reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

to pokarzę wam inne dzieła nowy folder(2) 003.jpgnowy folder(2) 002.jpgnowy folder(2) 001.jpg

reklama
Produkcja straszna jak ja mam to nadrobić?

Gogiu wyglądacie pięknie!!

kasiu cieszę się że nastrój i podejście do sprawy pozytywne. Dziwne z tymi zimnymi rączkami i noskiem bo mój Łukasz też ciągle tak ma a żarłok z niego- je co dwie godziny albo częściej

iza-tcz Michałek uroczy, świetne fotki:)sama zrobiłaś tort?

cobra Ty mnie zawsze rozbawisz:)

eliza- Mikołaj ciekawy świata, co będzie w gondoli leżał jak tam nic nie widaćZ:)))podziwiam CIę, ja sobie nie daję czasem rady z jednym a tY masz trójkę małych dzieciaczków

eagle- dzisiaj też tylko dwie pobudki więc super, pierwsze usypianie troszkę gorzej- dłużej trwało i był krzyk i branie na ręce ale drugie już było ok.

Dziewczyny jak jest z tą pieluszką mój zakrywa sobie całą buzię i boję się że się udusi, a jak go odkrywam to się budzi i wierci się dopóki sobie twarzy nie zakryje :))

ewela mój też lada chwila wyrośnie, muszę go kłaść jak najwyżej żeby się zmieścił w gondoli, szkoda bo w zimie lepiejby było w gondoli na spacerki wychodzić,
ewela mój już prawie wyrósł, jeszcze chwila i nie wiem co zrobię

eagle śliczne bukiety mi najbardziej podoba się ten trzeci:))

iza właśnie doczytałam że twoje dzieło- kobieto Ty masz talent, ja raz piekłam tort który wyglądał jak brązowa (przepraszam za słowo) kupa:))))))))smakował dobrze ale wygląd przerazający

O właśnie się mały obudził, jeszcze napiszę ze każda mamusia robi jak uwaza- ja wprowadzę słoiczki pod koniec 4 miesiąca

jeszcze chciałam napisać o nowym triku Łukasza- wystawia język i ssie go wystawionego:)) śmiesznie to wygląda
Dzieki:-) ja sobie sama sobie dziwie ze daje rade z trójką... mowie ci czasami jest ciezko... Strasze krzyczą czegoś chca a ja normalnie nie mam sily;] córka jeszcze wiadomo ochy strzela jak to baba:DDD synek łobuz:D
Co do pieluszki to moj spi z pieluchą czasem na buzce, czasem ma tylko usta przykryte czy cos... ale sprawdzam i robie tak by mu bylo wygodnie i mogl sie do nie tulic i on tk uwoelbi spac:-) czasem mu oczka okrywam to w mig zasypia:-)

Smieszny trik maly sie nauczyl:DDD heheh
moj to nogi zauwaza i próbuje je łapac ale jest za grubiutki i mu ciezko:-D

my po 3 karmieniach mm: wieczorem po 2 cyach wysiorbał 90ml, rano po 70 i 90 ml, mój wniosek jest taki, że sie nie najadał, ale nie rozumiem, dlaczego nie dawał znac? te zimne rączki? nie wiem, a i jak dostał butle to nawet smoczka do zasypiania nie potrzebował

w x-landerze też jest mała gondola i Fifi też lada moment wyrośnie, bo na długość to on idzie jak burza tylko w szerz coś ciężko

Zyrafka- Fifi jak się nie raz zakryje pielucha lub przytulanką to głowy nie iwdać, zawsze odkrywam choć troche, tylko nie zawsze pomaga bo naciąga na głowę z powrotem

tak się zastanawiam, czy tego NANa HA 1 można gdzieś taniej kupić, bo wczoraj prawie 27 zł płaciłam, a starczy jak dobrze pójdzie na 5 dni, musze do marketów pójść i posprawdzać ceny

ile mleczka wypijają dzieci karmione tylko mm? martwię się, że głodziłam Filipa, ale grutn, że w porę wprowadziłam dokarmianie, to ruszy z wagą do przodu i cieszę się, że mu mleko zasmakował, ciekawe czy nie uczuli???

zmykam zrobić z sobą porządek i na spacer, u nas dziś piękna pogoda :)

kasiajanicka mój nie przybierał od poczatku i tez miałam dokarmiac a on tez sie nie upominal to mówila za poprostu sie przyzwyczail do takiej ilosci i tyle ale jak zaczelam dokarmiac to szybko stracilam calkiem pokarm ale przybiera super

izia masz niezly talent, super te twoje wypieki

Kasia u nas tez tak bylo i Jas po cyckach wypijal jeszcze 60-90 ml
lekarka poradzila mi zeby rano podawac tylko piers bo sa pelne po nocy a od 16 dopajac mlekiem bo po poludniu produkcja spowalnia
teraz Jas je 150 ml
nie zlamuj sie tylko bo moze okazac sie ze za jakis czas znowu bedziesz karmic tylko piersia i podawac np obiadki do tego
mi niestety nie udalo sie utrzymac laktacji, wczoraj z calego dnia sciagnelam 30 ml!

zyraffko ja tez mam dylemat z tymi przytulankami, Jas ma taka szmatke kubusia puchatka i tez jak zasypia to probuje mu wyciagac bo boje sie ze sie nakryje
DSCF1710.jpg

kasiajanicka mój nie przybierał od poczatku i tez miałam dokarmiac a on tez sie nie upominal to mówila za poprostu sie przyzwyczail do takiej ilosci i tyle ale jak zaczelam dokarmiac to szybko stracilam calkiem pokarm ale przybiera super
mam nadzieję, że jak będę trzymała kolejność cyc a potem butla, to mi się uda utrzymac laktację

izia_tcz - pięknie wypieki:tak:
cobra - strasznie szybko zaczynasz wprowadzać posiłki, Kubuś nawet 3 m-cy jeszcze nie ma:szok::szok:, no ale każdy robi jak uważa
Ja zacznę dokarmiać dopiero po skończeniu 4 m-ca, co w sumie nastąpi już niedługo:-D:tak:
eagle - pochwal się suknią:tak:
Eliza_eM - moja Majusia tez już się ledwie w gondolce mieści:shocked2:
Kasiu - Maja je na jeden posiłek 130-160 ml, w ciągu doby jest to zazwyczaj 6 karmień i wychodzi około 800 ml na dzień

reklama
Witajcie niestety dzisiaj znów próbowałam dać mleko ale masakra ryk plucie i nie wiem co jeszcze:(Czy ja zawsze muszę mieć pecha???Już sobie powiedziałam, że od razu przy drugim dziecku butla!!Nigdy CYC!!!
EMALIA ZAGŁOSOWANE!!

Do góry