reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczyny !
Tak rzadko się odzywam że aż wstyd , Julka jest tak absorbującą osobą że nie sposób siedzieć z nią przy kompie.Ostatnio chciałaby tylko siedzieć, leżenie nie wchodzi w grę a jak już musi to tak śmiesznie opiera się na stópkach i podnosi dupkę.
Muszę dla niej dokupić pościel do łóżeczka i nie chcę się naciąć, może macie sprawdzonych sprzedawców na allegro?

reklama
Tatuś z córeczką na spacerku, więc mama ma czas na bb:-D

kasiajanicka - czekamy na wieści odnośnie wagi Filipka, na pewno będzie dobrze:tak:

emalia - jak tylko uchwycę aparatem to pokaże :-D zagłosowane:tak:; fajne puzzle piankowe:tak:

izia_tcz
- nie dziwie się, że mężowi się tak przykro zrobiło, w końcu to jego rodzice i wnuka nie chcą oglądać:no:

Karo - dużo zdrówka:tak: u nas wystarczyło psikanie wodą morska na brzuszek i odciąganie Frida

Ola_fasola - jadłaś coś podejrzanego, co mogło wywołać ewentualne zatrucie?

ewela - jak tam dieta Dukana?

Eliza_eM- współczuje bólu zęba, coś strasznego:no:

Anik - super, widzę, że spotkanie się udało, babcia na pewno zadowolona tyle wnuków i prawnuków

kpi - witaj znowu, gratulacje dla Natalki za przewroty:-D

Perfecta
- ślicznie razem wyglądacie:-)

Lena - a na spacerze tez ci nie chce spać?, zagłosowane:tak:

agusia - zagłosowane:tak:

Jasiu, Kamilku, Oskarku - wszystkiego najlepszego!!!

dziękujemy za kciukasy, pomogły :) Fifi przybrał w tydzień 420 i waży 7220 :) chyba na prawde taka jego uroda, że raz zero na plusie a potem w tydzień nawet pół kg... szczepienie mamy 9.11

się jutro na farbowanko umówiłam a co tam :) a Perfecta masz śliczny kolorek, kiedyś też taki miałam :)

zmykamy na spacerek, potem musze troche noc odespac, bo strasznie niewyspana jestem z nerwów

jeszcze raz dzięki za kciuki :)

Dobre :-) Ile czasu by mi zaoszczędziło tak szybkie przebieranie lub ubierania małego :-)
Hehe, a ile płaczu mniej!!! Emilka przy rozbieraniu zawsze uśmiechnięta, nieraz się głośno śmieje, a jak ubierać trzeba- to płacz:confused2:
konniczynka - to ile Emilka wazy ze mieści się w newborn ciuszki?:szok:
Waży ok.6kg, w piątek idziemy na ważenie, to będę wiedziała dokładniej. Sama się dziwię, że się mieści, bo na ubrankach jest napisane, że są do 4,5kg :-)
konieczynka Aventa za 55zł - to chyba jakas podróba ,bo te laktatory to sa duzo drozsze nawet uzywane:eek:
Na allegro nowy za ok.70zł kiedyś widziałam, a używane to nawet schodzą taniej niż ja kupiłam
Nie wiem czemu ona tyle je:(((( W sumie to jest szczuplutka, może z 5800g waży dopiero:(
Może tyle energii spala w ciągu dnia.:-) Jakbym się tyle ruszała, co te nasze kilkumiesięczne wiercipięty, to bym chyba schudła kilkanaście kilo w krótkim czasie :-D:-D:-D
W tym tygodniu neurolog... boję się co mi powie, ale przynajmniej będę wiedziała o co kaman...
Będzie dobrze!!!:tak::tak::tak:
Ostatnio wspominalam zeszly rok o tej porze , jak ja strasznie wtedy wymiotowalam :rofl2::rofl2::rofl2: Nie ja jedna chyba, a i te zachcianki dziwne, sledziki, nalesniczki z lodami, fajnie bylo...
U mnie wymiotów i zachcianek było brak, w ogóle jakoś taką prawie bezobjawową ciążę miałam i chyba dlatego bardzo lubiłam być w ciąży :-) zwłaszcza jak już brzuszek był duży i się ruszał :-):-):-) W weekend na sentymenty ciążowe mnie wzięło i zaczęłam czytać forum rok wstecz. I znowu pomyślałam, że na jednym dzieciątku na pewno się nie skończy ;-)
Ja nie wiem przychodzi wieczór a ja taka głodna jestem jakbym cały dzień głodowała!!!!I wciągam pół lodówki
Wczoraj wieczorem zjadłam prawie 500ml lodów z sałatką owocową, 2 jogurty, łyżeczką wyjadałam kakao z puszki i ponieważ się zasłodziłam, zajadłam to prawie całym opakowaniem macy i 10dag krakowskiej :szok::szok::szok: To prawie kompulsywne objadanie się lub bulimia bez wymiotów:-D:-D:-D
agusia, emalia zagłosowane :tak:
Emalia: kosztowny sposób na nudę :D
katarzynajanicka gratuluję wagi!!!!! Szok, ze tyle w tydzień można przybrać :)A tatuś niech jak najczęściej z syneczkiem zostaje i niech się wprawia, nawet jak mama jest w pobliżu.
Martwią mnie też "odparzenia" w zgięciach stópek, które nie chcą mu zejść od ponad tygodnia, pomimo smarowania kilka razy dziennie (najpierw linomagiem, potem czystą lanoliną, od kilku dni Nivea na odparzenia...). Często nie zakładam mu w domu rajstopek aby był dostęp powietrza, ale nie bardzo się goi...Czytałam w necie na temat atopowego zapalenia skóry, może to "to"? Już sama nie wiem... Dziewczyny, pomóżcie - spotkałyście się z czymś takim? :(
wysłałam ci wiadomość na priv
Anik, Anecznik, Klementinka wszystkiego naj dla maluchów!!!!!!!:-):-):-)
gosiagro z tą moją teściową to lepiej nie mówić choć spodziewałam się raczej jakiejś akcji na cmentarzu niz tego co było a raczej nie było po prostu nie zareagowała wogóle jakby nas nie było kamienna twarz i stała jak posąg i sie nie odzywała nawet jak ciotka podeszła i do małego zagadywała a przy drugim grobie byliśmy z teściem ten jeszcze lepiej mąż mówi do niego zobacz swojego wnuka a ten odwrócił sie w drógą strone i sobie na ławeczke usiadł jakby nie słyszał no szlak mnie trafił jak przyszlismy do domu to po raz pierwszy widziałam mojego K w takim stanie tak sie rozkleił że szok
:szok::szok::szok::szok: Skąd się biorą tacy ludzie???!!! Masakra. Współczuję!!!
Jestem chora;-( tzn. czuję się ok, ale już od 2 tygodni tak kaszle, że aż mi się odrywa no i katar mam;-( No i się doigrałam bo od wczoraj mała pokasłuje, ma katar i wogóle. Co prawda jest grzeczna i uśmiechnięta ale nie chce jeść chyba przez ten zapchany nosek...
Mamusie, które już przeszły przeziębienia...co mogę małej zaserwawać? zwłaszcza na katar?
Zdrówka życzę :-) u mnie wystarczyła sól fizjologiczna do noska, kładzenie na brzuszka, odsysanie fridą co jakiś czas i książki pod nogami łóżeczka od strony główki
Anik Spora rodzinka, czasami żałuję, że u mnie się takich rodzinnych kontaktów nie utrzymuje.

Mam niespodziewanie dzień wolny, bo znowu mi wykłady odwołali na uczelni :-) I teraz kombinuję, komu podrzucić mleko na przechowanie, bo prawie 400ml ściągnęłam i szkoda mi wylewać. Chyba wykorzystam zamrażalnik rodziców :-)
Lena zagłosowane, mam taką samą tetrę ;p

Ostatnia edycja:
dziękujemy za kciukasy, pomogły :) Fifi przybrał w tydzień 420 i waży 7220 :) chyba na prawde taka jego uroda, że raz zero na plusie a potem w tydzień nawet pół kg...

uuf dobrze że wszystko w porządku, widać jest jak mówisz, każde dziecko ma jakiś tam swój styl i tyle, nie ma co się przejmować, Filipek rośnie jak powinien! :)

DLA JASIA OSKARA I KAMILA - najlepsze życzenia ! ...5-mies ...matko jak ten czas leci dopiero co się rodziły! :D

reklama
Do góry