reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ola- na zbicie gorączki czopek Efferalgan na przykład. Z Olbasem trzeba uwazac. Takie inhalacje podobno powinno sie robic pow. 7 roku zycia!!! No i zdrowka dla Klarci !

reklama
Agast, Agi, Emalia - dzięki

Agi- na razie temp nie ma tylko katarek, oczyściłam jej nosek a darła sie przy tym ze hoho, teraz pospała 15 min i je wlasnie cyca ale widze ze z tym katarem nie jest tak zle bo przez nos oddycha. A Polcia jak? lepiej już?

No u nas katar na maxa...ale Polcia jakos sobie radzi...Zobaczymy jak dzis noc minie!!!! W dzień była drezmka 25 minutowa i drua prawie 1,5 godziny wiec nie było źle...Ale juz o 16.00 spać nie poszła więc czuję że padnie za godzinę.... :-)

wiem, że ten olbas od pożniejszego jest wieku, ale ja robię tak, że wlewam do kubka z wodą i stawiam np na parapecie, nie bezpośrednio dziecku i w ten sposób i ja i on się inhalujemy

a ja wróciłam z zakupów z chandrą i mi się nic nie chce, oczywiście chandra [przez pana męża....... ahhhhhh

za to udało mi się w lumkpu za 5 zł czapke małemu kupić :)

edit: już mi lepiej :) fifi się pierwszy raz w życiu z pleców na brzuszek obrócił :) wprawdzie tylko raz, ale matka i tak się cieszy :)

Ostatnia edycja:
Była dziś u nas pediatra no i się okazuje że ta skaza to wcale nie musi być skaza, ma co prawda typowe objawy AZS ale może być uczulony na inne pokarmy np na jabłko. A ja go ostatnio karmię samymi jabłkami, niekoniecznie od tego ale ponoć coraz częściej pojawia się u dzieci uczulenie na jabłka.W sumie to ja już nie wiem, jeden lekarz mówi że to skaza a drugi że nie koniecznie. Jak narazie mam uważać z nabiałem ale mogę jeść w małych ilościach, no i trzymać ścisłą dietę tak jak na początku po porodzie i małemu powoli wpowadzać obiadki od nowa i obserwować czy mu coś czasem nie wyskoczy.
Najważniejsze dla mnie to było dzisiaj i tak to by rozwiązać problemy z kupką, okropny widok jak dziecko się męczy a ty nic nie możesz zrobić. Przepisała jakiś syropek i probiotyk, no i czopki ma dawać by mu ulżyć. Zobaczymy. Jak narazie śpi od 19.30 spokojnie.

liliti dzięki za rady, właśnie też zaczęłam już dzisiaj brać jabłko pod uwagę, że może to od jabłka skoro przez tydzień nie dawałam mu obiadków tylko deserki. Jak narazie wyrzucam jabłka z diety.

Perfecta cześć :)

Dużo zdrówka dla chorych dzieciaczków!!!!

Nadika a jak na skórze mu się ta skaza objawia? moja tez ma skaze, ja duzo nabiału nie jem, zaleczyłam jej już wszystkie zmiany na skórze a teraz znowu jest wysypana takimi suchymi plackami i nic nie pomaga na to, czekam teraz do wtorku jak nie zacznie schodzić to pójdę jeszcze raz z nia...

kasiajanicka- ahh ci mężowie...

mój mnie dzis tez tak wkurzył,ja mu jutro pokaże! napił sie piwska i dyskutuje ze Klare powinniśmy kąpać o 19.30, nie rozumie że ja chce miec tez chwile dla siebie! i obraził sie na mniei powiedział ze idzie tylko z psem i potem juz go nie zobacze i polazł z psem na spacer, nie wziął telefonu i nie było go 1,5h i co sie stało puścił psa bez smyczy i sie pogryzł z najwiekszym wrogiem z osiedla biedny... ja mu jutro dam niech tylko wytrzeźwieje oj...potem polazł do samochodu i chciał jechać niewiadomo gdzie ale na szczescie nie pojechal, teraz wrócił do domu i juz spi!

Klara już spi, nie wiem jakiś dziwny ma ten katar, po kąpieli nie trzeba było jej nawet noska oczyszczać i teraz sprawdzałam to przez nosek oddycha. A moze to od zębów? jak myślicie? ale katar? na dziąsełkach nic nie widać.

agi- zdrówka dla Polci

no to na tyle, obejrze mam talent i ide spać. Dobrej nocki wszystkim

reklama
Hej. Ja daleko w tyle Was sobie nadrabiam. Tez nie wiedziałam o co chodzi z 'zamkniętym' przecież należę do grupy... pewnie mnie ominęło jak pisałyście o nowej. Wysłałam 'zgłoszenie' :) Czekam na odzew:-D
A pamiętacie jak maluszki jeszcze siedziały w brzuszkach i szalały?
A myślałam,ze to Twój brzusio. Mój Filip szalał własnie podobnie... Ufff, super uczucie,ale czasem az troche bolało/

Dodatkowo obserwuj czy nie pojawia się alergia i na inne produkty,m u nas np. wyszło uczulenie na banany. Powodzenia...
No a jak ja mam zaobserwowac czy nie pojawiła sie inna alergia,jak wciaz ma nawracjące krostki i 'zasuszenia' na bużce, sluzowe i zielone kupy, czasami bolesne gazy... Zanim zaczelam wprowadzac stałe pokarmy tez tak było. Teraz kupy czescie są twardsze. Wszystko odrzucialm co wprowadzilam, bo walił ok5kup dziennie i nieraz samym śluzem. Jest na B.pepti,powinien pić nutra,ktorego za chiny nie chce. No i zaczelam od nowa, ziemniak z marchewka-2dni,pozniej to+brokuł, wczoraj i dzis to +koperek. I wczoraj i dzis znowu kupa ze śluzem,ale wczoraj zapomnialam podac Dicoflor,to moze dlatego...??Nie wiem juz jak mam wprowadzac... :-:)-:)-(

na-tuska - a Ty nie pisałaś wcześniej,jakos Twoj nic wydaje mi sie znajomy... :tak: Ja tez mam Filipka :),ale z 29.czerwca :);

zdec - ja nie wiem czy Cię przeze mnie nie piekły policzki,ale codziennie ostatnio o Tobie myślalam,w związku z materacami własnie. Pamietalam, ze tez kupilas leteksowy. Kużwa ja mam ja bez kokosu, tez byl drogi jak cholera,a odkształcony jest tak ze masakara. Zmieniam strony wciąz-góra, dół, prawa, lewa itp. a mały śpi w dole. W zyciu tego nikomu nie polece, tez nie wiem czy znajde paragon i jak go w ogole zareklamowac?? Dadza mi nowy,czy kase oddadza?! Ja juz takiego nie chce, Dzidzia maleńka,a dziura jakby slon spał,. Jest juz tak,ze jak go poloze na brzeg to sie stacza na srodek.. Masakra!!

A podajecie małym Kaszkę Nestle Sinlac dla dzieci ze skazą??
Ja podaję. dosypuję do mleka razem z kleikiem ryżowym, po ok 4łyżeczki,. Odkąd zaczęłam Filip przesypia całą noc od ok 20.30 do ok 6.30 :)Cudowny wynalazek.

Ide się kapac i pozniej skoncze nadrabianie :)

Ostatnia edycja:
Do góry