reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ania Ch Ercio ma skaze ale jest na piersi wiec w sprawie mleka nie pomoge. Za to skore wyleczylam nie zadnym oilatum ( placz byl po nim niesamowity ) ani masciami sterydowymi ale kremem nivea sos do bardzo suchej skory naprawde polecam ten krem nie jeden raz nam pomog bo i przy Olafie tez. zreszta jak sie zaczela robic Erciowi ciemieniucha to tez tylko raz niem posmarowalam i od razu pomoglo

Ewus bardzo sie ciesze ze tak Wam sie uklada oby tak dalej

Ewela niezle efekty :)

Nadinka moze maz jeszcze mysli wiec milczy chyba musi do niego trafic to co mowisz bo masz swieta racje Ty tez musisz czasem odpoczywac

reklama
Witam i ja :tak: w sobotę mam wesele i urwanie głowy z przeprowadzką jednocześnie... siostra męża ślub bierze, a w piątek mamy rzeczy wozić do nowego mieszkania... kurcze strasznie dużo tego, szczególnie, że nawet nie kupuję sukienki na to wesele, a w czym iść nie mam, bo żadnej sprzed ciąży na sobie nie zapnę :baffled: normalnie czuję się tym wszystkim już przytłoczona... za dużo na mój mózg na raz...
Dobrze, że mąż chociaż piątek wolny bierze w pracy, a ja mam z głowy obiady na jutro i pojutrze bigos rozmrożę, a na dziś mam kurczaka z pieczarkami i ryżem... chociaż takie pocieszenie :tak:

Gosiagro- super, że wyniki Majki dobre :-) cieszę się bardzo
nadika- dziwię się, że na coś takiego mężowi pozwalasz... mój mimo, że pracuje po 12 godzin ma OBOWIĄZEK zajmować się córką, dlatego kąpie ją codziennie, nosi, bawi... w końcu to nie tylko kobiety dziecko, prawda?
Ewuś - cieszę się, że w końcu zaczęło Ci się układać, mam nadzieję, że już bedzie dobrze dla dobra Twojego i chłopców :tak:

ewuś- super że zaczyna Ci się układać, oby tak dalej

AniaCh- miałam szzcepić małego na pnaumokoki ale zrezygnowałam bo naczytałam się o skutkach ubocznych

avena- cieszę się że Igusi dopisuje humorek, oby następna nocka była spokojna, też postanowiłam odnowić trochę szafę ale to już po wypłacie, narazie za mało środków na koncie :((

ewela28 - piękne fotki, oczy Bartusia powalające a minka Tomaszka zabawna:)

nadika- ja też przechodziłam przez to, mój mąż ani razu nie zmieniał pieluszki, nie potrafię go do tego namówić, kąpał kilka razy ostatnio na szczęscie więcej czasu poświęca małemu. Mam nadzieję że jednak dogadasz się z mężem, moze zrozumie jak ciężko jest zajmować się 24h na dobę dzieckiem, przecież do cholerki nie jesteś samotną matką!!!!

kreatorka- faktycznie urwanie głowy, powodzenia życzę, ja sukienkę na wesele pożyczałam od koleżanki bo nie wchodziłam w żadną w cyckach i nawet wyjście na zakupy nic nie dało bo nie znalazłam nic na moje wielkie cycole (mało czasu na szukanie)

Ja mam chwilkę dla siebie, ogarnęłąm kuchnię, poprasowałam kilka szmatek, wstawiłam pranie i czekam na powrót mojego urwiska kochanego:))

I w ogóle nie kazała mi dawać ani jabłek ani nic z tych gotowych powiedziała, że nie czas!!!Jak po 4 to po 4 miesiącu a mówi, że mała lepiej wyjdzie na tym jak dostanie później;)Także tylko cyc i czasami próbowanie mleka;)

ewela- konto w mbanku. Piękne fotki wstawiłas!

Ewus- jak miło się czyta Twoje posty!! Mam nadzieje ze teraz bedzie cały czas lepiej!!!! Może ojciec dorósł wreszcie do swojej roli! Powodzenia!

Lena- nie rozumiem. Lena schudła pół kilo i to jest normalne?????????

zyrafka- nie teki zły chyba ten teść co??? Dzięki niemu masz chwile oddechu :)
Co do zakupowto ja środki na koncie mam tylko nie mam jak wydac, hehe przez to ze mam zablokowaną karte to ani w sklepie zapłacic, ani z bankomatu wyjąć. Musze mężowi przelewac i on mi wypłaca ale sie dopytuje "po co az tyle".. ble ble I tak nawet 15 dni ;/

nadika- moze mąż przemysli i zmieni zachowanie. Oby! Moj tez baaardzo duzo prauje ale jak tylko wraca to zjada i potem cały czas zajmuje się Jagodą. Pod warunkiem oczywiscie ze uda mu sie wrocic jak ona jeszcze nie spi...

Ostatnia edycja:
ewela- konto w mbanku. Piękne fotki wstawiłas!

Ewus- jak miło się czyta Twoje posty!! Mam nadzieje ze teraz bedzie cały czas lepiej!!!! Może ojciec dorósł wreszcie do swojej roli! Powodzenia!

zyrafka- nie teki zły chyba ten teść co??? Dzięki niemu masz chwile oddechu :)
Co do zakupowto ja środki na koncie mam tylko nie mam jak wydac, hehe przez to ze mam zablokowaną karte to ani w sklepie zapłacic, ani z bankomatu wyjąć. Musze mężowi przelewac i on mi wypłaca ale sie dopytuje "po co az tyle".. ble ble I tak nawet 15 dni ;/

nadika- moze mąż przemysli i zmieni zachowanie. Oby! Moj tez baaardzo duzo prauje ale jak tylko wraca to zjada i potem cały czas zajmuje się Jagodą. Pod warunkiem oczywiscie ze uda mu sie wrocic jak ona jeszcze nie spi...

tAK MÓWI, że to całkiem normalne u dzieci które bardzo szybko przybierają na wadze;)

Oczywiscie mialam na mysl Gaje :) Skoro lekarka mowi ze ok to niech tak bedzie.. Tylko jak to mozliwe skoro piszesz ze Gaja ostatnio ciągle na cycu wisi...

Ja wrocilam z poczty i bazarku. musialam wyjsc bo juz mialam dosyc siedzenia w domu, no ale zimno i siąpi deszcz, beznadzieja. Dobrze ze Hanke dzisiaj mąż odbierze bo nie chcialoby mi sie znowu targac tego wozka..

ewus az mi ciarki po plecach chodza jak widze posta od ciebie :-D:-D SUperrrr!! A dostaniemy zaproszenia na slub w razie czego?:-p:-p Oj niech sie wam dziubaski ulozy to zycie bo smutku juz chyba wystarczy na nastepne 50 lat :tak:

agast22 piekne zdjecia masz na FB wlasnie zerknelam:happy: Hania przesliczna panienka ci rosnie, no i Jagodka bedzie pewnie podobna lamaczka serc, no ale to dziedziczne widac :-D

nadika, koniecznie porozmawiaj z mezem i ustalcie jakis rytm, niech opiekuje sie dzieckiem w wekeendy albo godzine po pracy, to na prawde wazne dla mamy i jej samopoczucia no i dla zwiazku..bo frustracje maja to do siebie ze lubia rosnac i w koncu wybuchniesz ;-)

kreatorka a niezastapione allegro? sukienek duzy wybor, chyba ze masz malo czasu zeby czekac na dostawe..na pewno znajdziesz cos slicznego

lena pol kilo to strasznie duzo ale doczytalam ze wazyla 7kg a to rzeczywiscie sporo jak na 3mc dziewczynke :tak: Pewnie tez robi sie bardziej ruchliwa juz?

Kajdusia juz ci odpisalam, ale fajnie ze sie niedlugo zobaczymy :-D

reklama
Gosiagro - super z tymi płytkami! U nas w ostatnim badaniu przekraczały 600 ale wg lekarza to dlatego, że krew była a paluszka pobierana. Kolejne pewnie za około miesiąc więc się okaże co i jak.
Klementinka, _avena_- mam Healthy Juicer Electronic, zakup kosztowny ale po pierwszych próbach uważam, że wart swej ceny, a ponieważ wiem, że nie tracę w takich tematach zapału za szybko to będzie z pewnością często wykorzystywana bo funkcji ma sporo i daje wieeeele pysznych możliwości :-)
Koriander- bardzo udany zakup, teraz nie będę kupowała jednodniowych soczków z Marwitu bo sama mogę takowe zrobić:tak:
zyrraffka - banalnie prosta budowa i łatwość mycia to wielki plus wyciskarki!

My dziś po spacerku ale zimno jest brrr... normalni skostniała mi ręką, którą pchałam wózek, drugą przez pól spaceru musiałam parasol trzymać, ale i tak warto wyjść, bo mała trochę powietrza łyknie.
Zmykam robić obiadek bo już późno, dziś mamy skrzydełka indyka :)
Lena - dziwne z tą wagą, a co do dodatkowego jedzonka to mój pediatra ma takie samo zdanie, po 4 miesiącu dopiero
nadika - dziwny ten Wasz układ, ja bym nie pozwoliła na coś takiego, zajmowanie się to jedno ale drugą stroną zajmowania się dzieckiem jest budowanie więzi miedzy nim a ojcem!
Ewela - super sesyjka!

Do góry