reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ja się nie znam

a my wczoraj rozmawialiśmy o prezentach mikołajowo-gwiazdkowo- imieninowych i mój stwierdził że przydałby mu się nowy tel hmmm....ok ale takiego za 2 tys to ja mu nie kupię bo nie zasłużył:-D
co najwyżej taki w wersji dla dzieci mogę mu kupić;-):-)

a małemu się coś śni bo pojęczał chwilkę, głowa na drugi bok i śpi dalej

ja się nie znam

a my wczoraj rozmawialiśmy o prezentach mikołajowo-gwiazdkowo- imieninowych i mój stwierdził że przydałby mu się nowy tel hmmm....ok ale takiego za 2 tys to ja mu nie kupię bo nie zasłużył:-D
co najwyżej taki w wersji dla dzieci mogę mu kupić;-):-)

a małemu się coś śni bo pojęczał chwilkę, głowa na drugi bok i śpi dalej

Kurde żeby moja Gaja tak spała a ona jak zając pod miedzą 10 min śpi a pół godz jest usypiana;)Zrobiłam farsz a gdzie ciasto???Masakra:)

Maaaaaaaaasakra co się dzisiaj dzieje z moim dzieckiem:szok::szok::szok:
Spała mi od rana tylko na spacerze pół godzinki:-:)-( Potem dostała pół słoicza szpinaku, 100ml mojego mleka i spać nie chciała iść koło 12. Dopiero usnęła nie dawno, jak dałam jej jeszcze 120ml MM.:-( Wygląda na to że moje dziecko już się nie najada moim mleczkiem, traktuje je raczej jak przystawkę. Zobaczymy ile pośpi, powinna długo bo przecież powinna być zmęczona, harcuje od 6:30:-(
Wieczorkiem idziemy do mojego bratanka(chrześniaka) na urodziny:-) Na całe szczęście z prezentem nie było problemu, bo chcą zbierać na PSP więc kasa jak najbardziej pożądana:-) Kupiłam mu jeszcze dzisiaj w Tesco Audi Q5 zdalnie sterowane:-D:-D Jak mój K. to zobaczy to pewnie też będzie takie chciał:-D:-D:-D

Lencja - podobnie jak mam zrobić obiad, to mała jest ze mną w leżaczku w kuchni;-)
Widzę że wiele dzieciaczków dzisiaj marudnych, może to ta jesienna pogoda:-(

Lena się zarzeka, że niby nie nie nie, ale zobaczymy jeszcze;-)

A no i byłam w lumpku, zaraz zrzucę zdjęcie kurteczki jaką kupiłam:)

witam wszystkie Mamuśki;-)

u nas wszystko ok, jutro 18 więc Sońka kończy pół roczku :-)nawet nie wiem kiedy to zleciało,nie zdążyłam sie chyba nacieszyć swoim oseskiem bo teraz to już wielkolud hehe.
Mała zdrowiuta z czego sie najbardziej ciesze, przechodzimy powoli na Bebilon2 , wsuwa kaszki Nestle ryżowe i kleik kukurydziany do tego obiadki Gerberka i rosnie jak na drożdzach choc potrafi od rana do 16 nic nie jesc hehe żyje zabawą chyba;-)
co do obiadków to Hippem pluła na odleglość wiec zajada Gerberki.
w nauce żucia pomocne są Flipsy kukurydziane jak jej sie przylepi w poliku to miele jęzorkiem jak szalona hihi- logopeda nam polecila,msowalam też jezyk i podniebienie bo za blisko miala odruch wymiotny co pozniej przy jedzeniu obiadków w kawałkach moglo by przszkadzac i powodowac wymioty i marudzenie przy jedzeniu. teraz juz jest ok;-)
co do soczków to nie pije, nawet rozcienczonych ale to mnie cieszy bo nie przezwyczaja sie do słodyczy, pije herbatki albo wode, niestety co do przecierów owocowych to walczymy bo niechetnie zjada woi warzywka;-0
szczepienia prawie skonczyłysmy, w grudniu ostatnia Hexa i zaczynamy pneumokoki,2x i finish na pierwszy rok życia.
Sońka teraz sie zawziela i chce konieczie siedziec ale pupka jeszcze zaciezka do pozycji na czworaka wiec sie wscieka jak nie moze hehe ale uparciuch z niej straszny, mysle ze za dwa miesiace bedzie samodzielnie siedziala

ehhh slodka jest, oczko w głowie ale same wiecie jak to jest:-)
opłacało sie cierpiec i lezec w szpitalu widzac taki Skarb.

pozdrawiamy mamy i ich Skarby

Załączniki

• DSC07694.jpg
    DSC07694.jpg
    36,8 KB · Wyświetleń: 64
Młodsza możliwe ale ładniejsza wątpie:)hehe nie widziałaś na zdjęciu??:p
właśnie nie bo na starość problemy ze wzrokiem:-p;-):-D

i moje dziecię śpi nadal, a ja mam lenia i zamiast sie zebrać za jaiś obiad to mi sie nie chce, a później znów będę mojemu miauczeć jak to sie przy dzieciach nie mogłam z niczym wyzbierać:-D:tak:

co do spania to od poczatku nie maam problmów, budzi sie 7:30-8 , w nocy przez sen jedno karmienie, koło 10 pół godz drzemki, od 13 do 15 spi na spacerze lub balkonie, po 17 znów pół godz drzemki jak w zegarku szwajcarskim hehe, po kąpieli zwykle zasypia przy jedzeniu a jak nie to zasypia sama w łóżeczku, posiedze przy niej pospiewamy sobie i odjeżdza ;-)) ale jak wspominam ciąze przesypiała cae noce w brzuszku jak myszka i to sie chyba sprawdza ze po ur jest podobnie

reklama
Tak więc w lumpku kupiłam dzisiaj bodziaka na krótki rękaw HM, rajtuzki i brązową kurteczkę, brakuje w niej kilku cekinków, ale trudno, rozm 80, ale taka wydaje się mniejsza, będzie na sanki pod koniec zimy, jak już powyrasta z 74:-):-)
Za te "wielkie" zakupy zapłaciłam całe 10zł:-D:-D
Pani mi w lumpku powiedziała że dziecięcych nie będzie w ten poniedziałek żadnych nowych, ale że w nast będą:-) Akurat po mojej wypłacie:-D:-DDSC01458.jpg Reszta "łupów" się pierze;-)

Do góry