reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć dziewczynki, ależ jestem zabiegana
Wczoraj mielismy koncert w Gdańsku, dziś Piotrek ma urodziny, przyjechała kuzynka z Poznania, wieczorem dojedzie moja mama, posiedzą do końca weekendu, w poniedziałek młody ma imprezę w Familie Parku (taka duuuuża sala zabaw), więc pewnie dopiero od wtorku będę miała znów czas dla Was...
Zawstydziłyście mnie z Weiderem, rzuciłam tu hasło, pierwsza byłam chętna i na tym się skończył mój zapał :zawstydzona/y:Ale wstyd :zawstydzona/y:A tu czytam, że Wy jednak wszystkie solidne i zawzięte... Obiecuję, że też dziś się za siebie biorę!!!! Razem raźniej...

Lencja- Kornelka piękna! Zdjęcie jak z żurnala, brakuje jej tylko torebeczki :-D

Buziaki dla wszystkich

reklama
Witam wszystkie Mamusie :-)
Do tej pory nie mogłam się zebrać żeby się tu odezwać - czasu brak, wiem że zrozumiecie, bo macie podobnie ;-)
Kasia ma się dobrze, rośnie i dużo się uśmiecha - zapraszam na zdjęcia na nk :-)
Największym moim problemem jest to że za mało przybiera na wadze :-( próbowałam już dwóch różnych mlek modyfikowanych żeby ją trochę podkarmić dodatkowo ale stanowczo! odmawia ...
Czy któraś z Was ma może podobny problem przy karmieniu piersią ?

Pozdrawiam
Ania
witaj aniu dawno cie tu nie bylo! Ja mam ten sam problem, dzis przejde sie znowu na wazenie i zobaczymy jak przez ten tydzien przybrala, chociaz powoli godze sie z tym ze bedzie przybierala po prostu bardzo wolno..
Nam lekarka na razie nie zalecala mm ale w polowie 5go mca powolutku rozszerzac diete. Na razie podaje Nutriton bo tez strasznie ulewa. A jak jest u ciebie?

gosiagro ojj zazdroszcze smaku prawdziwego piwka, ja na razie jade na 0,0% :)) Milego spacerku!

kurcze mnie to sie wogole nie chce cwiczyc , a powiem wam,ze moj D wczoraj mowi,ze schudłam hehe ,ale ja i tak wiem,ze jeszcze duzo przede mna :-D

mi piwo normalne np. lech wogole nie smakuje ,takie jakies gorzkie - przerzucam sie na wina - sa mnie kaloryczne

Witam wszystkie Mamusie :-)
Do tej pory nie mogłam się zebrać żeby się tu odezwać - czasu brak, wiem że zrozumiecie, bo macie podobnie ;-)
Kasia ma się dobrze, rośnie i dużo się uśmiecha - zapraszam na zdjęcia na nk :-)
Największym moim problemem jest to że za mało przybiera na wadze :-( próbowałam już dwóch różnych mlek modyfikowanych żeby ją trochę podkarmić dodatkowo ale stanowczo! odmawia ...
Czy któraś z Was ma może podobny problem przy karmieniu piersią ?

Pozdrawiam
Ania

ja mam identyczny problem, nawet próbowałam ten pepti podać, ale Filip Odmawia bardziej niz stnowczo, dziś mam wizytę u pediatry ze szpitala,a jutro w poradni laktacyjnej, powiem Ci co mi mówią, na moje Fifi jest zdrowy, tylko chudzinka z niego będzie, na pewno zanim na siłę zacznę mm podawać skonsultuje to z kilkoma osobami (pediatra, por laktacyna)

ja też nie ćwiczę, nie mam czasu na wypoczynek a co dopiero jakieś ćwiczenia, o napewno nie!

Gosiu ja do teścia się nie przekonałam hihih, tylko moje zmęczenie przyczyniło się do tego ze puszczam go na spacerek:((((niestety mąż wrócił dop pracy i nie mam już takiej pomocy jak miałam

wczoraj wieczorkiem mój mąż jechał bawic się swoimi samolocikami na plazę i pojechaliśmy także z Łukaszkiem:))) pododa świetna, morze jak jezioro spokojnie, syło super, Łukaszek pierwszy raz widział morze, choć często zaliczam z min spacerek w tym właśnie miejscu to zawsze śpi :))a tym razem popatrzył na morze i piasek:))

jaka szkoda- nie mam nic słodkiego w domku, a mam mokrą głowę więc nie wyskopę do sklepiku:((((((((((

Ostatnia edycja:
Może coś zjadłaś co mogło przyczynić się że mały ma chrostki, niekonmiecznie mleki, chyba ze karmisz sztucznym, bo nie pamiętam
Mój jest na Bebiku;-) no i krostki pojawiają się i znikają-dziwne:eek:

musiałam umyć włsosy,bo jeszcze wszy by mi sie zalęgły :-D:-D:-D żartuje
Ja jak czytam Twoje posty to padam:-D:-D:-D:-D

Mnie ostatnio ząb bolał jak w ciąży byłam,a teraz jeżdżę razem z mężem na zmianę i po kolei robimy na NFZ chyba że trzeba coś kanałowo,albo większa dziurka...
Weź sobie coś przeciwbólowego i do stomatologa...;-)

Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie "kloca" z zabawkami? Moja od kilku dni ma jakiegos focha i tak szarpie na macie Malpe za nogi ze je prawie powyrywala, do tego gryzie i warczy na nia jak pies przy czym slini sie jak buldozek wiec chyba potraficie sobie wyobrazic jaki mamy z niej ubaw..No ale skad tyle zlosci :szok::-D
szału można dostać tak się czasami synek wydziera na zabawki, a do tego szarpie je i probuje gryźć :-D:szok::-D mam wrażenie jakby chciał je "zjeść",a one się nie dają i to przyczyna wrzasków. nie wiem jaki może być inny powód takiego zachowania :eek:

witaj aniu dawno cie tu nie bylo! Ja mam ten sam problem, dzis przejde sie znowu na wazenie i zobaczymy jak przez ten tydzien przybrala, chociaz powoli godze sie z tym ze bedzie przybierala po prostu bardzo wolno..
Nam lekarka na razie nie zalecala mm ale w polowie 5go mca powolutku rozszerzac diete. Na razie podaje Nutriton bo tez strasznie ulewa. A jak jest u ciebie?
Oj dawno dawno ;-)
Kasia ulewa tylko czasami, za to od niedawna bardzo często musi jej się odbić żeby jadła dalej. W tej chwili ledwo przekroczyła 5kg - ale jest zadowolona i radosna, więc wszyscy mówią żeby się tabelkami nie przejmować... ale ja i tak się martwię ... Na szczęście wzrost jest ok. A ile twoja Lilianka waży?

reklama
Dziewczyny nie wiem czy się nie mylę ale nie jest tak, że nie które dzieciaczki z natury są mniejsze i mniej ważą??? Poprostu taka ich uroda??

Dziewczyny polecałyście odżywkę wax i jeszcze jedną tylko nie pamietam nazwy mozecie mi przypomnieć??

Ostatnia edycja:
Do góry