ewela28
Na ważenie idziemy dopiero na początku stycznia. Skończyliśmy już szczepienia i teraz pediatra powiedziała, że jak się nic nie będzie działo, to co 2miesiące mamy tylko na ważenie i mierzenie przychodzić.
Tort rewelacja!
Piosenki śpiewam małej w kąpieli i w czasie porannej kąpieli, czasem recytuję wiersze Brzechwy, choć przeważnie po prostu do niej mówię o czymkolwiek :-) A śpiewam Pieski małe dwa, ach śpij kochanie, Pies na medal, piosenki Fasolek, a także dużo piosenek wojennych: O mój rozmarynie, Rozkwitają pąki białych róż, Warszawianka, Przybyli ułani, Krakowiaczek jeden...
Śpiewam to, czego tekst pamiętam ;-) czasem tylko nucę. I choć strasznie fałszuję (P. zawsze komentuje, że najpierw mogłabym z małą się obchodzić po dobroci, a dopiero potem śpiewać
), to Emilka zadowolona
iiwka
Swietny tort, chyba miałyście też dużo frajdy w trakcie robienia- 4 siostry w jednej kuchni
Dziewczyny mam STRAJK GŁODOWY!
Co ja mam zrobić? Jasiek zjadł 150ml o 6 rano i o 9 tylko 50 i teraz jak sie obudził odmawia jedzenia. Miałyście tak? Czy to objawy ząbkowania? Czy co?
Zwariuję zaraz chyba
U nas też tak było chyba przez 2 dni i jakoś samo przeszło. A teraz z kolei od dwóch dni Emilka wcina często i dużo (chyba,
bo z dwóch cyców chyba przy każdym karmieniu), aż czasem za dużo, bo ulewa
)
A teraz idziemy tacie obiad gotować
Siedzi mi na kolanach i zastanawia się jak tu złapać moje przedramie do buzi
Tata?
Jaka Natalka samodzielna z tą butlą!
Do spania to nic jej nie potrzeba, tylko smoczka i tetrę-przyjaciółkę
I sama usypia
U nas podobnie, choć czasem trzeba kilka razy wkładać jej smoczka do buzi, nim zaśnie, bo jej wypada
A wieczorem po kąpieli zazwyczaj zasypia sama nawet bez smoczka i cycka
Np. z mężem podejrzewamy że mały ma ADHD... non stop się rusza tak szybko, wierci, kręci głową, bije się rączkami po brzuszku... pręży... dziś wyszukałam w necie że takie zachowanie może być spowodowane porażeniem mózgowym... sama nie wiem co o tym myśleć... lekarze nic nie mówią... od poniedziałku rehabilitacja, niby na napięcie mięśniowe, ale przy porażeniu jest podobne zachowanie dziecka...
masakra... jak nie urok to sraczka :'(
Porażenie to na pewno nie jest, bo MPD ma więcej bardzo charakterystycznych objawów...
Moje dziecko chyba oducza się samodzielnej zabawy:-( Dziś to cały dzień chciała się bawić ze mną lub przy mnie, tylko trochę spokoju było w czasie jej snu.