reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jezu dziewczyny... zazdroszczę Wam że maluszki Wam tak ładnie śpią... wolałabym w nocy wstawać co godzinę żeby tylko poszedł spać wcześniej i dłużej... tak na sen nocny kładę go dopiero między 20 a 21... czasami zasypia dopiero koło 23... cały czas trzeba wchodzić do pokoju i mu podać smoka którego sam wypluwa... tak twardo to śpi dopiero koło 24 :( ale nie dłużej niż do 2 rano!!! po 2 zaczyna się stękanie i ciągłe wiercenie się... ahhh... a w dzień... też nie ma rewelacji... śpi może 4 razy dziennie po maksymalnie 30 minut... dziś np. zasnął i po 10 minutach już był koniec drzemki... ohhh... jak był malutki to był lepszy... przynajmniej spokojniejszy...

Np. z mężem podejrzewamy że mały ma ADHD... non stop się rusza tak szybko, wierci, kręci głową, bije się rączkami po brzuszku... pręży... dziś wyszukałam w necie że takie zachowanie może być spowodowane porażeniem mózgowym... sama nie wiem co o tym myśleć... lekarze nic nie mówią... od poniedziałku rehabilitacja, niby na napięcie mięśniowe, ale przy porażeniu jest podobne zachowanie dziecka... :( masakra... jak nie urok to sraczka :'(

Kochana myślę, że to na pewno nie porażenie!!!Nie dołuj się bo póki co nie masz podstaw!!A myśłalaś że może zbyt dużo gazów się zbiera w brzuszku???Bo Gaja tak miała dopiero odstawiłam koper i rumianek!!!I wszystko wróciło do normy!!

reklama
Kochana myślę, że to na pewno nie porażenie!!!Nie dołuj się bo póki co nie masz podstaw!!A myśłalaś że może zbyt dużo gazów się zbiera w brzuszku???Bo Gaja tak miała dopiero odstawiłam koper i rumianek!!!I wszystko wróciło do normy!!

No może i gazy... ale ja mu nie daje ani kopru ani rumianku, głównie pije wodę... często sobie purka to prawda, ale jak na to poradzić?!?!?!?!? Co powinnam zrobić?

Posta mi wcięło:(

Kasiek to na pewno nie porażenie! Nie ma co szukać takich informacji w internecie, bo tam na prawdę jest wszystko nie do końca prawdziwe:( Skoro mały się dobrze rozwija to nie ma podstaw do takich przypuszczeń! Może po prostu ma gorszy dzień:( Porażenie to raczej od razu widać:(

Widzę że kwestia spania omawiana jest:tak:
U nas w dzień albo w wózku albo na łóżku a wieczorem śpi w łóżeczku w sypialni:tak:
Wieczorem po kąpaniu i zjedzeniu butli nie ma problemu z usypianiem;-)
No i też smoczek mamy ale czasami woli kciuka:dry::dry:

Zdec ten tort naprawdę nie jest trudny-tak tylko wygląda:-D:-D:-D

Tak jak mówi moja kolezanka chcesz znależć -wynależć dziecku chorobę??/ZAJRZYJ do neta!!Jakie byś przyczyny nie opisała zawsze wyjda nagorsze choroby!!Idz teraz do innego pediatry tak dla kontroli!!A jak nie jesteś pewna to leć do neurologa!!

na allegro zamowilam 250g 9,50 jeden kolor

ja spiewam aaa kotki dwa szare bure obydwa nic nie eda robiły tylko Tomaszka bawiły itd itd i usypia,ale chcialam eszcze cos sie nauczyc

Ja Kamilowi śpiewam to samo w dzień jeśli widzę że ma problem z zaśnięciem :-) czasem to tylko aaaa

Idzie niebo ciemną noca albo:

Zaśnij, zaśnij już, małe oczka zmróz. Przytul kotka, lalę misia, czas zabawę kończyć dzisiaj. Małe oczka zmróż, zaśnij zaśnij już.
Śnij o żabce, która prawie, cały dzień się kąpie w stawie i nie boi się bociana, bo

Fajna piosenka już sobie słowa spisałam :-)

no przyszła masa cukrowa - teraz tylko zrobic tort :-)

Dziewczyny jakie piosenki spiewacie swoim maluchom jak je usypiacie?

Na noc mój maluch zasypia przy "Sonacie Księżycowej" Beethovena :-) Gorzej jeśli telefon mi się rozładuje i nie mam jak mu jej puścić :-D

Dziewczyny dowiecie się jako pierwsze, świat już nie będzie musiał czekać na nowego króla POPU :-) Narodził się już :-) :-) Siedzę sobie z małym w pokoju a on przy kawałkach M. Jacksona tupie nóżkami i sobie pokrzykuje :-D :-D inne kawałki tak na niego nie działają, no może trochę rap :-D :-D

Jeśli chodzi o POP to widziałam wczoraj w tv że stare zespoły wracają na rynek muzyczny i rozpoczynają trasę koncertową w tym Backstreet Boys :-) to był zespół mojego dzieciństwa :-) trochę kochałam się w A.J. albo jego okularach przeciwsłonecznych już sama nie pamiętam, a teraz wracają jak ich zobaczyłam to gdyby mi nie powiedzieli to bym nie poznała tak się zmienili :-) :-) To jak dopiero ja się musiałam zmienić przez te lata :-D

hehehe nie ma to jak dr GOOGLE :)

J
Jeśli chodzi o POP to widziałam wczoraj w tv że stare zespoły wracają na rynek muzyczny i rozpoczynają trasę koncertową w tym Backstreet Boys :-) to był zespół mojego dzieciństwa :-) trochę kochałam się w A.J. albo jego okularach przeciwsłonecznych już sama nie pamiętam, a teraz wracają jak ich zobaczyłam to gdyby mi nie powiedzieli to bym nie poznała tak się zmienili :-) :-) To jak dopiero ja się musiałam zmienić przez te lata :-D

hehehe ja mialam wyplakatowany cały pokoj z nimi :p A kochałam się dla odmiany w Nicku :p

reklama
W rozmowach w toku dziś miedzy innymi dziewczyna, która w wieku 13 lat rozpoczęła współżycie:szok::szok: Ewelinka to chyba twoja córka jest w tym wieku?

zdec - no pięknie sobie Natalka pije:-)

Magda - super chłopaki jeszcze tylko najstarszego brakuje i już by wszyscy twoi mężczyźni życia byli:-D

kajdusia
- to Malgosia jest tylko 300 gr cięższa od mojej Majusi, to prawie tyle samo:-)sto lat dla niej!

ewela - ja czasami śpiewam Rotę:-D:-D a co patriotkę sobie chowam, hihih, a tak na poważnie to zazwyczaj kotki dwa, szła dzieweczka do laseczka - ale to częściej w dzień bo kołysanką to trudno nazwać:happy2:

Kasiek
- moja tez bardzo ruchliwa, zobacz sobie filmik na zamkniętym, po prostu ma dużo energii, może twój synek ma tak samo, nie czytaj bzdur w necie, trzymam kciuki za rehabilitacje

anecznik
- Backstreet Boys:cool2::cool2: ja tez się kochałam w A.J-u a moja siostra w Kevinie:happy2::happy2:

Do góry