reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
A co lubicie jeszcze jeść??????

iiwka to chyba zależy w jakim się jest stanie :-p
Przed ciążą uwielbiałam wszystko co słone, mięso musiało być koniecznie, nie lubiłam słodyczy.
Teraz wole potrawy bezmięsne, na słodkie jak nigdy mam dość często ochotę, owoce pochłaniam kilogramami. Totalna zmiana kulinarnych upodobań ;-)
 
Właśnie o to chodzi czy coś się też mieniło:tak:
U mnie nie zauważyłam narazie różnicy(choć zachcianki mam typu-naleśniki:-D:-D:-D)
Mnie jakoś słodycze nie ciągną...:happy:
 
a masz jakiś sprawdzony przepis na gofry bo mi zawsze takie nijakie wychodzą :-)

Ja robię według tego:
2 szkl. mąki
2 szkl mleka
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szkl. oleju
szczypta soli
(znaczy mąki daję tyle, żeby ciasto miało odpowiednią konsystencję :tak:)
Moja kuzynka robi gofry z takiej samej masy jak naleśniki;-).
 
Jestem od was uzależniona, znalazłam sposób żeby do was zajrzeć:-)
U nas też dzisiaj śliczna pogoda, byłam nawet na ponad dwugodzinnym spacerze i udało mi się kanie(grzyby) znaleść, które potem ze smakiem smażone zjadłam.:-D To tak w związku z tematem jedzenia, który znowu jest numerem jeden:-D
Ale teraz mogę czytać, bo mama we mnie tak napchała jedzenia że już na jedzenie nie mogę patrzeć:-D
 
hefi , iiwka wpadajcie śmiało:tak:myślę że wystarczy:-D tylko dżem jagodowy musisz hefi przywieźć bo takiego w domu nie posiadam:no::-D
 
Ja robię według tego:
2 szkl. mąki
2 szkl mleka
4 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/4 szkl. oleju
szczypta soli
(znaczy mąki daję tyle, żeby ciasto miało odpowiednią konsystencję :tak:)
Moja kuzynka robi gofry z takiej samej masy jak naleśniki;-).

W sumie z tego co pamiętam robię dokładnie tak samo, a wychodzą mi jakieś takie "sztuczne" i mało smaczne. Być może to kwestia gofrownicy, czytałam gdzieś że musi mieć odpowiednią moc (W).:rofl2:
 
reklama
Do góry