna z pracy- pierwszy raz wyjede do ludzi od porodu hehe juz sie nie moge doczekac :) ale bedzie kac w niedziele:-D

dzisiejszym solenizantom wszystkiego naj a przede wszystkim zdrowka :)

milego dnia :)

Obraz 139.jpgObraz 140.jpgObraz 138.jpg

A oto moje ciasto KIWIOWE:)

O Matko....Nie nadrobię!!!!Przestańcie tyle pisać!!!!
Zacznę od życzeń dla wczorajszych solenizantów bom wredna ciotka zyczeń nie złozyłam"
a więc:
Igusiu, Majusiu,Kasiu, Wiktorku, Dorianku, Juleczko, Michalinko i Ninusiu
Wszystkiego co najlepsze i co sprawi że na Waszych cudownych twarzyczkach pojawi się uśmiech!!!!
Rośnijcie zdrowo i dajcie wiele radości i cudownych chwil Waszym mamom i tatusiom
Ściskamy Was mocno
Polcia z mamą

Krzysiu i Kacperku
a Wam z okazji ukończenia dziś
6 miesięcy
życzymy samych radosnych dni, pełnych zabawy i uśmiechu
chłopaki - rozrabiaki!!!!
Polcia i cioteczka!!!!

Perfecta - dopiero doczytałam o Twojej przygodzie... :wściekła/y: normalnie bym kolesia rozszarpała!! co za kretyn!!!

Ja właśnie byłam zmuszona zacząć świąteczne porządki od mycia lodówki :) Mąż wylał mleko i tylko pobieżnie wytarł je :/ Ale przynajmniej miałam mobilizację bo tak to pewnie by stało i czekało na niewiadomo kiedy :) więc nie ma tego złego...
Właśnie się myją półki w zmywarce a ja z kawką przed TV :D i bb. Mała chyba właśnie się budzi z drzemki więc koniec lenienia się...

aaaa chciałam się pochwalić że zrobiłam pierwsze ozdoby świąteczne (na razie tylko w mandarynki powbijałam goździki ale już mam przyszykowane pomarańcze do suszenia :D)
suszone-pomara%C5%84cze-i-mandarynka-z-go%C5%BCdzikami-.jpg (zdjęcie nie moje tylko przykład tego co robie)

Lena - mojej też ślimaka kupiłam na mikołaja :p A ciasto wygląda pysznie!!!!! Mogę się wprosić? :-D

reklama
Gosiagro - gratuluję zębolka!!!! Jejku jak ja Wam zazdroszczę....Nam chyba ten ząb nigdy nie wyjdzie :-( A Polcia bidulka już od 2 miesięcy się ślini i trze dziąsła!!!
perfecta - ale przeżycia!!! Ja bym tego gościa ze smieciary chyba udusiła...Debil jeden..Dobrze że nic Wam się nie stało!!!
lena - bardzo proszę o nie wrzucanie takich pyszności na forum... ;-) bo ja jaestem kompletne beztalencie!!!! A ślinę mam po pachy!!!! W ramach protestu miałam na Was nie głosować....ale narazie się Wam upiekło (hihi) :-D...Głosik oddany!!!
MIałam jeszcze poodpisywać ale Polcia wstała ....z kupą w gaciorach..... :-( Fuj!!! Lecę przewinąc smrodka!!!

Do góry