reklama
Ola_fasola
Moderatorka
Witam wszystkich. U nas nudy jak zwykle, nocka jak co dzien karmienie o 24, 2 i 4, teraz niunia śpi uff nareszcie moge chwilkę odpocząć, dziś jest wyjątkowo marudna ale za to ok 9 pospała mi 1,5h co sie baaardzo rzadko zdarza.
My na dzis w planach mamy tylko spacerek no i oczywiscie obowiazki w domu. Czy u was tez tak jest ze ile byscie nie sprzątały to zawsze jest cos do zrobienia w domu? u mnie to mozna byc ciagle cos robic. ahhh dobra ide się ogarnąc poki Klara śpi i zjeść jakieś sniadanko.
emalia- zdjęcia super
anecznik-moja Klara tez się jeszcze nie przekręca
wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków które kończą 4 i 5 miesięcy
edit
LENAAAAA zlituj się , ja jestem taka głodna a nie mam takich pyszności w domu!!!!
My na dzis w planach mamy tylko spacerek no i oczywiscie obowiazki w domu. Czy u was tez tak jest ze ile byscie nie sprzątały to zawsze jest cos do zrobienia w domu? u mnie to mozna byc ciagle cos robic. ahhh dobra ide się ogarnąc poki Klara śpi i zjeść jakieś sniadanko.
emalia- zdjęcia super
edit
LENAAAAA zlituj się , ja jestem taka głodna a nie mam takich pyszności w domu!!!!
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Podślę GołębiemWitam wszystkich. U nas nudy jak zwykle, nocka jak co dzien karmienie o 24, 2 i 4, teraz niunia śpi uff nareszcie moge chwilkę odpocząć, dziś jest wyjątkowo marudna ale za to ok 9 pospała mi 1,5h co sie baaardzo rzadko zdarza.
emalia- zdjęcia super
edit
Cześć dziewuszki, odgruzowałam w ostatnich dniach domek, więc jest szansa, że znajdę trochę czasu dla Was
Ale teraz idę na spacer, zaniedbałam to też ostatnio i teraz obiecałam sobie, że będę wychodzić z Małgosią codziennie Jak wrócę to postaram się trochę nadrobić
Miłego dnia wszystkim
Ale teraz idę na spacer, zaniedbałam to też ostatnio i teraz obiecałam sobie, że będę wychodzić z Małgosią codziennie Jak wrócę to postaram się trochę nadrobić
Miłego dnia wszystkim
nadika
Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
później was poczytam, od rana wzięłam się za porządki w miarę możliwości czyt. tyle na ile Natan pozwoli.
Podałam mu wczoraj przed spaniem kaszkę - zjadł 120ml, a potem cyc i myślałam że pośpi dłużej a on znowu się budził 3razy.
Zauważyłam rano z tyłu główki Natana - okolice potylicy, nie widoczne ale wyczuwalne po obu stronach małe zgrubienia (guzki) wielkości groszku, Nie wiem czy to normalne, trzeba dobrze wymacać by takie coś poczuć. Mają wasze dzieciaczki coś takiego? Bo zaczynam się denerwować :-(
później was poczytam, od rana wzięłam się za porządki w miarę możliwości czyt. tyle na ile Natan pozwoli.
Podałam mu wczoraj przed spaniem kaszkę - zjadł 120ml, a potem cyc i myślałam że pośpi dłużej a on znowu się budził 3razy.
Zauważyłam rano z tyłu główki Natana - okolice potylicy, nie widoczne ale wyczuwalne po obu stronach małe zgrubienia (guzki) wielkości groszku, Nie wiem czy to normalne, trzeba dobrze wymacać by takie coś poczuć. Mają wasze dzieciaczki coś takiego? Bo zaczynam się denerwować :-(
witam się i ja
znów jestem w plecy z lekturą:-(
ale trudno, my nadrabiamy ostatnio spacerki i korzystamy z resztek pięknej pogody
i to tak intensywnie że wczoraj myślałam że mnie coś rozłoży ale dziś jest juz nawet ok
z nauką picia z butli też ok- Tomuś wypija ok 14 - 100ml mm i wieczorem po kąpieli też ok 100ml ( a w środę zrobiłam mu też tyle i jak się skończyło zrobił mi awanturę że z butli już nic nie leci, ech...chyba moje dziecko pokochało wreszcie butlę i smoka;-) )
a że dzis kończymy 4 miesiące to z tej okazji Tomeczek dostanie dziś odrobinkę soczku jabłkowego:-) zobaczymy czy mu posmakuje?
nie będę wracała z odpisywaniem do swojego ostatniego posta bo to by było bez sensu ale miło nam że pamiętacie o nas i dziękujemy za życzenia dla Tomaszka - Agi78, Ola-fasola, Emalia82, ewelinka
lena pysznie wygląda ta baba, podrzuć kawałek do kawki:-)
Ola-Fasola oj jak ja to doskonale znam, a jeszcze jak mi córcia pomaga żeby mi się za bardzo nie nudziło to jest super
kajdusia miłego dnia równiez i udanego spacerku
MagdaM to udane zakupy
ja byłam dziś w Realu - zakupiłam pampersy, chusteczki, mleko dla Asi, kilka śliniaczków dla Tomusia i parę innych drobiazgów i 200zl nie ma:-(
Aniach83 powodzenia na badaniach i najlepsze życzenia dla Filipka:-)
magdalena79 super że sprawa z wodniaczkami juz zakończona
ewelinka oj nie ładnie tak, nieładnie;-)
ja jak jeszcze pracowałam przed ciążami to sie nadziwić nie mogłam jakimi plotkarzami są faceci, 3/4 załogi to mężczyźni więc dużo czasu spędzaliśmy na rozmowach przeróżnych i szok, a mówią że to baby są największymi plotkarami świata
izia, emalia piękne fotki dzieciaków
Emalia i jak ruskie dziś? może podeślesz mi nieco z babką od leny i będę miała stanie w kuchni dziś z glowy?;-)
znów jestem w plecy z lekturą:-(
ale trudno, my nadrabiamy ostatnio spacerki i korzystamy z resztek pięknej pogody
i to tak intensywnie że wczoraj myślałam że mnie coś rozłoży ale dziś jest juz nawet ok
z nauką picia z butli też ok- Tomuś wypija ok 14 - 100ml mm i wieczorem po kąpieli też ok 100ml ( a w środę zrobiłam mu też tyle i jak się skończyło zrobił mi awanturę że z butli już nic nie leci, ech...chyba moje dziecko pokochało wreszcie butlę i smoka;-) )
a że dzis kończymy 4 miesiące to z tej okazji Tomeczek dostanie dziś odrobinkę soczku jabłkowego:-) zobaczymy czy mu posmakuje?
nie będę wracała z odpisywaniem do swojego ostatniego posta bo to by było bez sensu ale miło nam że pamiętacie o nas i dziękujemy za życzenia dla Tomaszka - Agi78, Ola-fasola, Emalia82, ewelinka
lena pysznie wygląda ta baba, podrzuć kawałek do kawki:-)
Ola-Fasola oj jak ja to doskonale znam, a jeszcze jak mi córcia pomaga żeby mi się za bardzo nie nudziło to jest super
kajdusia miłego dnia równiez i udanego spacerku
MagdaM to udane zakupy
ja byłam dziś w Realu - zakupiłam pampersy, chusteczki, mleko dla Asi, kilka śliniaczków dla Tomusia i parę innych drobiazgów i 200zl nie ma:-(
Aniach83 powodzenia na badaniach i najlepsze życzenia dla Filipka:-)
magdalena79 super że sprawa z wodniaczkami juz zakończona
ewelinka oj nie ładnie tak, nieładnie;-)
ja jak jeszcze pracowałam przed ciążami to sie nadziwić nie mogłam jakimi plotkarzami są faceci, 3/4 załogi to mężczyźni więc dużo czasu spędzaliśmy na rozmowach przeróżnych i szok, a mówią że to baby są największymi plotkarami świata
izia, emalia piękne fotki dzieciaków
Emalia i jak ruskie dziś? może podeślesz mi nieco z babką od leny i będę miała stanie w kuchni dziś z glowy?;-)
Ostatnia edycja:
reklama
konniczynka
Szczęśliwa mamuśka :)
A więc ostatnio dostałam skierowanie do neurologa dla Damisia, no i oczywiście nie ma miejsc do końca roku!!! A że ja się denerwuję to zapisałam go prywatnie... i chcieli mnie od razu przyjąć... banda złodziei!!! Idziemy za tydzień, kosztuję jedna wizyta 70zł... ale czy skończy się na jednej wizycie? Pediatra kazała zrobić USG główki, a tam USG nie robią więc będzie kolejne skierowanie, kolejna opłata i czekanie Bóg wie ile... polska służba zdrowia...grrrrrrrrrrrrrrr!!!
Jeszcze jedno pytanko. Mój mały często się mleczkiem, czy wodą, krztusi przy jedzeniu, czy to normalne???
My przeciętnie do neurologa musimy się zapisywac na 2miesiace w przod a na usg czekam juz od sierpnia (jedno robione bylo w szpitalu, a teraz kontrola), ostatnio na wizycie u neorologa dowiedzialam sie, ze kolejka na usg sie szybciej ruszyla, wiec poszlam sie zapytac w rejestracji, co z moim usg. Panie byly bardzo zbulwersowane, ze sie dopytuje, skoro jestem na liscie i w grudniu mialy do mnie dzwonic i mnie umawiac. I z wielka laska zapisaly mnie na koniec listopada
A Emilka sie nieraz krztusi mlekiem, jak za szybko leci z cycka Odsuwa sie i potem ma cala buzie w mleku, raz sie bardzo zdziwila, jak jej mleko do oka prysnelo
Bylismy u okulisty i dostałam skierowanie na przetykanie kanalików w Krakowie, ale dała mi jeszcze kolejny (trzeci juz) antybiotyk CHIBROXIN (na moja prośbe po waszych sugestiach;-)i powiedziała że raczej go nie przepisuje bo jest on jeden z droższych) i jakąś maść no i mam masować, powiedziała że jak po tym nioe przejdzie to już koniec, trzeba przetykać. Ale uspokoiła mnie że to zabieg bardzo szybciutki i nieinwazyjny ale wiadomo, dziecko chwile się pomęczy.
Jak Emilka miała przetkany kanalik, to sobie o tym zabiegu troche poczytalam. I jest to bardzo krociutki, ale za to bardzo nieprzyjemny zabieg
Ojej, a masz mozliwosc, zeby byc w Niemczech z dzieckiem? Wspolczuje, nie wyobrazam sobie, zebym musiala gdzies wyjezdzac terazniestety jestem zalamana - nim dowiedzialam sie ze jestem w ciazy podpisalam umowe na prace w niemczech naszczescie bedac w ciazy nie musialam wyjezdzac (odroczyli na jakis czas wyjazd)az tu nagle dzis tel ze musze wywiazac sie z umowy bo inaczej kare zaplace i niestety nie stac nas na ta kare a tym samym czeka mnie wyjazd do niemiec 1 lub 8 listopada co prawda jest 2 tyg tam 2 w domu ale ja nie wiem jak ja to wytrzymam bez mojego ksiecia chodze i placze z nerwow mnie zoladek boli((
iiwka, zdec, megida gratuluje przewrotow :-) iiwka probowalas ze szczypaniem boczkow? Moze ja swoja jakos tym zmobilizuje, choc mysle, ze moze to jeszcze nie jej czas na obroty. Za to widze, ze stopa, to juz jest coraz blizej buzi :-)
mój mąż wpadł na pomysł- założy sobie konto na bb OMG
DobreJa ćwicze online, czasem zerkam sobie na opis ćwiczeń i myślę - zacząć czy nie zacząć- może jakieś efekty będą
Ja wczoraj bylam na pilatesie :-) Swietna sprawa, juz mam wrazenie, ze brzuch sie zmniejszyl;-)W listopadzie znowu musze sie zapisac
Mi tez Emilka ostatnio 800g przybrala i ze szczepieniem nie bylo problemow i dowiedzialam sie, ze ladnie przybieraJagody mi nie zaszczepili bo za malo przybrala wg pani dr przez 6tyg. Przybrala 800g a "powinna"ok. 1kg. Wazy teraz 7kg wiec nie jakos malo..Dostałysmy skierowanie na badanie moczu, udalo sie zlapac, wyniki dobre Dzis poszlam znowu zeby zaszczepic a tu "Przychodnia dla dzieci zdrowych w dniu dzisiejszym nieczynna" wrrr
Ja mam bez miski i blendera. Rzadko korzystam, ale do robienia nalesnikow sie sprawdzaDziewczyny ma któraś z Was ten mikser??
Mikser ZELMER Robi 381.61 expresive ** 8 CZĘŚCI (1280490655) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieje, ze cos wskorasz, zeby takie wypadki sie nie powtarzaly. Az strach pomyslec, ze na balkonie moglo byc dzieckonapisałam juz do nadzoru budowlanego i do Uwagii...teraz biegne na policje...
Moj P. tez nigdy nic nie moze znalezc :-) Od razu wychodzi, kto w domu porzadki robi...Uciekam bo maz idzie dopiero na 3 do pracy i robi straszny balagan kawy nie moze znalezc
Mi wlosy tez garsciami wychodza :-(Emilka ma inna ulubiona zabawe: po karmianiu lapie mnie za usta i ciagnie z calych sil za dolna warge chyba chce, zebym miala "murzynska warge"a ja czekam na osobistego fryzjera:-)trzeba pociąć włosy, może to je wzmocni - bo wypadają garściami. A jak jestem już przy temacie wloso - czy wasze dzieci tez tak lubią za nie ciągnąć?Oskara to ulubiona zabawa:-)a potrafi tak mocno złapać ze mam problem z otworzeniem rączki i wyciągnęciem ich.
My jeszcze sloiczkow nie wprowadzamy, ale juz 4 stoja w lodowce i czekaja na wprowadzenie do dietyprzynajmniej wiemy że produkty są sprawdzane pod względem norm obowiązujacych dla produkcji produktów dla dzieci , że uprawy warzyw , które sa zawarte w słoikach sa pod ścisłym nadzorem i nie ma mowy o pestycydach , modyfikowaniu itp. Padły tam 2 zdania bardzo wazne. Mianowicie że gotowanie dla niemowlat to jest ponad godzina stania przy garach dla 100gram pokarmu a ten czas lepiej zagospodarowac na zabawę z dzieckiem bo stojąc przy garach ktos inny musi się zająć naszym skarbem , a po drugie to właśnie często nie znamy pochodzenia warzyw z których chcemy gotowac naszemu dziecku.
co do interesu to powolutku się chyba zaczne wycofywać z nieruchomości , bo nie jest tak kolorowo jak kiedyś a i czasu u mnie nie za dużo
Mam kilka pomysłów na interes stacjonarny w zasadzie. Mamy budynek gospodarczy na tyłach domu 200m2 więc musimy go wykorzystać w końcu. Prawdopodobnie będzie to hurtownia bielizny głównie gorsetów w rozmiarach od 44 do 52/54 ale to jeszcze wszystko w planach bo waham się nad innymi rzeczami. Muszę przeanalizowac wszystkie za i przeciw , zrobić rozeznanie rynkowe i dopiero wtedy bedę się "chwalić" na czym stanęło
.... no własnie nie wiem, człowiek czyta czyta i tak wyczytałam że jest najlepszy kokos-gryka... Mi to tak wygląda jakby ten kokos był za "ostry" w sensie że twardo i ma nierówności i pewnie sie główka ociera...
Powodzenia z nowym interesem
My używamy od poczatku materaca gryka-kokos, na nim tylko przescieradlo i nigdy zadnych problemow nie mielismy
Eliza_eM duzo zdrowka!!!!
Nocka spokojna, karmienie o 3.30 i 5.40, a o 7.30 P. wział mala do drugiego pokoju, takze sie wyspalam do 9 :-):-):-) Wreszcie sie wyspalam. Wczoraj taka zmeczona wrocilam z pilatesu, ze krotko po kapieli i ulozeniu malej do snu, sama odlecialam...Emilka marudzi od 2 dni i sie caly dzien domaga zajmowania sie nia- nie ma szans na samodzielna zabawe, a wczoraj, jak mnie nie bylo, to podobno przez godzine krzyczala Tylko na spacerach jest spokojna i albo spi, albo wcina smoczek i sie rozglada na boki. Za to noce teraz sa lepsze.