reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

wreszcie dzieciaki ogarnięte i z kaweczką moge na spokojnie popisać

u nas nocka jak zawsze butla po 19 i 15 minut później juz spał, pobudka na cyca o 4.20
bałam sie wieczorem że po tym jak spał w dzień 5 godzin to będzie szalał do północy ale jak poszedł spać o stałej porze, kochane dziecko

a dziś pogoda paskudna i chyba nigdzie nie wyjdziemy, zimno, mokro i wogóle bleee

lena, emalia, kasiek zagłosowane
kasiulka pięknie Hania zjada
kasiek, kajdusia super fotki basenowe i jakie dzieciaczki zadowolone
ja też bym się z moimi wybrała bo oboje uwielbiają wodę, kąpiele itd ale pływac nie umie musiałabym mojego namówić:tak:
kajdusia trzeba lustro zmienić jeśli przekłamuje, najlepiej na takie wyszczuplające;-)
Agi78 trzymamy kciuki za dzisiejsze wyniki i oby zębolki szybko wyszły
Anik79 oj nie zazdroszczę nocki, może chociaż w dzień uda się nieco odespać
Lencja ja też ostatnio wszystko co złe zwalam na ząbki:-)

co do drzemek u nas ostatnio jest ok 9 i trwa ok godz, ok południa i trwa ok 2-3 godziny ( chociaż i zdarza się 4 a wczoraj to nawet 5) i jeśli w południe pośpi tylko 2-3 godz to wpada jeszcze krótka ok 30 min. tak ok 17-17.30, jeśli pośpi w poludnie dłuzej to tej popołudniowej drzemki juz nie ma i po kąpieli ok 19 butla i do spania

i najlepsze zyczenia dla SONI to juz pół roczku:szok:
oraz dla MAŁGOSI, AMELKI, MICHAŁKA I MICHASIA za ukończenie 5 miesięcy

reklama
zapomniałam jeszcze napisać, że ten niekapek treningowy NUK rewelacja, w końcu moje dziecko zechciało coś pić nie ze smoczka, ustniki aventa odkąd ząbkuje są fuuujjjjj, a ten rewelacja :)
Jasiek tez z niego pije, w koncu
a jak sie cieszy ze moze sam trzymac

moje dziecko jest mistrzem w chowaniu smoczka, nie wiem jak on to robi
o 4 w nocy trzeba bylo leciec do kuchni po drugi tak go zabunkrowal
Anik dolaczam do klubu niewyspanych mam, od 3 marudzenie i przysypianie na 15 min
ja tez obarczam wina zeby

Hej Laseczki!!!

Wszystkie dzieciaczki śliczne!!!!!!!:tak::tak::tak:

Miałam coś pisać i zapomniałam:-(

Agi współczuję przeżyć:-:)-:)-(Nie wiem jak ja bym to przetrwała:-(

Wiecie co tak mówicie o spotkaniach i wogóle że może tak na wiosnę-myślę o ZOO z Wa-wie:tak: Byliśmy teraz ale Alanek malutki a Kacperkowi sie strasznie podobało i chcemy się wybrać na wiosnę jak ciepło będzie.

U nas noc tragiczna i wogole dzisiaj bez siły jestem...

U mnie nocka spoko usneła o 19 i pózniej dwa razy pobudka koło 2 i 5niewiem tylko od czego to zależy raz usypia na noc o 19 a raz o 22:eek:
Co do spania w dzień to moja przeważnie jedna drzemka 2 i pół godz i 1 lub 2 po pół godz:happy2:

Najlepsze życzonka dla dzisiejszych solenizantów: półrocznej Soni i 5-miesięcznych: Małgosi, Amelki i dwóch Michałków!!!!!!!!!!!!!!!:-)
Chyba muszę przenieść łóżeczko lub siebie do drugiego pokoju:-D Dziś spałam w drugim pokoju na kanapie i super nocka była- Emilka spała od 20 do 5 :-)
Kilka dni temu P. wyczytał, że u nas na osiedlu nie było wody i beczkowozy podstawili.- Byłam zdziwiona, bo się kąpałam i pranie robiłam, a bez wody raczej by się to nie udało:-D A tymczasem dziś nad ranem krany puste:wściekła/y: Troszkę mi to plan dnia rozłożyło, bo porannego "wietrzenia pośladów" i toalety nie mogłam małej zrobić ani wygotować laktatora :dry: Ale na pocieszenie zrobiłam sobie placki z jabłkami (choć bardziej wyszły jabłka w cieście:-p), a teraz jest już zimna woda, więc kawusię wypiłam i humorek się poprawił.:-D I jeszcze pobiłam rekord ściągania z jednego cyca: po 4h od poprzedniego karmienia 150ml, a jeszcze cyc był pełny i dopiero mała go opróżniła do końca:szok:
...Moja mała też ma czasai jakieś dziwne zachowania...na przykład jak ja karmie to czasami macha szybko i nózkami i rączkami....
U mnie to normalne, zawsze mała majta nogami w czasie karmienia i jeszcze się rozgląda naokoło przy każdym dźwięku.:-D Próbuje też jeść na siedząco, ale wtedy cyc zostaje za nisko, a z mojej szyi mleko nie poleci:-D
Trzymam kciuki za dobre dzisiejsze wyniki!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli chodzi o drzemki w ciągu dnia: czy Wasze szkraby śpią długo? bo mój nigdy nie spał dłużej jak pół godziny i tak ze 4 razy dziennie
U nas ok.10 jest dłuższy sen (1,5-2h), a potem co 2-3h drzemki max po 30min, ale wczoraj nie było tego długiego rannego snu, a dziś też właśnie się dziecko obudziło i lecę się z nim pobawić:biggrin2:
zagłosowane:biggrin2:

Zdec - gratuluje małego śpioszka ;)

Agi
- mój mały często przy karmieniu płacze i bardzo się pręży... co lekarz to opinia, więc opadam z sił...

Jeśli chodzi o drzemki w ciągu dnia: czy Wasze szkraby śpią długo? bo mój nigdy nie spał dłużej jak pół godziny i tak ze 4 razy dziennie

mój sypia 2-3 razy po 20-30 min wiec rewelacji nie ma, rano po nieprzespanej nocy marudził i uspiłam go, myslałam że pośpi - a i owszem spał 10min, normalnie rewelacja

Jasiek tez z niego pije, w koncu
a jak sie cieszy ze moze sam trzymac

moje dziecko jest mistrzem w chowaniu smoczka, nie wiem jak on to robi
o 4 w nocy trzeba bylo leciec do kuchni po drugi tak go zabunkrowal
Anik dolaczam do klubu niewyspanych mam, od 3 marudzenie i przysypianie na 15 min
ja tez obarczam wina zeby

ja juz nie wiem czy to zęby czy co innego, dwa mu juz wyszły, kolejnych nie widać

Byliśmy wczoraj na szczepieniu (trzecia dawka Hexy) i muszę się pochwalić, że nasze słoneczko było bardzo dzielne!!! Ostatnim razem mieliśmy straszny, długotrwały płacz, a teraz krzyknął, wtulił się w Tatę i od razu uspokoił :) Krzyś waży 7 870 g (50 centyl) i mierzy orientacyjnie 68 cm (75 centyl). Ząbków na razie brak. Za to fizycznie rozwija się ponadprzeciętnie. Pani doktor nie mogła się nadziwić jakie to ruchliwe i wygimnastykowane dziecko :)

P.S. My dwa tygodnie temu obniżyliśmy łóżeczko, ze wzgledu na harce Krzysia. A jak u Was?

Ostatnia edycja:
reklama

:szok::-D:-D:-D

Byliśmy wczoraj na szczepieniu (trzecia dawka Hexy) i muszę się pochwalić, że nasze słoneczko było bardzo dzielne!!! Ostatnim razem mieliśmy straszny, długotrwały płacz, a teraz krzyknął, wtulił się w Tatę i od razu uspokoił :) Krzyś waży 7 870 g (50 centyl) i mierzy orientacyjnie 68 cm (75 centyl). Ząbków na razie brak. Za to fizycznie rozwija się ponadprzeciętnie. Pani doktor nie mogła się nadziwić jakie to ruchliwe i wygimnastykowane dziecko :)

P.S. My dwa tygodnie temu obniżyliśmy łóżeczko, ze wzgledu na harce Krzysia. A jak u Was?

my jeszcze nie obniżyliśmy ale pewnie na dniach na to się zdecyduje bo Oskar juz próbuje podciagać się po szczebelkach do siedzenia, i nie wiem kiedy mu się to wkońcu uda:-)

Do góry