Lenuszka
Mamusia Gajusi
Jezu dziewczyny... zazdroszczę Wam że maluszki Wam tak ładnie śpią... wolałabym w nocy wstawać co godzinę żeby tylko poszedł spać wcześniej i dłużej... tak na sen nocny kładę go dopiero między 20 a 21... czasami zasypia dopiero koło 23... cały czas trzeba wchodzić do pokoju i mu podać smoka którego sam wypluwa... tak twardo to śpi dopiero koło 24 ale nie dłużej niż do 2 rano!!! po 2 zaczyna się stękanie i ciągłe wiercenie się... ahhh... a w dzień... też nie ma rewelacji... śpi może 4 razy dziennie po maksymalnie 30 minut... dziś np. zasnął i po 10 minutach już był koniec drzemki... ohhh... jak był malutki to był lepszy... przynajmniej spokojniejszy...
Np. z mężem podejrzewamy że mały ma ADHD... non stop się rusza tak szybko, wierci, kręci głową, bije się rączkami po brzuszku... pręży... dziś wyszukałam w necie że takie zachowanie może być spowodowane porażeniem mózgowym... sama nie wiem co o tym myśleć... lekarze nic nie mówią... od poniedziałku rehabilitacja, niby na napięcie mięśniowe, ale przy porażeniu jest podobne zachowanie dziecka... masakra... jak nie urok to sraczka :'(
Kochana myślę, że to na pewno nie porażenie!!!Nie dołuj się bo póki co nie masz podstaw!!A myśłalaś że może zbyt dużo gazów się zbiera w brzuszku???Bo Gaja tak miała dopiero odstawiłam koper i rumianek!!!I wszystko wróciło do normy!!