reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

firma zatrudnia mniej niż 20 osób, około 10, we wrześniu zwolniono 2 osoby, trzeciej się kończy umowa w listopadzie i nie zostanoie przedłużona, w tej firmie stanowiska pracy się nie dublują, ja byłam sekretarką i innej tam nie byo, a teraz jak zwolniono laskę na zastępstwo za mnie to nie ma w ogóle sekretarki; umowę mam do 10.2012, a pracuję od 06.2007
wydaje mi się że ustawa o zapewnieniu równorzędnego stanowiska obowiązuje w firmach zatrudniających conajmnie 20 osób. Poniżej 20 zatrudnionych nie obowiązuje...:( Jeśli zlikwidował stanowisko pracy to tak naprawdę można się domyślać że dązy do rozwiązania umowy jesli tak będzie że wręczy Ci wypowiedzenie to wychowawczy na nic bo zlikwidował stanowisko w trakcie trwania macierzyńskiego. Może tak być ale nie musi , może zamiast się denerwowac wybierz się by "obadać" sytuacje.
Maż jeszcze jutro w pracy podyskutuje z współpracownikami którzy lepiej od niego orientują się w PP i od razu napisze na bb Ci co i jak

Ostatnia edycja:
reklama
kasiu, jeśli chcesz mieć podkładkę to albo wyślij wniosek o urlop wychowawczy pocztą za potwierdzeniem odbioru lub złóż w sekretariacie i poproś o podbicie wpływu na kserówce

kasiu, jeśli chcesz mieć podkładkę to albo wyślij wniosek o urlop wychowawczy pocztą za potwierdzeniem odbioru lub złóż w sekretariacie i poproś o podbicie wpływu na kserówce
To prawdopodobnie nic nie da ponieważ stanowisko pracy zostało juz zlikwidowane
Natomiast pewna mysl mi sie nasunęła w przypadku by sprawy przybrały zły obrót , mianowicie: Byłaś sekretarką , miejsce pracy zostao zlikwidowane i jeżeli np. zostanie w okresie 6 miesięcy od likwidacji zatrudniona osoba na innym stanowisku , wykonujaca czynności które Ty wykonywałaś to jest to juz postawa dla sądu pracy!
I jeszcze jedno jeżeli pracodawca podejmuje decyzję o rozwiązaniu umowy pracownicy powracającej z urlopu macierzyńskiego, powinien mieć na względzie zakaz dyskryminowania pracowników ze względu na płeć oraz macierzyństwo. na tej podstawie możesz powalczyć o odszkodowanie z art.18 (3d) KP. Ciężar dowodu wykazania, że nie doszło do dyskryminacji bedzie po stronie pracodawcy
Jutro maz skonsultuje nasza burze mózgów

Wniosek o urlop wychowawczy
proszę o udzielenie mi urlopu wychowawczego od .......... do ........... na sprawowanie opieki nad moim synem (imię i nazwisko dziecka) urodzonym ................. Dotychczas nie korzystałam z urlopu wychowawczego na to dziecko.
Do wniosku dołączam oświadczenie ojca dziecka (imię i nazwisko ojca), że nie zamierza korzystać z urlopu wychowawczego na naszego syna w tym samym okresie.

perfecta nie doczytałam że nie ma juz tego stanowiska
jednak okulary trzeba zakładać :/
z tą dyskryminacją to dobrze wymyśliłaś, moja koleżanka u angoli też w to poleciała jak ją zwolnili z powidu ciąży (tam kobieta nie jest chroniona od pierwszego dnia) tyle ze ona wskazała na dyskryminację ze względu na wyznanie (święta bożego narodzenia)
pomyślę jeszcze nad tym, choć ledwo widzę, kiedy wróce do zdrowia? :(

Ostatnia edycja:
AniaCh trzymam za Was kciuki , wiem ze latwo sie mowi jak sie nie jest w tej sytuacji ale ja mocno wierze ze bedzie ok. Sciskam mocno

Zdec witaj po latach:))

Agentka RR Eryk ma zlecone badania bo za malo przybral na wadze lekarka szuka dlaczego a ja podejrzewam wage.... zanim weszlismy przyniosla ja z gabinetu w ktorym jest zawsze wazony i polozyla w innym na kozetce jak polozylam malego wyszlo 0,86.... przestawila na blat no i wyszlo 5700 ale jak oszukala w stosunku do tego miejsca gdzie zawsze byl wazony tylko o 100 gram to dla nas to jest przeciez az 100 gram

Hefi wiadomosc przykra rozumiem ze kazda z nas niechcialaby tego uslyszec trzymam za pomyslne szukanie pracy. Moja przyjaciolka wrocila z ksiegowoasci do sprzatania archiwum... takie wylanie w bialych rekawiczkach znalazla prace sama w ciagu miesiaca pracuje teraz w ksiegowosci zlobka i ma swoja coreczke przez sciane a do pracy zamiast 30 min 3 minuty, wiec moze i tobie tak sie uda. U mnie sytuacja tez podobna poodchodzilo sporo firm tez mialam watpliwosci czy bede miala gdzie wrocic okazalo sie ze chca mnie juz na macierzynskim spowrotem bo im sie posypalo na maxa z pracownikami, no i nauczyli sie ze moga liczyc tylko na starych sprawdzonych pracownikow

Avena nie ma to jak kupa w pieluszce :))

Nadinka mam nadzieje ze nerwy juz opadly cos mamy tu dzis ciezkie pracowe klimaty

Kalwa jak dla mnie lekarz widzi nasze dzieci prze chwile albo rozespane bo zasnely w drodze do niego albo zaplakane bo wystraszyly sie obcych i badania nie jest to najlepszy moment na takie oceny i diagnozy

Andzia pioekne zdjecia z mala spiaca krolewna :))

Lencja dostalam od bratowej zamiast kwiatkow 2 bilety na babykino tez chce sie jutro wybrac :)) wymienimy sie wrazeniami jak tylko dotrzemy

Ale mamy dzien na prace musze czym predzej zlozyc wniosek o 2 tyg dodatekowego macierzynskiego bo jeszcze mi nie daja . Doczytalam musza i dac :))
A u nas pogoda dzis do bani wczoraj bylo ladnie dzis przesiedzialam z chlopakami w domu

no ale chyba mi ogólnie rzecz biorąc macierzyński przysługuje, nawet jak mojego stanowiska nie ma? chodzi tylko o to aby zlożyć wniosek zanim się wypowiedzenie dostanie? poproszę koleżankę z kadr, może mi da cynka jak będzie szykowała dla mnie wypowiedzenie? bo w końcu ona takie dokumenty pisze szefowi

nie martwię się na zapas, co ma być to będzie, jak by co mam nadzieję, że się uda z macierzyńskim dogadać, że zamiast mnie zwalniać da mi ten urlop a ja sobie w międzyczasie inną pracęznajdę

reklama
Do góry