reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny współczuje tych ząbkowych afer, zastanawiam się czy u mnie tez nie było takiej ząbkowej afery. Młody przez godzinę wrzeszczał co tylko miał sił w płucach nawet noszenie nie pomagało, położenie do łóżeczka i butla też nie. Poddałam się i dałam mu nurofen dla dzieci, po chwili się uspokoił i dał się położyć do łóżeczka, później znów zaczął marudzić ale już z głodu zjadł butlę i zasną.
Jak myślicie nurofen mógł tak szybko zadziałać??? Mój był przeciwny podawani mu czegokolwiek i uważa, że to zbieg okoliczności bo mały się wykrzyczał i dlatego przestał, ale lekarstwo nie mogło tak szybko zacząć działać. Już sama nie wiem.
Szkoda mi trochę, że dałam mu tą chemię, ale nie mogłam już słuchać jak się męczy :-( :-( :-( mi samej zbierało się na płacz.

kasiu jeśli chodzi o facetów i wc to mojemu też zdarzają się takie posiedzenia na tronie :-) ale nie koniecznie kiedy mały płacze

konniczynka tylko ten popcorn to zrób bezpośrednio przed filmem żeby wystarczyło na seans :-D

reklama
anecznik u nas max 5 minut po syropku Calpol jest spokój, znaczy przy poprzednim zębie był

qurka- filip uspiony, mąż jak już uspiłam filipa to śpi obok niego a ja nie zasnę teraz......... ja mu kiedyś też przed zaśnięciem taki numer zrobię..........

No masakra z tymi chłopami... dobrze że mój posiedzeń na kibelku nie robi, chociaż wiadomo też ma swoje za uszami:)
lena - to rzeczywiście się rozkręciłaś z tymi ciastami:) A nie myślałaś żeby się gotowaniem i pieczeniem zająć zawowodo? Np otworzyć jakąś firmę, nawet w domu:)

Czesc ja na sekunde wpadlam sie pochwalic ze Ercio zaliczylobrot na brzuch , nietsety zdazylam pobiec po Olafa zgarnac aparat a on juz lezal na plecach, nie poradzil sobie z reka wiec odepchnal sie spowrotem :))

Pozdrowienia :)

No masakra z tymi chłopami... dobrze że mój posiedzeń na kibelku nie robi, chociaż wiadomo też ma swoje za uszami:)
lena - to rzeczywiście się rozkręciłaś z tymi ciastami:) A nie myślałaś żeby się gotowaniem i pieczeniem zająć zawowodo? Np otworzyć jakąś firmę, nawet w domu:)
hmm póki co nie myślę aż tak bo nie mam Gai z kim zostawić;(Ale myślę żeby moje wypieki powiększyć o pierogi, uszka, krokiety:)

katarzyna to kiedy ząbkowa imprezka??
w sobote o 17, a wpadniesz z Gają?

byłam u kuzyna zony w szpitalu jejku jaka ich córeczka malutka, dosłownie, fifi już na starcie 860 gram i 76 cm miał więcej, głowę o 5 cm miał większą, jak ją na ręce wzięłak to jak bym pusty rożek miała :D ale to w porównaniu z ponad 7 kg mojego syna, to nie dziwota, że lekko było :) mała ma takie czarniutkie oczka.......... myślałąm, że się dzieci rodzą z niebieskimki

ta mamusia- zazdroszczę, o 6 ja brzuch rozbolał, o 6:20 decyzja: z patologii na porodówkę, 7:40 dzidzia na świecie, nawet lekarz nie zdążył na poród, bo u nas co 2 godz przychodzi lekarz a ją o tej 6 rano na pato zbadali a potem był ekspres... to jej pierwsze dziecko:) podobno położne w szoku, że tak szybko :)

Ostatnia edycja:
anecznik u nas max 5 minut po syropku Calpol jest spokój, znaczy przy poprzednim zębie był

qurka- filip uspiony, mąż jak już uspiłam filipa to śpi obok niego a ja nie zasnę teraz......... ja mu kiedyś też przed zaśnięciem taki numer zrobię..........

Anecznik u nas też calpol dosłownie 5 minut po podaniu zaczyna działać!!! Podejrzewam więc że to jednak nurofen pomógł!

A moja dziś cały dzień ćwiczy przewroty z plecków na brzuszek aż się popłakałam w pewnym momencie...bo uświadomiłam sobie jak te dzieci rosną, jak się zmieniają.,...Jeszcze niedawno były takie malutkie...tylko lezały i spały a teraz.....Ach!!!!
Mojemu też zdarzają się "tronówki" ale nie zauważyłam żeby to miało związek z płaczem Polci....On chyba po prostu lubi spędzać tam czas! :-D

reklama
KatarzynaJanicka u mnie byl taki sam ekspres, no moze pol godziny dluzej
tez polozne sie dziwily ze pierwszy porod tak szybko
dla mnie szybko porodowke po poprzedniej sprzataly bo bym na korytarzu urodzila
gratulacje dla rodzicow, niech malenstwo rosnie zdrowo

Lena jak juz zaczniesz pierogi robic to daj znac, swieta coraz blizej
ide na piwko do meza

Do góry