reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć Dxziewczyny. Chba wstałam dzisiaj lewą nogą, jakieś nerwy mam okropne. W sumie to nic dziwnego bo miałam noc pt. wstawanie do dziecka 7 razy. Wczoraj byliśmy w Dziwnowie u moich rodziców i chyba Łukasz całą noc przeżywał i budził się co chwilę. Teraz drzemka ale zanim zasnął to myślałam ze oszaleję tak marudził i nie mógł zasnąć:/
Postaram się nadrobić jak Łukasz pójdzie na spacer.
U nas już zima tylko 2 stopnie brrrr

W co ubieracie dzieci w takie zimno??

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny podawalyscie ten 'sinlac'? Jak go sie podaje? w ogole to pierwsze kaszki podajecie z butli czy łyżeczką?
ide poczytac

Ja od początku podaje łyżeczką. Zaczełam robic z 50ml wody i dwóch łyzek kaszki ale musiałam podwoic porcje :biggrin2:. Daję po kąpieli i poprawiam cycem.:-D

I jeszcze jedno zdjęcie Haniulki

Zobacz załącznik 292775
Hania śliczna, a czapusia superowa :)
Witam kochane! Ja tylko na chwileczkę... czy któraś z Was słyszała kiedykolwiek o przesunięciu dziecka? Mój jest ostatnio strasznie marudny i ciotki mojego męża mówią że na "100% jest przesunięty"... nic w necie nie mogę o tym znaleźć więc nie wiem o co chodzi... pewnie jakieś zabobony...????????
A więc z tego co opisałaś to chodzi raczej o "zwichnięcie" dziecka. Moja mama od pączątku mierzyła mi Ole i Jasia czy właśnie nie zwichnęłam dziecka. Mierzenie polega na sprawdzeniu czy łokiec styka się z kolankiem po skosie, oczywiście obydwa ( prawy łokieć do lewego kolanka i lewy do prawego). Robi się to po kąpieli jak dziecko jest rozluźnione.Wiem ,że stare babki robiły też mierzenie na chustę.:tak:
I niesądzę ,że są to zabobony, bo robi się to od dawna, i tak jak pisze Kasiek sprawdza się czy dziecku nic się nie stało z kręgosłupem. Możemy nie zauważyć,że np ktoś nie przytrzymał dobrze głowki i potem jest dziecko marudne niewiedząc czemu.

Witajcie,

dzisiaj szczepiene. Już się boję bo Natanek starszy to bardziej świadomy, ciekawe jak zniesie kłucie. Wogóle ciekawe czy go zaszczepią bo ma jeszcze troche katarku.
A mi dzisiaj głowa pęka, znów migrena :((

Trzymam kciuki za szczepienie.

My wczoraj byliśmy u koleżanki u 4-ro dniowego Błażejka. Jestem w szoku ,że jest taki mały (3700g i 55cm):-D Wydaje mi się ,że Jasiek nigdy nie był taki malutki. Fotka dla porównania ile dziecko rośnie w cztery misiące:szok:
DSC02885 (Medium).jpg

Ostatnia edycja:
Z tymi kupkami to dziwnie. Jak byłam u mamy to i ja miałam problem (ja tam zawsze mam) i mała też, a ledwo tu wróciliśmy problem się rozwiązał sam i u mamy i u małej (strzela przy każdym jedzeniu):) Już kiedyś się zastanawiałam czy to od wody nie zależy... Tylko nie wiem w którą stronę, chyba im bardziej twarda.

Witam się i ja
U nas nocka ok....Mała wstała 5.30, 10 minut jedzonka zjadła 150ml i znów poszła spać...Niestety o 7.30 znów dziąsełka dały znać o sobie....Ale dostała Calpol i posmarowałam jej żelem i już chyba jest ok....bo jest zadowolona uśmiechnięta i bawi się zabawkami....Co do kupek...Moja miała zielone jak brała żelazo, po odstawieniu po paru dniach kupki były zółciutkie...ale od dwóch dni znów zielonkawo zółte i takie luźniejsze ale to pewnie od tych dziąsełek....
U nas dziś baaardzo słonecznie ale chyba dość chłodno...a my z Polcia wciąż w pidżamach....Mała zaraz powinna pójsć spać...to może ja wtedy pod prysznic i zrobię z siebie człowieka....
Powodzenia dla Natanka na szczepieniu!!!!

paula24211 - moj maly tez 3dzien bez kupy...cholera.widze jak nozki podrzca,brzuszek go boli :-(
a poza tym to jak pisala zdec, to czesto współgramy z moim synkiem,on bez kupy i mama tez... i odwrotnie:baffled:

Klementinka - co lekarz to opinia. Ja tez juz od dwoch chyba slyszalam,ze na bebilonie moga byc kupy zielone,i ze w ogole moga byc nawet fioletowa w rozwe cetki (tak mi powiedzial chyba najbardziej znzny pediatra w bialymstoku)... dzis ide na to cholerne szczepienie, zaptam jeszcze raz o to. i co robic,zeby w koncu nakupowal;?? na szczescie ciut wiecej zaczal jesc...

Ja od początku podaje łyżeczką. Zaczełam robic z 50ml wody i dwóch łyzek kaszki ale musiałam podwoic porcje :biggrin2:. Daję po kąpieli i poprawiam cycem.:-D

A więc z tego co opisałaś to chodzi raczej o "zwichnięcie" dziecka. Moja mama od pączątku mierzyła mi Ole i Jasia czy właśnie nie zwichnęłam dziecka. Mierzenie polega na sprawdzeniu czy łokiec styka się z kolankiem po skosie, oczywiście obydwa ( prawy łokieć do lewego kolanka i lewy do prawego). Robi się to po kąpieli jak dziecko jest rozluźnione.Wiem ,że stare babki robiły też mierzenie na chustę.:tak:
I niesądzę ,że są to zabobony, bo robi się to od dawna, i tak jak pisze Kasiek sprawdza się czy dziecku nic się nie stało z kręgosłupem. Możemy nie zauważyć,że np ktoś nie przytrzymał dobrze głowki i potem jest dziecko marudne niewiedząc czemu.
Moze cos w tym jest. Sprawdze dzisiaj,pozniej,bo teraz spi.
boziu jaka malenka dzidzia... :)
a tak w ogole to moj wstal dzis o7.50!! juz nie pamietam kiedy takl sie obudzil.Wczoraj np byla to 10.10 i tak codzien jest okolo 9.-9.30
Skreca mi sie w srodku ze strachu przed dzisiejszym kłuciem :-:)szok:

trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia, nas to czeka juz w przyszlym tygodniu jak wrocimy, tez juz sie boje
na dodatek czekaja nas dwa dni szczepien bo nie chce dowalac mu pneumokokow z innymi szczepionkami, 7 wirusow to juz za duzo

AniaCh my wlasnie tez na bebilonie (aptamilu) mielismy zielone kupki
Zdec mozliwe ze to woda, u mamy mam filtr brita i kupki sa codziennie, musze do domu tez kupic
u nas symbioza dotyczy bekniec, kiedy Jas ma beknac robie to za niego hehe, zawsze na jego odbiciu mi sie odbija

dziewczyny podajecie dzieciaczkom malinowa herbatke hipp? reaguja na nia wasze smyki? Jas ma bole brzuszka po niej
nie wiem czy to reakcja na maliny czy na cukry w niej zawarte
ta z bobovity jablkowo-melisowa pije i nic mu nie jest tylko nie wiem czy mozna codziennie melise podawac

Filipek też ma dziś kłucie....???? Przegapiłam...Na pewno będzie zuchem....
My mamy opóźnienie w szczepionce 8 tygodni...w drugiej dawce WZW Bo w Polsce nie szczpeili bo była epidemia grypy a tu mała od dwóch tygodni ma katar....Miała mieć szczepienie w tym tygodniu ale nie wiem czy wyjdzie...Bo w Anglii na to nie szczepią wiec musiałam specjalnie prosic o zakupienie takiej szczepionki...Dostała tylko szczepionke która tu sie podaje standardowo (też z opoznieniem prawie 4 tyg. bo w Polsce poradzili mi zeby szczepic rytmem angielskim i w PL dostała tylko WZW i przeciw gruźlicy zaraz po urodzeniu)...Jutro jadę do przychodni bo ten katar już prawie nie widoczny w zasadzie tylko nad ranem jakby cos jeszcze w nosku miała a tak cały dzien jest ok!!! Chciałabym ją zaszczepic w tym tyg. bo za jakieś 2 tygodnie kolejne szczepienie i znów bede dziecko meczyc....Ach
No nic Filipku TRZYMAJ SIĘ DZIELNIE!!!!

trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia, nas to czeka juz w przyszlym tygodniu jak wrocimy, tez juz sie boje
na dodatek czekaja nas dwa dni szczepien bo nie chce dowalac mu pneumokokow z innymi szczepionkami, 7 wirusow to juz za duzo

AniaCh my wlasnie tez na bebilonie (aptamilu) mielismy zielone kupki
Zdec mozliwe ze to woda, u mamy mam filtr brita i kupki sa codziennie, musze do domu tez kupic
u nas symbioza dotyczy bekniec, kiedy Jas ma beknac robie to za niego hehe, zawsze na jego odbiciu mi sie odbija

dziewczyny podajecie dzieciaczkom malinowa herbatke hipp? reaguja na nia wasze smyki? Jas ma bole brzuszka po niej
nie wiem czy to reakcja na maliny czy na cukry w niej zawarte
ta z bobovity jablkowo-melisowa pije i nic mu nie jest tylko nie wiem czy mozna codziennie melise podawac

zaczęłam wczoraj podawać i powiem Ci, że Filip jak by mógł to by z litr wypił hihihi smakowała mu, ale tylko raz dostał więc nie wiem jak będzie dalej

za to jabłkiem Bobovity pluł na odległość, woli takiem przeze mnie ucierane

reklama
mój dziś spał od 21.30 do 5.30 kochany:)
w tym rannym karmieniu zasypia mi na ramieniu...aż smutno go budzić na bekanie :)
dostał troszkę rumianku, bo coś ranna kupa się spóźnia .:)
Na razie jest na samym cycku, ale po 4 miesiącu coś dołącze jeszcze nie wiem co. Widzę że zaczynacie od kleików ryżowych.

Ostatnia edycja:
Do góry