reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Żadne środki farmaceutyczne nie pomagają?

lena ale wiem że są zakłady pracy które nie wypłacają ekwiwalentu za urlop.
on albo wyje albow następnej minucie się śmieje a potem za minute wyje
te kropelki kamlina to o kant d... są za przeproszeniem, dentinox pomaga właśnie na minutę, a po minucie znów wycie.... dałam mu 2,5 ml Calpolu, do yej pory to jedyne co w miarę pomagało.... jeszcze tyle tych zębów zostało..... dziś odstawiam malego do dziadkówi mam imprezę w pracy i rozmowę z szefem, ale jak Fifi takie ma jazdy to sama nie wiem, babcia w sumie tez może syrop podac, ale głupio mi takie wyjące dziecko komuś podrzucić........... wrrrrrrrrrrrr ale muszę iśc i pozałatwiać sprawy, bo mnie ot nie minie.... jeszcze mąż na weekend wyjeżdża.... dobrze, że do rodziców sie przeprowadzam na te dni bo bym zfiksowała

p.s. cisza w łóżeczku=calpol podziałał...........

reklama
Sto latek dla Polci i Dominisia :)

Lena, ja kończe 10 listopada macierzynski i od 12 ide na urlop. już wysłałam podanie. Należy mi się 26 dni urlopu podstawowego, 2 dni okolicznościowego i 3 dni mam za zeszły rok. W sumie 31 dni i urlop do 24 grudnia. Oczywiście za urlop mi będzie płacił. No i gadałm już z szefem że chciałabym aby mi przedłużył umowe, żebym mogła brac wychowawcze (400zł) z MOPSu bo mam tylko do 31 marca 2011. Obiecał ,że mi przedłuży ale mam na razie urlop wykorzystac :):eek:

Dziewczyny jak to jest z tym wychowawczym. Skończył mi się macierzyński i gdybym teraz poszła do nowej pracy oczywiście umowa o prace itp. mogę np po miesiącu pójść na wychowawczy?? Czy to zbyt naciągane jest??

Sto latek dla Polci i Dominisia :)

Lena, ja kończe 10 listopada macierzynski i od 12 ide na urlop. już wysłałam podanie. Należy mi się 26 dni urlopu podstawowego, 2 dni okolicznościowego i 3 dni mam za zeszły rok. W sumie 31 dni i urlop do 24 grudnia. Oczywiście za urlop mi będzie płacił. No i gadałm już z szefem że chciałabym aby mi przedłużył umowe, żebym mogła brac wychowawcze (400zł) z MOPSu bo mam tylko do 31 marca 2011. Obiecał ,że mi przedłuży ale mam na razie urlop wykorzystac :):eek:

a jakie trzeba spełnić wymogi, żeby kasę na wychowawczym dostawać?

stosujecie herbatke uspokajającą Hippa?

Agi78 - dobry mąż to skarb:), a niech sobie pośpi! a później miłego szaleństwa na mieście!

katarzynajanicka - powodzenia w pracy, a Malutkim babcia dobrze sie zajmie ...

karo - dzięki za zalogowanie, może uda sie znów choć troszkę Ani pomóc ... , ale mały śpioszek z Twojej Milenki ;)

BUZIAKI DLA DZISIEJSZYCH JUBILATÓW!!!

hehe kasia ja tez wysiadam..
Na szczescie nocke tez mielismy super, pierwsza pobudka o 4 a przed 8 mala zaczela gadac w lozeczku, i jak maz wstawal do pracy to ja zabral wiec dociagnelam do 9

iiwka bedziesz niezla mloda laska, ja niestety bede miala 50:szok: jak Lilcia pojdzie na studia (oczywiscie, ze pojdzie:-D:-D)

Kajdusia boskie te fotki, moja ulubiona piramidka oczywiscie :-):-)

izia, koniczynnka
trzymam mocno kciuki z maluszki!

Ewa gratulacje dla Karolci, jaka ona dzielna jak mama do pracy musi isc !

gosiagro u mnie tez codzien weeekend ale ja sie zawsze ciesze bo maz jest wtedy z nami 24/7 :biggrin2:

Perfecta moze to niedyskretne pytanie, ale czy masz wade wymowy?

ide na wasze fotki poglosowac

myslalam ze te wczorajsze obroty byly jednorazowe a dzis mala po chwili zastanowienia znow zaczela sie przekrecac..uff ulzylo mi bo stara babka z niej piec miesiecy na karku a ta tylko lezy i mysli

Sto lat i wielki slodki tort dla Polci i Dominika !!!

edit EMalia zaglosowane!

O matko !!! Nie z tego co mi wiadomo u mnie wszystko w porządku z wymową , a skąd takie pytanie?:) Czyżbym sepleniła?

Witam się na chwilkę bo Jasia muszę przeprać , pózniej postaram się ponadrabiać.

To nasze mamy są w tym samym wieku :) I wydaje się,że my też. Ja jestem 82 rocznik? A ty Gosia?

to jesteśmy równolatkami:-D rocznik 82:-):-)

Jesuuuuu... już wytrzymać nie mogę taki mały marudny... jak nie śpi to tylko wyje... trzeba nosić i bawić... czy to ząbki czy może rozpieszczony? też tak macie? już padam ze zmęczenia... a dopiero 10 rano... :'(

moja w dzień bawi się sama na macie, lub w leżaczku, nosimy ją przed kąpielą, ale u nas chyba jeszcze ząbki nie idą, a może u Ciebie tak skoro taka marudna

Dziewczyny jak to jest z tym wychowawczym. Skończył mi się macierzyński i gdybym teraz poszła do nowej pracy oczywiście umowa o prace itp. mogę np po miesiącu pójść na wychowawczy?? Czy to zbyt naciągane jest??

z tego co wiem to chyba tak, matka w każdym momencie może pójść na wychowawcze z 30 dniowym wcześniejszym uprzedzeniem i pracodawca musi wniosek uwzględnić

reklama
Do góry