Dobre :-) Ile czasu by mi zaoszczędziło tak szybkie przebieranie lub ubierania małego :-)
Hehe, a ile płaczu mniej!!! Emilka przy rozbieraniu zawsze uśmiechnięta, nieraz się głośno śmieje, a jak ubierać trzeba- to płacz
konniczynka - to ile Emilka wazy ze mieści się w newborn ciuszki?
Waży ok.6kg, w piątek idziemy na ważenie, to będę wiedziała dokładniej. Sama się dziwię, że się mieści, bo na ubrankach jest napisane, że są do 4,5kg :-)
konieczynka Aventa za 55zł - to chyba jakas podróba ,bo te laktatory to sa duzo drozsze nawet uzywane
Na allegro nowy za ok.70zł kiedyś widziałam, a używane to nawet schodzą taniej niż ja kupiłam
Nie wiem czemu ona tyle je
((( W sumie to jest szczuplutka, może z 5800g waży dopiero
Może tyle energii spala w ciągu dnia.:-) Jakbym się tyle ruszała, co te nasze kilkumiesięczne wiercipięty, to bym chyba schudła kilkanaście kilo w krótkim czasie
W tym tygodniu neurolog... boję się co mi powie, ale przynajmniej będę wiedziała o co kaman...
Będzie dobrze!!!
Ostatnio wspominalam zeszly rok o tej porze , jak ja strasznie wtedy wymiotowalam
Nie ja jedna chyba, a i te zachcianki dziwne, sledziki, nalesniczki z lodami, fajnie bylo...
U mnie wymiotów i zachcianek było brak, w ogóle jakoś taką prawie bezobjawową ciążę miałam i chyba dlatego bardzo lubiłam być w ciąży :-) zwłaszcza jak już brzuszek był duży i się ruszał :-):-):-) W weekend na sentymenty ciążowe mnie wzięło i zaczęłam czytać forum rok wstecz. I znowu pomyślałam, że na jednym dzieciątku na pewno się nie skończy ;-)
Ja nie wiem przychodzi wieczór a ja taka głodna jestem jakbym cały dzień głodowała!!!!I wciągam pół lodówki
Wczoraj wieczorem zjadłam prawie 500ml lodów z sałatką owocową, 2 jogurty, łyżeczką wyjadałam kakao z puszki i ponieważ się zasłodziłam, zajadłam to prawie całym opakowaniem macy i 10dag krakowskiej
To prawie kompulsywne objadanie się lub bulimia bez wymiotów
agusia, emalia zagłosowane
Emalia: kosztowny sposób na nudę
katarzynajanicka gratuluję wagi!!!!! Szok, ze tyle w tydzień można przybrać
A tatuś niech jak najczęściej z syneczkiem zostaje i niech się wprawia, nawet jak mama jest w pobliżu.
Martwią mnie też "odparzenia" w zgięciach stópek, które nie chcą mu zejść od ponad tygodnia, pomimo smarowania kilka razy dziennie (najpierw linomagiem, potem czystą lanoliną, od kilku dni Nivea na odparzenia...). Często nie zakładam mu w domu rajstopek aby był dostęp powietrza, ale nie bardzo się goi...Czytałam w necie na temat atopowego zapalenia skóry, może to "to"? Już sama nie wiem... Dziewczyny, pomóżcie - spotkałyście się z czymś takim?
wysłałam ci wiadomość na priv
Anik, Anecznik, Klementinka wszystkiego naj dla maluchów!!!!!!!:-):-):-)
gosiagro z tą moją teściową to lepiej nie mówić choć spodziewałam się raczej jakiejś akcji na cmentarzu niz tego co było a raczej nie było po prostu nie zareagowała wogóle jakby nas nie było kamienna twarz i stała jak posąg i sie nie odzywała nawet jak ciotka podeszła i do małego zagadywała a przy drugim grobie byliśmy z teściem ten jeszcze lepiej mąż mówi do niego zobacz swojego wnuka a ten odwrócił sie w drógą strone i sobie na ławeczke usiadł jakby nie słyszał no szlak mnie trafił jak przyszlismy do domu to po raz pierwszy widziałam mojego K w takim stanie tak sie rozkleił że szok
Skąd się biorą tacy ludzie???!!! Masakra. Współczuję!!!
Jestem chora;-( tzn. czuję się ok, ale już od 2 tygodni tak kaszle, że aż mi się odrywa no i katar mam;-( No i się doigrałam bo od wczoraj mała pokasłuje, ma katar i wogóle. Co prawda jest grzeczna i uśmiechnięta ale nie chce jeść chyba przez ten zapchany nosek...
Mamusie, które już przeszły przeziębienia...co mogę małej zaserwawać? zwłaszcza na katar?
Zdrówka życzę :-) u mnie wystarczyła sól fizjologiczna do noska, kładzenie na brzuszka, odsysanie fridą co jakiś czas i książki pod nogami łóżeczka od strony główki
Anik Spora rodzinka, czasami żałuję, że u mnie się takich rodzinnych kontaktów nie utrzymuje.
Mam niespodziewanie dzień wolny, bo znowu mi wykłady odwołali na uczelni :-) I teraz kombinuję, komu podrzucić mleko na przechowanie, bo prawie 400ml ściągnęłam i szkoda mi wylewać. Chyba wykorzystam zamrażalnik rodziców :-)
Lena zagłosowane, mam taką samą tetrę ;p