reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Kreatorka- gratulacje dla Ninki!

Eliza- a co Ty matka dwojki odchowanych dzieci i nie wiesz jak sie stale jedzonko wprowadza? haha Mysle ze kilka( 3,4) łyzeczek. No i ja bym dała słoiczkowe jabłko a nie tarte.

Witajcie

u nas drugą noc z rzędu Krzyś zasypia o 19.00, budzi się raz ok. 3.00, a potem ok. 6.30 :) Mam nadzieję, że tak mu już zostanie ;)

Co do przekręcania się - nasz skarb skacze na brzuszek jak szalony, po kilkanaście razy po sobie, do znudzenia, ale już z brzuszka na plecki potrafi wylądować chyba tylko przypadkiem. A i przekręca się zawsze przez lewe ramię.

Co do termometrów - my mamy Canpolu, elektroniczny, ale nie był to najlepszy pomysł, bo Krzyś nie pozwala nim zmierzyć temperatury. Myślę teraz nad zakupem takiego "sekundowego", jak w klinikach, którym przez jedno pstryknięcie mierzy się dziecku temperaturę w uchu. Szczerze mówiąc nie sprawdzałam jeszcze ile to kosztuje...Czy któraś z Was miała do czynienia z tym "cudem"?

P.S. Perfecta - powodzenia na szczepieniu. Nas to czeka w dniu jutrzejszym ;)
ja nie polecam tego uchowego termometru
u nas sie nie sprawdza,Jas sie za bardzo wierci zeby dobrze za uszko chwycic, poza tym zawsze pokazuje inna wartosc
najlepiej temp wychodzi zwyklym termometrem w pupcie
Zaraz trochę ponadrabiam, co tam, u Was, ale muszę pochwalić się, że mamy drugi ząbek!!! Wczoraj wieczorem odkryłam :-D
gratulacje, chyba zebolki lubia wychodzic parami

Perfecta powodzenia na szczepieniu
KasiaJanicka juz po wizycie?

Witam i ja.
Perfekta- powodzonka na szczepieniu.
Kasiu- gratuluję drugiego ząbka :)

Ja Jaśkowi daję ostatnio jeden słoiczek obiadku/zupki Koło 14 a drugi słoiczek np jabłuszek koło 17/18 i przed spaniem koło 20-ej kasza z butli 200ml.

Mój zięciu to głodomorek:)
Właśnie się szykujemy do Was:)Tylko dama nie chce się ubrać więc ubiorę ja w to co sie najszybciej wkłada;)

Witam!
co do termometru mam na podczerwień do ucha i czoła i ostatnio zaczął szwankować mierzy za każdym razem inaczej myślałam że może bateria się wyczerpała i mąż wymienił ale to nic nie dało więc musze zareklamować kosztował 130 a ***** wart bo po paru miesiącach się zepsuł:wściekła/y:a co do obrotów to moja od wczoraj załapała jak się turla no i teraz dopiero mata i 30 szt puzzli piankowych pod nią to już za małe terytorium turla sie po całym pokoju
kreatorka-gratuluje 2 zębola
magda m-moja mimo że zęba jeszcze nie ma też już dwa razy mnie zagryzła ściskając mocno dziąsła ale myśle że to przez to że ją sfędzą bo zębole ida
perfecta-powodzenia na szczepieniu

Przewiduję że za niedługo pojawi się u nas ząbek bo Alanek wczoraj 4 kupy rzadkie i dzisiaj 2 i palce w buzi a ślina po pachy więc tylko czekać...

Wcielo mi posta:wściekła/y::wściekła/y:

Witam czerwcoweczki, u nas pogoda jak w kwietniu, normalnie szok :szok: Chyba nam chce wynagrodzic zblizajaca sie zime tysiaclecia :biggrin2::biggrin2: Az strach sie bac. Uciekamy na spacerek
A i jeszcze sie pochwale, Lila zaczela mowic baba i dada wczoraj ale to fajnie brzmi a jaka odmiana po aguuuuuuuu afruuu:-D:-D:-D

gosiu
jak wysypka? ZAuwazylas jakies zmiany? Jesli skora jest w tych miejscach bardzo sucha to moze warto ja nawilzyc emolientem, bo moze to Maje swedzi i dlatego tak niespokojnie spi (Lila miala kiedys przesuszona skorke na glowie i strasznie sie rzucala i tarla o lozeczko, posmarowalam jej EMoilum do suchej skory na glowie i od razu sie uspokoila, czasami tak niewiele wystarczy by pomoc maluszkowi :tak:)
ewelinka
a to pech z tym termometrem, mam nadzieje ze ci uwzglednia szybko reklamacje. Moja tez zaciska czasami na cycu dziasla i sie cieszy jak zawyje z bolu, malpiszonek jeden :biggrin2:
Kreatorka gratulacje dla Ninki!
dorotka fajnie ze znowu sie odzywasz, oj zazdroszcze ci tych idealnych nocy :cool2:
Elizka zacznij od 2-3 lyzek, ja zaczelam od tartego bo nie mialam sloiczkow, ale chyba nie ma znaczenia

czy wam tez forum tak wolno dzis chodzi normalnie pol godziny strona sie laduje:confused:

no i nie doczytalam, powodznia na wizytach wszystkim ktorzy je dzis maja :biggrin2:

Cześć laski,
wróciłam od rodziców i musiałam jechać prosto do pediatry.
Mój Eryk zawsze miał jakieś kropki i wysypki. Sądziłam, że to jakieś niegroźne uczulenia.Wykluczyłam z diety mleko krowie i jego przetwory. Proszek tylko JELP.
Teraz tak się nasiliły, że mały spać nie mógł.
Rodzice mają kota,który nasilił u naszego malca AZS:-(Fakt u mnie moje psy nie mają wejścia do pokoju maluszka, więc w miarę udawało się opanować wysypki. A u rodziców kot to król i może nawet do talerza zaglądać. ;)
Wiem, że to ostano popularna alergia, ale sama nie wiem od czego zacząć. Troszkę się martwię.
Czy któraś z was też ma dzieciaczka z AZS? ( atopowym zapaleniem skóry )

reklama
kreatorka - gratuluje drugiego ząbka:-)

koriander
- właśnie zapomniałam dziś napisać, ze nie dałam wczoraj żadnej kaszki czy kleiku i były tylko 2 pobudki zamiast 5 już sama nie wiem:confused:, może to przypadek, bo te 5 pobudek to jest od kilku dni, a kaszkę już dawałam wcześniej wiec może nie ma związku:confused: zobaczę jaka będzie dzisiejsza noc, dzięki za rade, mam w domu krem Oilatum Soft to jej posmaruje i z powrotem zamienię płyn do kąpieli z Nivea na Oilatum
to się Lilcia rozgadała:-D, moja tylko kilka razy powiedziała dada i cisza; zazdroszczę pogody u nas dziś deszcz, no ale ostatnie dni były cieplutkie

Do góry