reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Glowa mnie boli i nie mialam sily zabrac sie za prasowanie, wiec nadrobilam troche bb;-) Ale jutro czeka mnie wieeeelkie prasowanie, mycie podlog (remont jest na klatce schodowej, wiec w mieszkaniu podlogi cale biale:wściekła/y: i jeszcze wozek musze wnosic na pierwsze pietro:wściekła/y:), zakupy, praktyki i wizyta w pracy, a wieczorem P. wraca i przywozi goscia (kuzynke) na 3 dni. Nie wiem, jak sie ze wszystkim wyrobie, jesli Emilka bedzie tak samo absorbujaca, co dzis (nie spala w ciagu dnia i trzeba ja bylo zabawiac):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Emilka od wczoraj znalazła sobie ulubiony sposób spędzania czasu w wannie: leży, majta nóżkami co jakiś czas oraz namiętnie ssie i masuje sobie dziąsła mumusinymi palcami, wydając z siebie pomruki zadowolenia ;-):-D
Jakiś ciężki dzień, od rana mi głowa pęka:-(
To jest nas dwie:wściekła/y:
zyrraffka Trzymam kciuki za podwyżki, własne mieszkanko i separację od teścia :-) I zazdroszczę, że macie taką perspektywę przed sobą...
Ja od przyszłego tygodnia zdecydowałam się na przejście na utrzymanie P., który na razie jest bezrobotny:dry: (w trakcie zakładania firmy), więc będziemy żyć tylko z oszczędności przez bliżej nieokreślony czas:-(

Zdjęcia ocenione. Bardzo przystojni panowie:tak:
ja juz w buzke mojego dziecka nie patrze bo ja nie wiem jak to wyglada, kreseczki ma od dobrego miesiaca, kropki od 2 a zebow nie ma, jak wyjdzie to bedzie;-)
U nas też kropki się pojawiły, teraz chyba widzę prześwitujące ząbki, ale marudzenie się zmniejszyło, więc chyba zęby zrobiły sobie przerwę w wychodzeniu :biggrin2:

Gratulacje, Kochana moja Nelcia jest starsza a się nie przekręca ani z pleców na brzuszek ani odwrotnie.. Chyba jest jedynym czerwcowym dzieckiem, które tego jeszcze nie robi.. Martwię się o nią i myślę czy nie będzie nam jakaś rehabilitacja potrzebna :(
, Zdec
Ma jeszcze czas na obroty :tak: Moja Emilka do tej pory 3 razy się przekręciła z pleców na brzuch u dziadków, a w domu jakoś nie chce :wściekła/y:
Lena
Gaja wyglada raczej, jakby robila sobie make up, a nie jadla;-)
Dziewczyny czy któraś jeszcze z Was nie ma @??Bo ja od porodu nie mam:)Tzn po porodzie jeszcze nie miałam;)
Ja tez jeszcze nie mialam, ale u mnie pewnie niepredko sie pojawi, o ile sie pojawi. Zwlaszcza, ze na razie sam cyc...
A wiecie, że od dzisiaj obowiązuje zakaz palenia:)
Dla mnie to super wiadomosc, w koncu bede mogla pojsc do pubu (ciekawe kiedy, bo ostatnio bylam chyba jeszcze przed ciaza:szok:) bez obaw, ze wlosy i ubranie przesiakna mi dymem papierosowym:tak:
A u mnie dół:-( Maja od 2 dni marudzi w dzień, przysypia jedynie na 15-20 minut, a potem marudzi bo niewyspana, w nocy trzeba wstawać po 5 razy, a teraz jeszcze doszło uczulenie, bądź skaza:-:)-( muszę odstawić wszystko co powprowadzałam, dawać tylko mleko i zobaczymy... jestem zła na siebie bo powprowadzam jedzenie a teraz nie wiem co jest winne:-(
Dopiero teraz sie zorientowaliscie, ze jest alergia? Szkoda teraz odstawiac tyle produktow i zaczynac od nowa:-( ale zdrowko Majuni najwazniejsze, wiec uzbroj sie w cierpliwosc i do dziela!
Trzymam kciuki za zdrowka synka kolezanki. Jakie malenstwo!!!

reklama
Perfecta - 3mam kciuki jutro!!

... byłam dzisiaj na kuj kuj z moim TSH i od razu spytałam )... Lecę kompu kompu i spac...
[/COLOR]
Hehe,widze,ze u Ciebie tez wszystko dwa razy sie powtarza...Ostatnio sie smialam,ze w mojej rodzinie,jak ktos mówi cos do dzieci to zawze zdrabnia i powtarza dwa razy: piju piju, niam naim, kompu kompu,tepu tepu, pisiu pisiu ... :D

Wiedzialam,zedzis bedzie produkcja nie do nadrobienia... ;/ Powinnam spac,bo noc poprzednia byla koszmarna,co za tym idziedzien tez, spac sie chcialo glowa traskala,ale to chyba nie bylam jedyna dzisiaj z tego widzialam...

U Filipa ostatnio po jedzeniu tak przelewa sie wbrzuchu,ze szok, tak głosno, wczesniej jak pił samo mleko to tego nie było,pojawiło sie mniej wiecej po wprowadzeniu pokarmow... mozliwe,czy to zbieg okolicznosci... U Waszych dzieci tez tak bulgocze??
dzis jestem z niego dumna bo walnął w dzien 130mleka!! a podeszlam do niego z butla tak tylko bo bylampewna,ze nie wezmie nawet raz,a tu taka niespodzianka...
Ile zjadaja waze dzieci zupki czu obiadków? Bo mój jak sie rozpezi to szok, chyba duzo je, dzis np zmierzylam i na obiadek zjadl taki prwie pełny kubeczek (z duraleksu).. tochyba duzo... Dajecie swoim dzieciom jakies wymierzone porcje,czy tyle ile chca,zanim buzki nie zamkną??
dobranoc

Witajcie,

Pierwsza....eeee edit) Druga;) Tak to jest jak się posta pisze pół godziny:)

Lena - ty to rzeczywiście masz libido, takie prawie codzienne ataki przeprowadzać na męża;) Mój to by się cieszył;P

Perrecta - trzymam kciuki za szczepienie:)

Zyraffko - współczuję tych nocy i śpieszę Ci donieść że u nas podobnie:( Zaczynam przeklinać dzień kiedy dałam mojemu dziecku smoczka, teraz w nocy go sama wypluwa, a jak się obudzi to marudzi że go nie ma (przeciętnie co godzinę):( Tak więc noc za mną znowu masakryczna, a tyle pracy mnie dzisiaj czeka:(

Uciekam powoli się szykować, bo zaraz babcia przybędzie;) Na całe szczęście moje dziecko póki co śpi;)

lena, emalia - zagłosowane:)

Wszystkiego najlepszego dla Milenki, Julka i Damianka;)

AniaCh - mojej na początku dawałam pół słoiczka, ale chciała więcej. Więc teraz dostaje cały, ale zjada z niego tak 3/4, a potem to już nie chce buzi otworzyć, co znaczy że już nie chce;)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry

kasiujanicka - gratuluje ząbka!!!

ewelinka - fajne zakupy

kajdusia cicho siedzi i zaraz nam pewnie napisze ze drugi ząbek jest:-D:-D

zyrraffka - właśnie wszystko pięknie jadła, wiec mi tez zal odstawiać, ale cóż zrobić:-( myślę ze jeżeli powiesz o swoich obawach lekarzowi to powinnaś dostać skierowanie, a może mu za ciepło i się budzi?

Perfecta - powodzenia na szczepieniu:tak:

emalia - z oczkiem nie pomogę, ja już ślepa jestem i okulary nosze, może dostaniesz jakby co tylko ochronne do kompa, a no i zagłosowałam:tak:

konniczynka - a ja targam wózek na 3 piętro:baffled:

Witam

Musze wam powiedzieć że wczoraj przeżyłam dwa ugryzienia Kacperka podczas jedzenia :-( BOLAŁO :-( a on się cieszył jak mu tłumaczyłam że tak nie wolno

Dziewczyny czy któraś jeszcze z Was nie ma @??Bo ja od porodu nie mam:)Tzn po porodzie jeszcze nie miałam;)

ja jeszcze nie miałam

katarzynajanicki gratuluję ząbka!:)

Czy są jeszcze jakieś maluchy, które nadal się nie przewracają, oprócz mojej??:(

Teraz szaleje nogami, ale to tylko dlatego że ściągnęłam jej rajtuzki, bo wcześniej to się na płacz zbierała:(

Zdec - u mnie Kacperek też się nie obraca, na boki owszem czasem mu sie uda na brzuszek

Perfecta- kciuki zaciśnięte
Emalia- zagłosowane
Kasiu - gratuluje drugiego ząbka :-)

zmykam bo Kacperek się obudził :-)

Witajcie

u nas drugą noc z rzędu Krzyś zasypia o 19.00, budzi się raz ok. 3.00, a potem ok. 6.30 :) Mam nadzieję, że tak mu już zostanie ;)

Co do przekręcania się - nasz skarb skacze na brzuszek jak szalony, po kilkanaście razy po sobie, do znudzenia, ale już z brzuszka na plecki potrafi wylądować chyba tylko przypadkiem. A i przekręca się zawsze przez lewe ramię.

Co do termometrów - my mamy Canpolu, elektroniczny, ale nie był to najlepszy pomysł, bo Krzyś nie pozwala nim zmierzyć temperatury. Myślę teraz nad zakupem takiego "sekundowego", jak w klinikach, którym przez jedno pstryknięcie mierzy się dziecku temperaturę w uchu. Szczerze mówiąc nie sprawdzałam jeszcze ile to kosztuje...Czy któraś z Was miała do czynienia z tym "cudem"?

P.S. Perfecta - powodzenia na szczepieniu. Nas to czeka w dniu jutrzejszym ;)

reklama
Do góry