reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

mi lekarz kazał dokarmiac mm, po karmieniu z piersi mam mm podawać i jeszcze mam dużo więcej pić (3 l mineralnej na dobę), kupiłam sobie też tabletkiLactinatal na laktację i widzę, że mam duuuużo więcej mleka w piersiach , może spróbuj mm dokarmiac tak jak ja po karmieniu z piersi i pij tą wodę na umór jak ja

ile waży Twoje maleństwo? w jakim tempie przybiera na wadze?

Wczoraj byliśmy u pediatry. Mając 3mies i tydzień ma wagę 5530 i 65cm. Urodził się 3470g, 60cm. Przeliczając na miesiące wychodziło: 718, 875, 487, 557.
Lekarz twierdzi, ze poczekamy do następnej wizyty i zobaczymy. Jak będzie nadal nisko to wprowadzimy zupkę jarzynową. Ale jakoś mi się to już nie podoba ...

reklama
Hej.I ja się witam korzystając z okazji że Alanek śpi;-)
Więc lecę Was poczytać bo tylko po łebkach się orientuję co i jak...

Dziewczynki mam pytanie. Macie może gdzieś w necie tabelkę żywienia niemowlaka w sensie rozszerzenie diety ? Lub może polecacie jakąś książkę? Za 2 tygodnie chciałabym już powolutku go zacząć karmić pysznościami. Moja mama dowiezie nam ziemniaczki , marchewkę , pietruszkę własnej i rodzinnej produkcji prosto ze wsi :) więc powolutku zacznę pichcić jeszcze muszę dorwać dobrą masarnię by kupować cielęcinkę dla Jasia

czym się smaruje dziąsełka przy ząbkowaniu? Fifiemu dolne i górne jedynki przez skórę prześwitują na maxa i może dlatego marudzi od poniedziałku, aż sam do siebie nie jest podobny
My mamy kupiony BOBODENT;-)Cenowo to ok 18zł.

Nadika-współczuję takiego szefa...:-( Normalnie aż brak słów!!!

Kurcze czytam o tych Waszych spotkaniach,a ja tu sama... Chyba że ktoś jest z okolic Puław lub Ryk???:-)

dziewczynki mam pytanie "kadrowe"- załóżmy, że pracodawca chce mnie zwolnić i mi wręcza wypowiedzenie, czy ja mogę mu w tym samym momencie wniosek o urlop macierzyński wręczyć? czy dostanę wtedy ten urlop? jak napisać taki wniosek i jak napisać pismo o zmniejszenie etatu po macierzyńskim? z góry dziękuję za pomoc :)

Kasia, chciałam napisać, że nie wszystkie informacje napisane przez dziewczyny poniżej są zgodne z aktualnym stanem prawnym - musicie brać pod uwagę "kruczki" i orzeczenia SN w niektórych sprawach. Wiem o czym piszę bo jestem kadrową.

Rozumiem, że w Twoim poście chodzi o urlop wychowawczy a nie macierzyński tak? Taki wniosek chcesz złożyć? W takim razie masz obowiązek zrobić to na 2 tygodnie przed planowanym dniem powrotu do pracy.
Niestety ochrona kobiet powracających po macierzyńskim jak pisałam kiedyś nie tyczy się sytuacji likwidacji stanowiska pracy. Zmniejszenie etatu nie chroni przed tym.
Co do wniosku o ewentualne zmniejszenie wymiaru etatu- tu także obowiązuje 2 tygodniowy okres przed planowanym dniem wykonywania pracy w zmniejszonym wymiarze.
Także to co piszesz, o rozmowie z szefem nie przejdzie.
Acha, i jeśli stawisz się w pracy w dniu w którym skończył Ci się urlop wypoczynkowy i powinnaś zająć swoje stanowisko to szef może Ci wręczyć wypowiedzenie i będzie ono skuteczne ponieważ stawiając się w firmie okazałaś zdolność do podjęcia pracy i rozpoczęłaś ją de facto.

nadika- co do tej wypłaty za urlop- to jest tak że pracodawca nie wypłaci Ci za urlop, jesli masz okres wypowiedzenia np. 1 miesiąc to przez ten cały miesiąc od nia złożenia wypowiedzenia będziesz wykorzystywała urlop wypoczynkowy. Jeśli tych dni bedzie więcej niż okres wypowiedzenia to dopiero tą nadwyżkę wypłaci Ci pracodawca jako ekwiwalent urlopowy.

Ostatnia edycja:
Ale tu dzisiaj maly ruch! Prawie udalo mi sie was doczytac:-D:-D

Nadika ogromnie wspolczuje takiego chamskiego szefa..mam nadzieje ze sie wszystko ulozy
perfecta w sieci jest wiele kalendarzy o roszerzaniu diety i prawie wszystkie inne :-D Tutaj przyklad dieta

avena super ze kupka byla, a co powiedzial lekarz??

eagle udalo sie wystroic Tomka na zakupach? ;-)

zdec fajnie ze znowu piszesz, na pewno dasz sobie rade z Natalka :tak:

Z tymi zelami na zabki to wam powiem ze krotko dzialaja ale faktycznie przynosza chwilowa ulge w najgorszym bolu, chlodny gryzak lub palce mamy u nas sie najlepiej sprawdzaja. poza tym z zelami trzeba uwazac i nie stosowac czesciej niz dozwolone bo gdzies czytalam ze moga rozluzniac miesnie tchawicy i dziecko moze podczas snu miec problem z oddychaniem
U nas czubki zabkow przeswituja juz 3 tygodnie....moglyby sie zdecydowac w ktoras strone :eek:

Witajcie ;)
Nie było mnie troszkę;)Gaja ma wprowadzone mleko w dzień a w nocy cyc!!I runął nam plan dnia więc wszystko od nowa !!Powiedzcie mi czy muszę dopajać małą jak jest w dzień na mm a w nocy na cycu??Czy dajecie coś na wzdęcia bo widzę że przy mm gorzej pierdzi:(I jedno NAJWANIEJSZE jak oduczyć małą od noszenia na rękach!??

reklama
Do góry