reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hejus laseczki

my dzisiaj poszlysmy z paula na spacer w deszcz jak wariatki jakies hi hi :-D teraz mi zimno i mam dreszcze brr

to ja też wariatka bo chodzę nawet w deszcz z Łukaszem

perfecta- współczuję okropnych lokatorów, co za bezczelni ludzie !!! potraktuj ich w odpowiedni sposób

kasiajanicka- skąd ja to znam, jak coś nie po myśli męża to oczywiście moja wina. cieszę się, ze jesteś zadowolona z konsultacji, ze lekarz wszystko wam dokładnie wytłumaczył. Co do strajków głodowych to słyszałam, ze może tak być przy ząbkowaniu.
Jeśli chodzi o bańki mydlane to już dawnomiałam ochotę Łukaszkowi kupić ale boję się, że jak będa pękać to mu do oczka wpaną i będzie go szczypało.

avena- Igusia wygląda szałowo w nowej bluzeczce, sama chciałabym taka mieć hihih. Jaka zgrabna z Ciebie mamusia:)

iza tcz i konniczynka- powodzenia na szczepieniu

kajdusia- fantastyczne zdjęcia, świetna rodzinka, Małgosia cudnie się usmiecha

emalia- niezłe zakupy, głos oddany

zdec- gratuluje spanka :)))

koriander- fajnie ze lilianka obracanki ćwiczy:)

kasiajanicka- biedny zębolek i jeszcze biedniejsza mama, ja przerażona jestem ząbkowaniem, bo nerwy mam jak mały marudzi ze zmęczenia i nie chce zasnąć a co dopiero całodzienne marudzenie

reklama
O matko !!! Nie z tego co mi wiadomo u mnie wszystko w porządku z wymową , a skąd takie pytanie?:) Czyżbym sepleniła?

Witam się na chwilkę bo Jasia muszę przeprać , pózniej postaram się ponadrabiać.
hehe no wlasnie zauwazylam ze nigdy nie wymawiasz R i piszesz KOLIANDER wiec tak sobie pomyslalam, czesto ludzie ktorzy seplenia rowniez tak pisza..oczywiscie nic do wad wymowy bron boze nie mam, jedynie mnie zaciekawilo

Dziewczyny, a jak bierzecie urlopy? w jakiej kolejności? Po macierzyńskim okolicznościowy, potem opieka i dopiero wypoczynkowy? Zna się ktoś na tym? Nie ma tu żadnego haka? Wiecie może jak jest z wychowawczym? Czy lepiej wziąć więcej i ewentualnie skrócić czy wziąć np. rok i przedłużyć potem?

Dziewczyny, a jak bierzecie urlopy? w jakiej kolejności? Po macierzyńskim okolicznościowy, potem opieka i dopiero wypoczynkowy? Zna się ktoś na tym? Nie ma tu żadnego haka? Wiecie może jak jest z wychowawczym? Czy lepiej wziąć więcej i ewentualnie skrócić czy wziąć np. rok i przedłużyć potem?

u mnie kolejność jest następująca:

1. Macierzyński
2. Macierzyński dodatkowy (2 tyg)
3. Macierzyński dodatkowy od pracodawcy (6tyg)
4. Urlop okolicznosciowy - 2 dni
5. Opieka - 2 dni
6. Urlop za 2010 - 26 dni
7. Urlop za 2011 - 26 dni
8. Wychowawcze - 6 m-cy

avena, Kasiulka1980 - właśnie kadry mi odpowiedziały, ze mi przysługuje tylko macierzyński, okolicznościowy nie ... co im napisać teraz? jeśli znacie sie na tym, to na co mam się powołać? bo skpro mi się należy to dlaczego mam odpuścić?

hehe no wlasnie zauwazylam ze nigdy nie wymawiasz R i piszesz KOLIANDER wiec tak sobie pomyslalam, czesto ludzie ktorzy seplenia rowniez tak pisza..oczywiscie nic do wad wymowy bron boze nie mam, jedynie mnie zaciekawilo

Jezusicku najmocniej Ciebie przepraszam!!! :) Kompletnie nie zauważyłam tego "r" w środku a koliander tak mi jakoś podpasowało:) i sobie zamieniłam zupełnie nieświadomie r na l "AJEM SORY VERY MACZ ":)!!!!! Zupełnie nieświadomie... Ale ze mnie ruda blondynka:)

reklama
Do góry