reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

katarzynajanicka zabiegu bać się nie musisz nie jest taki straszny wiadomo że zawsze interwencja chirurgiczna ale nie trwa to długo i dziecko im mniejsze tym lepiej znosi u nas były aż 3 takie zabiegi i każdy kolejny gorszy z uwagi na to że dziecko starsze a mielismy robione w wojewódzkim w gdańsku i też rano przyjeżdzaliśmy a jak było wszystko ok to po południu do domu
mnie ktoś nastraszył, że to trzy dni w szpitalu dziecko jest i potem przez tydzień nie może nic robić, w sensie raczkowac, siadac, tylko ma leżec....... a ile twój synek miał jak miał pierwszy zabieg? i dlaczego aż trzy?

jestem w szoku co fifi zrobił dziś z gryzakiem wodnym: prawie dziurę wygryzł, chyba go baaardzo mocno muszą dziąsełka boleć a zęby tuż tuż, bo gryzak do wymiany idzie, boje się , że przy następnym użyciu pęknie i wtedy ten płyn wyleci

Ostatnia edycja:
reklama
moje dziecko wykąpane pół godziny temu, kaszki nie chce, cyca nie chce i spać nie chce. Ja jestem tak strasznie zmęczona, ze zaraz padnę :((((((( jakiś kryzys zmęczenia mnie złapał

jestem w szoku ile Fifi zjadł po kąpieli- najpierw2 cyce potem jeszcze dokarmienie butlą i wyciągnął z butli 190 ml, jak on nie je wieczorem z piersi tylko butla to ja potem ściągam ok 200 ml, jak on tyle wyssał z piersi plus butla to całkiem sporo zjadł, oczywiscie jak beknął to trochę oddał z powrotem, ale i tak.........

czesc dziewczynki ;)

zapomnielismy o zmianie czasu i sie wybralismy do kosciola na 12 i akurat ludzie z niego wychodzili z mszy o 10 ;) wiec juz drugi raz nie poszliśmy... ;)

a potem pojechalismy do teściów było nawet miło, mimo, że zdążyłam sie kilka razy zdenerwowac, eh ale napisze o tym na innym watku ;)

Kuba sie ślini jak szalony, nie chce jeszcze zębów w jego buzi! niech sobie jeszcze posiedza w wyrostku zebodołowym w spokoju... ale widze ze ten moment zbliza sie wielkimi krokami

avena super ząbki, dzieki ze dodałaś ta fotkę, my wcąż czekamy....
agast 13 h???? szok u nas max 6, chyba, ze nakarmie go przez sen inaczej budzi sie z głodu... korzystaj z takiego komfortu ;)
lena 55kg????? ja w czasie ślubu tyle ważylam, a teraz eh to chyba z 10 wiecej buuuu o ja nieszczesliwa!!!!
iiwka o spotkajmy sie, jasne! a na Kraśnickich moja kolezanka na krasnickich lezala w 8 osobowej sali , to było 1,5 roku temu, moze cos zmienili
do jakiego gina zbierasz kasiorke?
Asnecja masz juz @?
Agi 250ml to ma chyba zoładek bez dna! ;) a przynajmniej spi po tym dlugo? u nas 180ml to max
ewela faceci.... ja mojego ostatnio w samochodu nie moglam wyjac bo taki pijany, Bąbla musialam zanieść do domu to jeszcze jego taszczyc.... zgroza!
koriander sto at Lilianko!piękne imi daliscie córci!!!
zyrafka
zaraz zagłosuje!, zdjecie z balonami urocze ;) a w prac... jakos ni moglas znalezc tam swojego miejsca i bujalam w oblokach eh

kasia mój miał ok 2 lat jak miał 1 zabieg fakt że przez pierwsze 2 dni był obolały ale dostawał leki przeciwbólowe i nie było żle ale póżniej było ok trochę bólu przy ściąganiu szwów noi cały czas kontrole miał 3 zabiegi bo wnętrostwo było obustronne najpierw zaczęli leczenie od smarowania maścią z hormonami to niby miało pomóc ale lipa potem dawali zastrzyki też z hormonami jeszcze gorsza lipa bo cholernie bolesne na 2 ostatnie nie poszłam więc nie daj sobie wcisnąć że mogą pomóc bo mi się serce krajało jak na siłę musiałam trzymać go przy zastrzyku a3 zabieg był poprawką 1 bo jąderko się cofnęło i trzeba było powtórzyć

Avena zdjecie bomba !!! musze zrobic takie Erciowi jak juz bedzie czemu :))

Agsat 13 godz :szok: to naprawde masz spiocha Ercio dzis obudzil sie o 6.30 starego czasu on tez lubi spac w nocy ale w dzien to niespecjalnie

Agi eryk tak reaguje ns moja tesciowa :-D jestem wniebowzieta normalnie wyssane z mlekiem matki :)) nawet sie do neigo przy ludziach nie zbliza :tak:

ewela mialsas kobieto noc z tymi facetami to czasem naprawde mozna osiwiec

Zyrafka oj te balony :) Zyrafka te na plazy super !!!

Iza piekny a jak ci brakuje moglas cos napisac albo dac 3 kwiatuszki zamiast 2

Kasiu ja tez chce na mikolaja aktywne klocki ale widzialam na allegro za 35 zl bez przesylki

Koriander buziaki dla malutkiej 5 miesiecy ale to leci !!!!!

Ercio dalej niejadek naliczylam mu z jedzeniem ok 5 rano 6 karmien a w nocy nic nie bylo przespal od 20.30 Olaf za to wstal i marudzil ze glodny jak dostal sniadanie to je olal zapowiedzialam ze jak nie zje to nastepny obiad no i w kosciele juz zaczal jeczec ze jest strasznie glodny. A prosto z kosciola mielismy jechac na dalsze groby bo nasz tataus ma jutro dyzur a sama sie nie wybiore po pierwsze parkingi po drugie tlumy a po 3 i tak pewnie sie nie zmieszcze w wiekszosci alejek wozkiem miedzy grobami wiec dzis czesc reszta we wtorek. No i polecialam po bulke ze sniadania dla Olafa a on biedak jak bylam w wc zaczal wyjadac zimna kielbaske z talerza..... widac czasem trzeba dziecko przeglodzic no ale Ercia to wolalabym karmic bez jego oporow zreszta w tym tygodnniu wazenie Kasiu myslisz ze to bedzie dla nas obu dobry tydzien ?? I Filip i Eryk jakos na grubaskow sie nie zapowiadaja

Dziewczyny bardzo proszę o dodanie oceny pod zdjęciami jest ich 7. Można głosować tylko raz chyba, ze macie zmienne IP. Będę bardzo wdzięczna, dzisiaj ostatni dzień.

Konkurs fotograficzny - Twój profil

co za telemaniak po mamusi, nie mogę popatrzeć na tv bo w jakiej pozycji moje dziecko by nie było to i tak wykombinuje zeby zerkać na telewizor

Zagłosowane :) Faktycznie to zdjęcie z balonami jest świetne :) Mój tak samo robie. Takie już ma sposoby żeby tylko na telewizor spojrzec ,że szok :) Spruciulki nasze :)

pochwalę się wam moją dzisiejszą robotą jak wam się podoba?tylko czegoś mi brakuje i nie wiem czegoZobacz załącznik 296484

Rewelacja. A to różowe to jak sie robi? A napis to w jedenj linijce powinien byc. Tak mi się wydaje :)

Filip urodził się z jednym jąderkiem, drugie ma w brzuszku i przed ukończeniem roczku ma miec operację

nam chirurg powiedział, że przed ukończeniem roczku, znalazłam w Bydgoszczy prywatną klinikę, gdzie sie płaci za 1 wizyte u chirurga a potem cała operacja jest na NFZ i jedziemy na konsultację tam, może nam wyznaczą już termin zabiegu, chciałabym to jak najszybciej zrobić, może by sie udało jak jeszcze macierzynski mam, w tym roku, ale zobaczę co chirurg powie
strasznie się boję dac Filipa do szpitala a tam to jest chirurgia jednego dnia i w ogóle inne warunki niż w państwowym szpitalu a operacje robi chirurg ordynator (były) z toruńskiego szpitala

Współczuje. Mam nadzieję ,że szybko pozbędziecie się problemu i mały nie będzie cierpiał.

Ja dzisiaj jestem na mega wku...ie. Mój stary miał wczoraj urodziny. Przyjechali znajomi, zrobiła sałatki, kurczaka itd, nawet ciasto upiekłam. Nawalił się ,że szok, ale nic nie mówiłam , bo ma święto, no i ciężko na nas pracuje więc raz od święta niech ma. No ale jak dzisiaj rano pojechałam sama z dziecmi na cmętarz , no bo po co brac jeszce zwłoki mojego męzą ze sobą. Wracam do do mu a tam moje nie ma!!!!!Rano wypili reszte wódki ( bo goście u nas nocowali) i pojechali do nich. Dzwonie do niego, a ten co ??? ROZŁĄCZA MNIE GNÓJ JEDEN!!!! No i przegioł. W rezultacie znalazł się jeszcze w knajpie i po poszukiwaniach mojej teściowe ze szwagierką ( ja tam siedziałam w domu) przywlekli to coś co było moim mężem do domu teściowej. Po rozmowie telefonicznej z nią, dowiedziałam się ,że mój mąż mnie rozłączał bo jak by odebrał to ja bym go biednego wyzywała.Więc jak mu tak źle to niech sobie siedzi u mamusi. Ja jestem sama z dziecmi i z moim BB ( BB brzmi jak inicjały jakiegoś kochanka :) :) :)
dopóki nie zadzwoni, nie pojde po niego. FOCH!!!
No i nagadałam się. Musiałam to z siebie wyrzucic.

Kasiu myslisz ze to bedzie dla nas obu dobry tydzien ?? I Filip i Eryk jakos na grubaskow sie nie zapowiadaja

ja na kontroli u pediatry tez będę miałą ważenie, ale boję się, że przez ten antybiotyk........ jak on znów nie przybrał nic to nie wiem co jest, je jak smok, mleko z cycusia, po karmieniu butla, wpradwzie 40 ml, ale zawsze, wieczorem 200 ml z butli przeważnie zjada, zupę aż sie uszy trzęsą.... jak go zmierzyłam na długość ma 67, czyli urósł 3 cm przez 6 tygodni, klata +2 cm i główka tez +2 cm tylko ta waga mój Fifi je 5 razy dziennie mleko plu zupka i owocek
podasz linka do aktywnych klocków?

a ten tydzień MUSI być dla nas i naszych chudzinek dobry :)

izia- współczuję przejść z zabiegami, u nas podobno zastrzyki by nic nie dały bo jądro jest wędrujące czy jakos tak i jak by hormony przestały działąc to by znów zaczęło wędrować, ja chciałabym ten zabieg zrobic jak najszybciej, jak fifi jest mały i niewiele rozumie

emalia
- współczuję, ale na Twoim miejscu zachowywałabym sie tak samo i nie dałabym się łatwo przeprosić, w sumie to nie wiem co by mnie bardziej wnerwiło: to, że pojechał do kanajpy czy to, że do mamuśki? tzrymaj się dzielna kobieto i jak by co to pisz, jeśli Ci ulży w nerwach :)

Ostatnia edycja:
reklama
emalia po to mamy BB żeby móc się wyżalić a twojemu jak dobrze u mamusi niech siedzi ciekawe jak długo a i tak z podkulonym ogonem wróci do żonki jak zawsze wracają
Kasia nie stresuj sie niepotrzebnie będzie dobrze

Do góry