reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
eagle- u nas ze starszą córką było to samo! iągle sie budziła w nocy i dopiero jak miała 4 lata to zaczęła przesypiac noce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdec- kurde blaszka jaka ładniusia ta czapa!!! Nie widziałam jej w h&m a tez jestem stałym klientem hehe

Klementinka - żelka 4 miesiecznemu dziecku?? Moze to tylko takie wygłupy do zdjęcia??

Moja to też "córeczka tatusia"....Cały dzień z mama i jak tata wraca do domku to juz tylko on sie liczy!!!! Ach....

ewelinka - zdrówka dla Twojej rodzinki...I powodzenia dla męża....Ciekawe jak mu minął dzień...hehehe???
Co do przesyłek...To ja tradycyjnie...Żadnej paczki!!! Skandal!!!!
agast - trzymam kciuki za wyniki Jagódki!
koriander - brawo dla Lilianki....i cieszę się ze z refluksem lepiej i pionizowanie oraz ustawienie łóżeczka daje rezultaty!
eagle - fajne że Twoje dzieciaczki potrafią spać w jednym czasie...Masz wtedy chwile dla siebie....Ja zawsze bałam się że jakbym miała dwójke maluchów w podobnym wieku to jak jedno by wstawało drugie szło spać!
zdec - Uśmiałam się jak zobaczyłam Twoje zakupy...Bo w sobote kupiliśmy małej taką czapę właśnie...a moja siostra wczoraj przysłała mi linka ze chce zamówić Polci właśnie taką sukienkę i pytała mnie czy chce.... :-) I jeszcze taką bluzkę zamówiła jej ostatnio tylko u innego sprzedawcy chyba... *H&M* BLUZKA HELLO KITTY 80(9-12m-cy) (1298226542) - Aukcje internetowe Allegro Moja siostra uwielbia Hello Kitty!!!

Dziś zastanawiałam się co słychać u czarnej wiedzmy i Gosi*** oraz innych dziewczyn, które zamilkły!

Moje dziecię znów śpi...Ale bidulka coraz zapłacze przez sen...Jak wejde do pokoju to raczka w buzi...Spi...ale przez sen trze te dziąsła...Dziś jak jej sprawdzałam dziąsełka wydawało się że coś ostrego wyczułam...ale potem juz Pola nie dała sprawdzić...Bardzo delikatne to było wiec nie wiem czy to w koncu ten zabal czy tez juz matki wyobraźnia robi swoje!

Ostatnia edycja:
Znów za Wami nie nadążam...truudnoo :-(

Dzisiaj mam wizytę u gina, wstyd się przyznać, ale to pierwsza po porodzie :zawstydzona/y:, jakos nie mogłam się wcześniej zmobilizować :zawstydzona/y: no a teraz to już w ogóle nie wyobrażam sobie znów tego samolotu- ehhh , no muszę to przeżyć:-(

gosiagro- no to mnóstwo pozytywnych wrażeń po koncercie widzę :-) Fajnie, że mogłaś się trochę oderwać od codzienności. Majusia bossska- taka usmiechnięta, aż się wierzyć nie chce, że potrafi też zamarudzic
emalia- zagłosowane
ewuś- jak dobrze Cię czytać :-) chyba u każdej z nas w związkach raz jest super, a raz wrrr ;-)
lencja- Kornelka super robi minki , a języczkiem to chyba dykcję ćwiczy:-D czyżby aktorka nam rosła? :-D
Zyrafka- supeer Lukaszek- jakie mało wymagające dziecko masz :-D To co, na mikołaja wałek, na gwiazdkę durszlak? :-D

a tak w ogóle to mam jakiegos doła...... :-(

idę, bo młoda zadymia...

Klementinka - nie sądzę abyś przesadzała z wprowadzaniem jedzonka, chyba mam, które robią to wolno i stopniowo jest znacznie więcej niż tych co dają żelki 4-miesięcznym maluchom.. Bynajmniej takie są moje obserwacje. A jaki model rozszerzania diety jest propagowany w Niemczech?
Zdec - super zakupy, czapa fajna,a ogrodniczka cudna!

Musze się Wam pochwalić, że moje dziecko zasnęło dziś samo W DZIEŃ W ŁÓŻECZKU BEZ PŁACZU! Jestem po prostu w szoku, tego to jeszcze u nas nie było! Zasnęła prawie 1,5 godziny temu, przebudziła się po ok 40 minutach, ale nie poszłam do niej, pogadała ponarzekała i znowu zasnęła :) Ale super, mam nadzieję, że to nie tylko jednorazowy wyczyn, liczę na częściej :)

Ostatnia edycja:
Hej
Dziekujemy za zyczonka... Ale to zleciało... i juz 6 miesiąc zaczeliśmy.... :no: :szok:

Ide Mikiego polozyc zaraz;] bo juz nie spi od 11:45. heh
Miłego dnia dziewczyny:-)

Agi- my mamy takie bluzki :) I rożową i w paski :)

A ja jutro ostatni dzien macierzynskiego i pojutrze zaczynam urlop wypoczynkowy, ktory potrwa do konca roku :) W związku z tym jutro jade do pracy po wypłatę "wczasów pod gruszą" jupi!

Ostatnia edycja:
reklama
To widzę że Hello Kitty jest baaardzo popularna...(My mamy tą w paski)..Ja zaczęłam zwracać uwagę na te firme dopiero jak moja siostra zaczęła kupować Polci ubranka z Hello Kitty i teraz sama nawet cos jej kupię...Ostatnio właśnie czapę, wcześniej apaszkę!!!!

Dziewczyny dzis chcę wprowadzić małej kaszkę...Ale chcę narazie tylko zagęścić mleko małej (nie chce odrazu samej kaszy wprowadzić)...Mam kaszkę tą mleczno-ryżową z Nestle na mleku modyfikowanym...Czyli jak mam to zrobić...Np. jeśli mała pije na noc 180ml mleka...Tzn 180ml wody +6 miarek mleka...To dzis mogę zrobić tak: 180ml wody +4miarki mleka+2 miarki kaszki??? Pewnie głupio sie pytam ale po protu nie wiem...Ciemniak ze mnie!!!

Ostatnia edycja:
Do góry