reklama
Ola_fasola
Moderatorka
hej dziewczyny, mam takie pytanie na szybko, po jakim czasie jak skończyło wam się zwolnienie zus wypłacał Wam kase? bo mi tu pracownik awanture robi co drugi dzień...
agast22
Fanka BB :)
zus ma na wypłate 30 dni od dnia dostarczenia do nich zwolnienia, ale w warszawie roznie z tym bywa.. Jesli zwolnienie trwalo np 2 tygodnie to mozna czekac po zakonczeniu zwolnienia jeszcze ze 2 tygodnie!!! Ja raz czekałam 54 dni....
Ostatnia edycja:
Kasiula1982
ja ponad miesiąc czekałamhej dziewczyny, mam takie pytanie na szybko, po jakim czasie jak skończyło wam się zwolnienie zus wypłacał Wam kase? bo mi tu pracownik awanture robi co drugi dzień...
Ola_fasola
Moderatorka
no własnie, od dnia zakończenia zwolnienia nie minęły jeszcze 2 tyg a ta mi juz awanture robi...
lena-zagłosowałam nawet 2 razy bo z dwóch komputerów
Ostatnia edycja:
BButterFly
mamusia smerfusia
Lena -świetnie się Twój blog zapowiada będę śledziła i czekam na mnóstwo pomysłowych przepisów
Majeczka i Ignaś -dzieciaczki suuper zdjęcia jak zwykle
Co do pamiątek- my zachowaliśmy test z krechami, zdjęcia i film z usg, zdjęcia rosnącego brzucha i wymiary Kartę ciąży i moje zapiski -mini pamiętnik ciąży, opaski ze szpitala i kartkę, pępuszek, pajaca, świecę z chrztu, kartki z okazji narodzin i chrztu, prowadzimy pamiętnik z ważnymi datami. Ach zapomniałabym jeszcze mamy gazetę ze zdjęciem młodego i odlewy obu rączek i nóżek -cuudo
A tutaj kiedyś już polecałam ten wirtualny pamiętnik -suuper jest i można sobie później wydrukować, zobaczcie na przykładowe pamiętniki, pokazałabym nasz ale to może nie tutaj Pamiętnik Bebilon / Pamiętnik / Bebilon
Majeczka i Ignaś -dzieciaczki suuper zdjęcia jak zwykle
Co do pamiątek- my zachowaliśmy test z krechami, zdjęcia i film z usg, zdjęcia rosnącego brzucha i wymiary Kartę ciąży i moje zapiski -mini pamiętnik ciąży, opaski ze szpitala i kartkę, pępuszek, pajaca, świecę z chrztu, kartki z okazji narodzin i chrztu, prowadzimy pamiętnik z ważnymi datami. Ach zapomniałabym jeszcze mamy gazetę ze zdjęciem młodego i odlewy obu rączek i nóżek -cuudo
A tutaj kiedyś już polecałam ten wirtualny pamiętnik -suuper jest i można sobie później wydrukować, zobaczcie na przykładowe pamiętniki, pokazałabym nasz ale to może nie tutaj Pamiętnik Bebilon / Pamiętnik / Bebilon
Ostatnia edycja:
Klementinka
podobne pamiatki mamWitam
ja prowadze takie książeczki-pamiętniczki dla dzieciaków moze nie systematycznie ale jak mi sie przypomni to chwytam i uzupełniam test i opaski schowane i obowiązkowo kikucik po pepuszku no i 1 obciete wloski yez wsteążeczką związane i w pudełeczku lezą a ostatnio zakupiłam na allegro taka ramką z 3 skrzydłami na środku jest zdjecie a po bokach odciski rączki i nózki dzisiaj dostałam meila ze juz wysłane wiec w mikołaja bedziemy sie odciskać
mysle ze takie pamiątki sa wspanialą rzeczą no i zbieram to wszytsko zeby w dniu 18 urodzin im dac oczywiscie bedzie tez 1 utracony ząbek itd a co z tym zrobia to juz ich sprawa
moj brat jak zobaczyl ze trzymam kikutek pepuszka to prawie zwymiotowal hehe
szkoda ze nie wpadlam na pomysl gazety, super sprawaJa zbieram podobnie, pierwsze scięte włoski, pierwszy smoczek, pierwszy pajacyk, pępek, zdjecia usg, test ciążowy, kartka i opaska ze szpitala i jeszcze gazeta wyborcza z dnia urodzin- co się wtedy akurat na świecie działo :-)... to z tego co mi się akurat przypomniało :-)
a co do smoczkow to jeszcze zadnego nie wywalilam, jakos z mezem nie mamy serca
wspolczuje, trzymam kciuki zebyscie jakos to przetrwalibuuu dziewczyny ale mam doła najgorsza noc od dłuuuugiego czasu:-( nie dlatego że Mały dał w kość(a miał niespokojną noc) tylko ja przeżywam powrót do pracy idę na 14 do 18, więc dziś wyjątkowo tylko 4 godziny ale i tak meksyk czemu ja muszę wracać???boli mnie brzuch ,mam mdłości:-(
kurcze jaka piekna swiateczna panienkawitam się,
ja uzupełniam książeczkę album mojego dziecka.
A mam zostawione test ciążowy zdjęcia i filmy z usg, opaskę, pierwsze ciuszki pierwszy smoczek, pamiątki z chrztu, włoski ma jeszcze wszystkie na główce
Pozdrowienia dla wszystkich Cioć BB od Zimowej panienki
Zobacz załącznik 304975Zobacz załącznik 304976
zdrowkaCześć dziewczyny.
Mnie dopadlo znowu przeziębieniegardlo mnie boli, katar i kichanie. Oby Ignaś się nie przeziębil.
ale przygoda, a jakie wspomnieniaAle jaja! Utkneli w korku na dobre, patrzą a tu policja stoi i szwagier ich poprosil i pojechali na sygnale do szpitala a oni za policją!!!
wszystkim Andrzejom wszystkiego najlepszego!!!
lejecie dzisiaj wosk?
reklama
Kasiula1982
powiedz jej, żeby do ZUSu zadzwoniła to jej wytłumacząno własnie, od dnia zakończenia zwolnienia nie minęły jeszcze 2 tyg a ta mi juz awanture robi...