reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cześć mamusie!

My wczoraj na szczepieniu. Milenka była bardzo dzielna, chwila płaczu a potem już ok. Nic jej się nie działo, ładnie spała i w dzień i w nocy, dziś też jest ok. Właśniej śpo 3 godzinę;-)
Waży 6700 według wagi w medicover, ale ona nie doważa, ponieważ w domu też mam i ważymy małą raz na 2-3 tyg i u nas 7 kg już jest. Mierzy 66 cm;-) Wszystko u niej ok, a pani doktor twierdzi, że jest bardzo silna jak na swój wiek i niedługo zacznie pełzać!!!!! po jak leży na brzuchu to już stara się opierać na kolanach, dupka do góry i takie pełzające ruchy wykonywała hihihiihhi;-)

dziś mam lenia i siedzę w domu...za to przez ostatnie 2 dni szalałam na zakupach. Mała dostała super ciuszki, pokupowałam jej pełno zawieszek, grzechotek i takie zabawki do kąpieli;-)
mamusi też się obleciało- 3 nowe bluzki i sweterek;-)
dobra, a teraz idę was doczytać;-)

reklama
hejus dziołchy

my juz po spacerku , spac mi sie zachcialo cos normalnie ,ze zaraz chyba przytne komara z dzinksem :)

i tyle na dzis , pozdrawiam was serdecznie :)

Hej wszystkim :) Nie poodpisuje wszystkim bo za długo tu nie pisałam. Gratuluje przewrotów, przespanych nocek i wszystkiego naj naj dla solenizantów :D

U nas wczorajsze szczepienie straszne :( mała marudna bo niewyspana była i lekarka to normalnie pożal się boże... Wepchała małej patyczek do gardła tak że się zakrztusiła (myślałam że ten patyczek wsadze jej głęboko w ....) poza tym przytrzymała małej buźkę na siłe :/ żeby nie ruszała i mała wtedy zaczeła ryczeć.
Pani doktor która robiła zastrzyki jak dawała małej do picia tą szczepionkę to zamiast poczekać aż ona się uspokoi to wlewała jej na siłe ją i do prawie 5 miesięcznego dziecka "No pij szybciej!" :/ Ja chciałam ją ciut podnieść żeby przestała płakać to mi zwróciła uwagę żebym ją bardziej płasko leżała...
Julka waży 6590gram.
Nocka dzisiejsza średnia :/ małej skakała temp. od 36,4 do 37,6 tak średnio co 5-10min więc ja nie spałam tylko sprawdzałam temp co chwile :/ O 2 Julka zaczęła płakać i w sumie nie wiedzieliśmy dlaczego bo nic nie pomagało. Zasnęła dopiero o 5 i spała do 8. Teraz sobie śpi już od 13tej :) więc pewnie ciut sobie odeśpi nockę. Jak wstanie to pewnie się na spacerek wybierzemy bo taka pogoda że szkoda nie wykorzystać :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny
cos ostatnio nie mialam czasu na nic..postaram sie nadrobic jakos ;-)

wszystkim maluchom za nowe umiejetnosci - duze brawkaZobacz załącznik 295873plus duze brawka dal dzieciaczkow po szczepieniach :)

gratuluje udanych nocek:tak:

a wszystkim dzisiejszym jubilatom zycze duzo zdrowka, smacznych papek i zebyscie rosli zdrowo
Zobacz załącznik 295875

zaryffka- moja mala tez sloiczkowa choc raz poraz tez jej ugotuje cos jak moj dostanie jakies swieze warzywka.

tak gosiu nocki coraz lepsze. Ja ćwicze online, czasem zerkam sobie na opis ćwiczeń i myślę - zacząć czy nie zacząć- może jakieś efekty będą
padlam :rofl2:

magdalene- gratulacje z wchloniecia sie wodniakow :) i mam nadzieje ze lek pomoze tym razem i uda sie wyleczyc oczko bez koniecznosci zabiegu :tak:

asencja-szok z tym balkonem:szok: dopiero doczytalam

A moja jak na razie je wszystko co jej mama da :-D:-D:-D
moja na szczescie tez i oby tak zostalo :tak: a i moja mala tez cherbatek i soczkow nie za bardzo(50-60ml dziennie to max) a woda pluje :-D

agusia- wspolczuje z ta umowa:-(

mój mąż wpadł na pomysł- założy sobie konto na bb OMG
dobre:rofl2::-D:rofl2:

perfecta- zuzka ma materacyk gryka kokos i ladnie na nim spi :tak:

mi_mi - tez lubie to winko ..pycha

gosiargo -wspolczuje nocki

emalia
-co za zolwik

aniach- powodzenia

kasiek-moja mala tez czesto bije sie po brzuszku, a do tego jak wali nogami-pietami-o podloge-mate szok ze ja to nie boli:szok:

lana-mmmm narobilas mi apetytu na slodkie a nie moge bo zab boli:-(

hefi-wspolczuje, co za lekarka:szok:

u nas noocka ok, mala obudzila sie po 5 -tato zmienil pieluche:tak:a mama zrobila mleczko w tym czasie, mluda popila i poszla spac dalej:-) bylam z nia dzis u lekarza bo ostatnio zauwazylam ze wiecej perelek pojawia jej sie na dziaslach u gory i sie wystraszylam ze to jakas infekcja tym bardziej ze mala coraz mniej jadla/pila-a co sie okazalo-to zabki:szok: dwojki i trojki wychodza jej od strony warg co podobno nie jest niczym niezwyklym:confused2: a propos zebow slyszalyscie o tym (mama mi mowila jakis czas temu) ze jesli matka znajdzie pierwszy zabek u dziecka to tata musi jej kupic sukienke..fajny zwyczaj co nie :)
pozatym zuzka ostatnio straszna maruda, od rana jej sie buzia nie zamyka skrzeczy piszczy na chwile jej zostawic nie mozna bo ryk:no:
a i musze sie pochwalic wczoraj pierwszy raz obrocila sie z pleckow na brzuszek-choc mysle ze to bym przypadek, ale zaliczone jakby nie bylo hehe
ja dzis zrobilam rosolek normalnie pycha dawno mi taki dobry nie wyszedl..mmmmmm caly dom teraz roslokiem pachnie az milo:-)
zmykam myc butle cio :)

pytanko: uzywala ktoras z was woreczkow do sterylizacji - jak sie sprawdzaja? polecacie jakies?

Ostatnia edycja:
gle;6190879]witam się i ja
znów jestem w plecy z lekturą:-(
ale trudno, my nadrabiamy ostatnio spacerki i korzystamy z resztek pięknej pogody:tak:
Agi78, Ola-fasola, Emalia82, ewelinka
[/B]

lena pysznie wygląda ta baba, podrzuć kawałek do kawki:-)
Ola-Fasola oj jak ja to doskonale znam, a jeszcze jak mi córcia pomaga żeby mi się za bardzo nie nudziło to jest super
kajdusia miłego dnia równiez i udanego spacerku
MagdaM to udane zakupy
ja byłam dziś w Realu - zakupiłam pampersy, chusteczki, mleko dla Asi, kilka śliniaczków dla Tomusia i parę innych drobiazgów i 200zl nie ma:-(
Aniach83 powodzenia na badaniach i najlepsze życzenia dla Filipka:-)
magdalena79 super że sprawa z wodniaczkami juz zakończona
ewelinka oj nie ładnie tak, nieładnie:tak:;-)
ja jak jeszcze pracowałam przed ciążami to sie nadziwić nie mogłam jakimi plotkarzami są faceci, 3/4 załogi to mężczyźni więc dużo czasu spędzaliśmy na rozmowach przeróżnych i szok, a mówią że to baby są największymi plotkarami świata:-D
izia, emalia piękne fotki dzieciaków
Emalia i jak ruskie dziś? może podeślesz mi nieco z babką od leny i będę miała stanie w kuchni dziś z glowy?:tak:;-):-D:-p

A dobre wyszły. Narobiłam z córką na tyle,że dla ciebie kochana starczy. Zapraszam. Mały wciągnął cały słoik zupki i trzeba posprzątać Kuchnie Teraz :) DSC03182 (Medium).jpgDSC03183 (Medium).jpg:-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Witajcie, cały dzień zabiegany, mały teraz przysnął więc chwilę na bb a później dalej do roboty:-)przygotowuje sałatkę na jutrzejsze urodziny babci, później musze nas popakować bo z samego rana wyjeżdzamy. A zapakowanie dwojki dzieci wymaga nie lada strategii:-)
izia_tcz - superowe chłopaki:) rośnie ci drugi mały komputerowiec:-)
agusia44 - no to nie ciekawa sytuacja z tą pracą:-(mam nadzieje że jakoś dojdziecie jeszcze do porozumienia
elamia82 - świetny ten twój żółwik:) zaszalałaś z tymi pierogami:-)ja dzisiaj robiłam leniwe - bo leniwa jestem:-)
iiwka - takiej to dobrze:-)ja to pewnie za 3 lata prześpię całą noc:-)
AniaCH83 - trzymam kciuki za lepsze wyniki
Kasiek1983 - Oskar bardzo często krztusi się przy piciu czy mleka czy herbatki bo łapczywie pije, jakby mu kto zabrać chciał. Co do wizyty lekarzy - niestety taka nasza służba zdrowia - oby na jednej wizycie sie skończyło.
MagdaM - ale ci się ubranka fajne trafiły:-)
nadika - może dla pewności pokaż te guzki lekarzowi, Oskar czegoś takiego nie ma
eagle - super że nie masz już problemów z karmieniem butlą
karo85 - ale masz dzielną i duż córeczkę:-)jeżeli teraz juz zaczyna pełzać to lada moment zacznie raczkowac i wszędzie jej będzie pełno:-)
hefi - nie zazdroszczę wczorajszych przeżyć - pal diabli jak do dorosłego w przychodni odnosza sie jak do rzeczy ale do takiego malucha to powinny inaczej

Co do obiadków - to ja robię sama, małemu lepiej smakują a mi to sprawia wielką przyjemność, jak już wczesniej pisałam raz w tygodniu gotuje, wekuję a później to juz tylko odgrzewam.
Mały jeszcze śpi to poprasuję, i czas się szykowac do drogi. pojawię się pewnie we wtorek, bo na wsi zostajemy też na wszystkich świętych.

Serdeczne życzenia dla dzisiejszych solenizatów - samych uśmiechów na twarzy i bezbolesnego ząbkowania:-)

a z racji tego że nie będzie mnie 1 listoapda to zapalam wirtualnie już teraz swieczki dla:

Jagódki (krakowianki) (*)
Stasia (gnieshy) (*)
Pawełka (kajkapol) (*)
Julci (zdec) (*)
oraz wszystkich aniołkow mam ktore były z nami na BB (*)(*)(*)(*)

spokojnych dni, oraz dla tych które wyjeżdzaja szerokich dróg!

Do góry