reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

dzisiaj udalo mi sie wstac troche wczesniej
juz obiecalam sobie ze od jutra zaczynam normalnie zyc, koniec lenistwa
boje sie zeby mi sie to nie przeciagnelo na 9 miesiecy;-)
a dzisiaj w ramach profilaktyki antyleniowej zrobie obiad i salatke pokroje

reklama
witajcie:-)
a u mnie pogoda paskudna, leje od samego rana, nie ma jak nosa wystawic, pocieszające jest to że w przyszłym tygodniu ma wrócic wiosna, słońce i 15 stopni na plusie.
Ja mam L-4 do 26.11 i zastanawiam sie czy juz wracać do pracy czy jeszcze zaczekać przez grudzień. Z jednej strony troche mi sie nudzi samej w domu i strasznie sie rozleniwiłam a z drugiej w pracy mam cały czas kontakt z klientem a teraz okres grypowy i nie chciałabym sie zarazić:unsure:

Ja mam dokładnie tak samo tyle, że moje zwolnienie kończy się w środę, a jutro idę do gina i zobaczymy co powie.

Ja miałam iść do gina w poniedziałek bo 16 też kończy mi się L4 ale okazało się że od listopada przyjmuje we wtorki :-) mam nadzieje że da mi zwolnienie we wtorek bo nie uśmiecha mi się iść do pracy zwłaszcza że moje ciśnienie wciąż jest zbyt wysokie a tam z pewnością nie spadnie :-(

Dziewczyny proponuję założyć osobny wątek na te wszystkie filmiki :-D byłby to taki wątek na poprawę humoru :-)

witam wszystkie mamuski z łózka !!!

niestety poleglam i nie mam sily nawet wstac mikolaj juz troche lepiej a ja niestety dopiero zaczynam meczarnie chyba ,ledwo zyje....
pojechalam wczoraj na pogotowie bo naprawde lecialam z nog i wiecie co ??....dano mi maseczke i posadzono w izolatce bo panie stwierdzily "meksykanska grype" !!!!!!!!!!!! ktora panuje w NL potem siedzialam tak 2 godziny az laskawie pojawila sie pani doktor popatrzyla posluchala i powiedziala do domu do lozka ZERO LEKOW myslalm ze sie zaplacze tak sie wkur.........ze moim lamanym holenderskim zapytalam czy mam umrzec?? a ona na to ze : jest pani w ciazy i niestey nnic nie moze mi dac ! POMOCY!!!!!!
zaczynam sie bac tutaj porodu jak wszedzie tak pomagaja jak w moim miescie to dziekuje brak slow i sil.
Nie moge przelknac miodu,czosnku ,mleka nic nic wszystko momentalnie wraca w wc spowrotem a co za tym idzie to schudlam w ostsnim tyg 6 kg!!!!!!!!!! ale to podobno tez normalne w ciazy wiec nie mam sie martwic ,tylko ze nie zrozumiala chyba baba ze nic nie moge przelkanc od kilku dni......

wam wszystkim zycze zdrowka !!!!!!!!!!!

Witam sie niedzielnie:-)
Hej ja właśnie po pół godzinnej modlitwie nad śniadaniem które w końcu udało mi się zjeść :-)
Wczoraj po wynikach okazało się że między mną i mężem niema konfliktu bo oboje mamy RH+ więc jeden stres mniej.

Dziś to już od 4 nie śpię :-( miałam okropny koszmar że straciłam fasolkę, że mocno krwawiłam skrzepy itp. Obudziłam się cała mokra i pierwsze co to pobiegłam do łazienki sprawdzić czy wszystko ok.
Ja tez miewam takie sny i to dosyć często:-(

U nas dziś piękna pogoda:-)wyskoczyliśmy z dzieciakami na zakupki:tak:nawet sobie dresy kupilam bo jakos boję się w dżinsach chodzić (dzidziusia wolę ściskać jak już się urodzi a nie w brzuchu hihi). Na obiad kupił małżonek kurczaka z rożna:-pwięc nie musiałam nic gotować:-Da teraz relaksuję się przy kawie...
Ja nie w dresach ale w getrach już chodzę bo w jeansach mi niewygodnie:-)

A co lubicie jeszcze jeść??????
Nigdy nie jadłam słodyczy a teraz mam coraz częściej na nie ochotę:-)

Ja mam dokładnie taksamo, co chwilkę jestem głodna i zaczyna mnie mulić z głodu, ale nie mamna nic ochoty i jem na siłę bo nic mi nie smakuje,
ten pomysł z goframi jest całkiem niezły, ale tojuż jutro zrobie bo dzisiaj nie chce mi się.
Mam to samo, jem aby mnie zgaga nie męczyła:sorry:

witajcie!! po dwoch latach staran w koncu bede mamą!! termin na 17czerwca,plus minus dwa tygodnie:) jestem w 8tc.pzdr
Gratuluję serdecznie i Witam wsród nas:-)

witajcie:-)
a u mnie pogoda paskudna, leje od samego rana, nie ma jak nosa wystawic, pocieszające jest to że w przyszłym tygodniu ma wrócic wiosna, słońce i 15 stopni na plusie.
Ja mam L-4 do 26.11 i zastanawiam sie czy juz wracać do pracy czy jeszcze zaczekać przez grudzień. Z jednej strony troche mi sie nudzi samej w domu i strasznie sie rozleniwiłam a z drugiej w pracy mam cały czas kontakt z klientem a teraz okres grypowy i nie chciałabym sie zarazić:unsure:
Ja też już się strasznie nudzę na L4, ale mój lekarz jest zdania abym lepiej siedziała w domu przez okres grypowy więc grzecznie się słucham i nudzę nadal:eek:

A ja dzisiaj wstałam z łóżka dopiero po 12:szok: ale to dlatego ze mam problemy ze snem wieczorem a najlepiej śpi mi sie rano, łapie mnie chyba przeziebienie bo w gardle drapie, ale biore wit C i mam nadzieję że mi szybciutko przejdzie:-)
miłej niedzieli:-)

mama mikolaja zdrowia życzę:tak:u mnie mleko, miód i czosnek też odpadają:no::eek:kurowałam się herbatką z cytryną:tak:i niby jest ok tyle że mąż zaczyna znów kaszleć i boję się że znów coś złapię:szok: Trzymaj się kochana. A opieka szpitalna u was...rzeczywiście:wściekła/y::no:nie zazdroszczę:eek:

mama mikolaja
ja mysle ze dobrze postapila lekarka ze Ci nic nie przepisala
chemia jest szkodliwa a widocznie wie ze zwalczysz sama, kurujac sie domowymi sposobami
ja tez bylam zdziwiona na poczatku mojego chorowania tu w DE.
zadnych lekow poza wit C i paracetamolem na temp i lamanie i to w czasach kiedy nie bylam w ciazy
zero antybiotykow, zupelnie inaczej niz w Polsce gdzie dostawalam antybiotyk na kazde przeziebienie, dopiero jak poczytalam troche o antybiotykach to zobaczylam o ile lepiej wylezec, wygrzac sie, wypocic i nawet umierac przez 3 dni ale nie brac tej chemii
trzymam kciuki zeby szybko ci przeszlo

reklama
Hejka. juz bardzo dawno tu nie zagladalam. Jakos nie bylo czasu. Mam nadzieje,ze zadnych przykrych wiadomosci nie bylo,bo teraz nie sposob mi wszystko nadrobic ;/ Widze,ze jedzenie jest glownym tematem :) U mnie tez preferencje jedzeniowe zmienily sie nie do poznania. dopiero od okolo tygodnia jem 'cos slodkiego' i to tylko jakies buleczki,czy ciasto. Moje ulubione ogorki korniszone i kiszone przyprawiaja mnie o mega mdlosci! :( I inne rzeczy,ktore do tej pory kochalam i mopglam jesc o kazdejporze dnia i nocy tak samo. Nie tykam ich teraz :/

dziewczyny jak wam sie wydaje bo lekarz nastepna wizyte ustalil na 7 grudnia i to ma byc tak 13w5 dzien i wtedy chce robic usg genetyczne razem z przeziernościa i innymi sprawami czy oby dzidzia nie bedzie juz za duza?

Ja mam usg dopiero 7grudnia. Mialm jedno w 5tyg. i 5dniu,kiedy potwierdzialam ciaze i dopiero teraz. do tej pory zadnych badan mi nie wykonano nic. w Anglii jestem,a tu przez pierwsze 3miesiace to w 100%niech sie dziele wola nieba.... nie robia nic. Denerwuje sie,ale nie mam chyba zadnych niepokojacych objawow,wiec licze,ze jest ok. 7.12 bedzie to 12tdz.5dz. Bedzie tu USG z przeziernoscia i badanie krwi na syndrom downa. Nie wiem jak ja wytrzymam ten czas. A przezirnosc najlepiej wykonywac miedzy 11t6dz.a 13t.6dz. Wiec u Ciebie bedzie to w ostatniej chwili niemalze.

Do góry