reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Tutaj kwestia tego urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka, przysługuje i mamie i tacie
Urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka - naszemaluchy.pl

Klementinka - wwow, Jaś już siedzi:szok:
Anik - to ci dopiero waga, chyba złoty metal wśród czerwcowych maluchów się należy:tak:
siedzi, siedzi:-)

chcialby ciagle ale klade go bo wydaje mi sie ze ten kregoslupek jest zbyt obciazony
wtedy jest wielki krzyk

Anik niezla waga, gratuluje

a wyjasnilo sie z suwaczkiem iiwki? zostanie mama czy juz nia jest?

:
Gosiu jak to jest z urlopem wypoczynkowym za 2011?? Należy nam się? Chcę wrócic do pracy od wrześnai 2011

zyrraffka ja już nie chce się na ten temat wypowiadać, bo dyskusja na ten temat była tu już kilka razy, ja się na kadrach nie znam, mi powiedzieli w kadrach, że mogę wziąć urlop cały za 2011 a potem wychowawcze, choć wiem, ze niby za okres wychowawczego urlop nie przysługuje. Wiem, ze obejście jest takie, ze nie zgłaszasz chęci wzięcia wychowawczego, wybierasz cały urlop za 2011 i w międzyczasie zgłaszasz chęć wzięcia wychowawczego, podobno raz przyznanego urlopu nie mogą ci cofnąć i tak samo nie mogą ci odmówić wychowawczego. Może u mnie w kadrach wiedzą, że ludzie robią takie obejścia i mi od razu powiedziała, ze mogę zgłosić urlop i wychowawcze jednocześnie. Zobaczymy, nie zrobiłam tego jeszcze, gdyż chcemy wziąć kredyt i nie wiem czy się bank nie przyczepi jak będzie wiedział ze idę na wychowawcze, na razie zgłoszony jest tylko urlop za 2010 rok. Najpóźniej w grudniu chce powiadomić o tym ze biorę cały urlop za 2011 rok i wychowawcze, zobaczymy czy mi tak przyznają jak powiedziała.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny skończyłyście A6W???? Warto się poświęcić, bo już nie mogę na iebie patrzeć. Wczoraj pochodziłam po sklepach i zamiast sobie coś kupić to tylko się zdołowałam bo we wszystkim wyglądam strasznie budyniowato:(((((Jak oglądam swoje stare zdjęcia to .... można sobie powzdychać

zyrraffka ja już nie chce się na ten temat wypowiadać, ja się na kadrach nie znam, mi powiedzieli w kadrach, że mogę wziąć urlop cały za 2011 a potem wychowawcze, choć wiem, ze niby za okres wychowawczego urlop nie przysługuje. Wiem, ze obejście jest takie, ze nie zgłaszasz chęci wzięcia wychowawczego, wybierasz cały urlop za 2011 i w międzyczasie zgłaszasz chęć wzięcia wychowawczego, podobno raz przyznanego urlopu nie mogą ci cofnąć i tak samo nie mogą ci odmówić wychowawczego. Może u mnie w kadrach wiedzą, że ludzie robią takie obejścia i mi od razu powiedziała, ze mogę zgłosić urlop i wychowawcze jednocześnie. Zobaczymy, nie zrobiłam tego jeszcze, gdyż chcemy wziąć kredyt i nie wiem czy się bank nie przyczepi jak będzie wiedział ze idę na wychowawcze, na razie zgłoszony jest tylko urlop za 2010 rok. Najpóźniej w grudniu chce powiadomić o tym ze biorę cały urlop za 2011 rok i wychowawcze, zobaczymy czy mi tak przyznają jak powiedziała.

rozumiem, u mnie raczej takie coś nie przejdzie bo urlop jest z góry planowany na połowę lipca do połowy sierpnia:((

Właśnie miałam rozmowe z moim pracodawcą i...ide chyba na wychowawczy (na pare miesiecy, bo mamy ograniczenia finansowe). Poprosiłam o prace z domu (częściowo..i są na to warunki), lub skrócony czas pracy do 16, a oni...chcą albo normalnie (i siedziec nadgodziny), albo 1/2 etatu i przez 2 dni siedziec nadgodziny. Pół etatu mi sie wogole nie oplaca, bo wszystko co zarobie pojdzie na opiekunke (praca od 10 - 19/20 + dojazdy po 2 godz.). W trakcie ciązy mnie zapewniali, ze bedzie super z powrotem i ze pojdą mi na reke, a jak przyszło co do czego, to nic mi nie poszli.
Także bez skrupułów - teraz na wychowawczy, a potem L4 (jak się druga dzidzia uda ;) ).
...ale mnie zawiedli...myslalam, ze to fajny pracodawca...

Asnecja szkoda że Cię tak zrobili:(
W ogóle jak czytam o tych waszych "powrotach" do pracy to coraz bardziej się boję. Na prawdę jest tu bardzo mało osób które mogą "normalnie" wrócić do pracy:( A niby mamy prorodzinny kraj:(((( Holera jasna!!!!
Anik79 rzeczywiście pokaźny chłop!:) Ale co się dziwić przy takiej wadze urodzeniowej:)
Klementinka, gratulacje dla Jasia:) Szybciutko zaczął siadać, widać które dziecko czerwcowe jest najbardziej ciekawe świata:)

Ostatnia edycja:
reklama
Asencja ja już na temat swojego pracodawcy nie wypowiadam (już pisałam wcześniej jak mnie zrobił), teraz to już mam prawnika i sprawa skończy się w sądzie pracy.
wspólczuje Ci sytuacji z Twoim pracodawcą, ale z nich są chamscy ludzie. Człowiek stara się być fer w stosunku do nich a oni tak nam dziekują :(

Anik super waga!! no ale już duży chłopak się urodził. Natanek waży 6600 ale jak się urodził to miał tylko 2700

ewelinka307 najlepszego z okazji urodzin!!!

Dziewczyny które były przeziębione - brałyście jakieś leki?? ja już mam dosyć, źle się czuje, z nosa leci...

Ostatnia edycja:
Do góry