reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Trzecia....

Śliczne zdjęcia dziewczyny :) Już kolejne dzieciaczki ochrzczone :D

U nas nocka taka sobie. Nie wiem co się stało że Julce się pozmieniał system spania :/ Wcześniej budziła się raz na jedzenie a teraz nawet 2-3 razy :/ Śpi bardzo niespokojnie, pediatra mówiła że może to wynikać ze zmiany mleka na modyfikowane ale ona już 4 tydzień jest na modyfikowanym więc chyba już powinny się jelitka przyzwyczaić. Może wybierzemy się prywatnie do lekarza, chciałabym jej też usg brzuszka zrobić bo ją dosyć często boli i ma zaparcia (podajemy Dicoflor - na początku była poprawa ale teraz bez naszej pomocy tzn masowanie brzuszka, podkurczanie nóżek do brzucha itp kupy nie zrobi).
Jak byliśmy na szczepieniu pediatra powiedziała że nie zarasta jej się ciemiączko ma w dalszym ciągu 1,5 i zmieniła nam VitaD na Devikap. (Czy waszym maluszkom ciemiączko się już zmniejsza?).
Dzisiaj idę na łowy do ciuchlandu, może uda mi się coś wyszukać - ostatnio za 12zł kupiłam różową dosyć grubą kurtkę polarową z kapturem obszytą krótkim futerkiem. :)

reklama
doczytałam to czego wcześniej mi się nie udało
zyraffka oj nieciekawa sytuacja z teściem a może spróbuj go ignorować i nie zwracać wogóle na niego uwagi
trzymam kciuki za poprawę sytuacji, a co do zasypiania Łukaszka to moze tak jak dziewczyny radzą niech tatuś spróbuje
Hejka, nie czytałam co pisałyscie,wybaczccie,ale nie mam siły, dopiero co wrociłam od kolezank i wiecie jakie one ma fajne pampersy z norwegii z postaciami z ulicy sezamkowej - kurcze szkoda,ze u nas takich ie ma :/ emalia mi włosy wychodzą jakbym miała chemioterapie- wszedzie ich pełno,w łazince,w pokoju nawet w kuchni :szok:

Zobacz załącznik 284928
Zobacz załącznik 284930

Zobacz załącznik 284931
nie jestem pewna ale jak moja córcia była taka malutka to gdzieś się natknęłam na takie pampersy, nie wiem czy to nie są te w białych opakowaniach Pampers Premium Care
:wściekła/y::wściekła/y:nosz ku....:wściekła/y::wściekła/y:

Jasiek zrobil mi rzadka kupe ze sluzem
jutro mamy jechac a ten mi tu takie cyrki odstawia
czekam czy jeszcze jedna taka zrobi i do lekarza z nim jade
oby to tylko nie bylo rozwolnienie
pieprzone mleka modyfikowane, tak ciezko je dobrac

chyba osiwieje
jak nie uda sie jutro jechac to daruje sobie juz w ogole i moze dopiero na swieta pojedziemy jak juz bedzie jadl inne rzeczy

taki prezencik rodzicom na rocznice zrobil
i jak z kupkami Jasia, mam nadzieję że juz więcej sie taka nie pojawiła i wyjazd wkońcu doszedł do skutku
heloł
Chciałam się pochwalić że byłam dzisiaj od rana na łowach:p Kupiłam Jaśkowi całe mnóstwo zabawek na bazarku(2 reklamówki) , 2 reklamówki ciuszków:p plus skarpetek siatkę gratis dostałam od mojej Pani sprzedawczyni:) Historia z zabawkami zabawna idę sobie patrzę taki piękny wielki orangutan sobie lezy pytam ile Pan odpowiada 4 złote już zwariowałam... Zaczełam szperać w zabawkach i kilka fajnych zawieszek znalazłam pytam Pana czy ma jeszcze , on odpowiada że tak w samochodzie 2 worki jeszcze. To mówię proszę pokazać wyjął worki i ja sobie wykładam zabawkę po zabawce , pan mi liczy 1 zl 1zł 1zł i nagle patrze a leży sobie książeczka tiny Love ta co polecałyście... Pytam pana a ta książeczka ile? Pan odpowiada UWAGA!!!!! 2 złote , mało nie zemdlałam ze szczęścia i złości bo w czwartek wylicytowałam za 40 złotych na allegro:( Oczywiście szybciuteńko książeczkę schowałam do reklamówki i kazałam podliczyć by czasem ktoś nie przyszedł i nie powiedział że ta książeczka to droga rzecz... Jak przyjdzie tamta wystawię sobie ja na allegro bo po co mi dwie:)
Ponadto nabyłam drogą kupna perfumy Gucci rush75ml i Escada moon sparkle 100ml uwaga!!!! za obydwa zapłaciłam 50 złotych!!!! Oryginalne oczywiście Teraz nic tylko leżeć i pachnieć! Kurcze super dzień dzisiaj Łowy uznaje za bardzo udane , juz dawno tak fajowo nie było.
Byłam tez w cerefurze i kupiłam Jasiowi smoczko-gryzaczki Fisher price 2 za 6,99 (szok) już wyparzone i Jasiek ze smokiem sobie już leży zachwycony!!! Polecam dziewczyny te smoczki. Z jednej strony smok a z drugiej okragły gryzak super...
Och ale się nachwaliłam sorki za prywaty dużo ale musiałam się z kimś podzielić mym szczęściem. Teraz zabieram się za sprzątanie bo mój mąż już zdrowszy ale nie ma siły posprzątać:p Póżniej postaram się poodpisywać
nonono piekne zakupki i za jakie ceny:tak::-)
Widze ze nie tylko ja lysieje, arica pociesze cie, ja juz mojej z buzi wlosy wyciagalam, ciagle jej tylko sprawdzam czy nie ma wlosow w raczkach bo mam dlugie wlosy i uwielbia mi na nich wisiec

Dziewczyny poradzcie mi: bedziecie mialy kojec dla dziecka jak juz zacznie sie troche przemieszczac? Zastanawiam sie czy warto cos takiego nabyc, na razie jest super bo mala albo w lezaczku albo na macie sobie macha raczkami, ale jak zacznie sie czolgac to bedzie gorzej bo nie bedzie mozna bez opieki zostawiac, i np na BB wejsc ;-)
Chodzi mi o cos takiegoZobacz załącznik 285087
do mnie jakos kojce nie przemawiają a i w domku nie mamy na tyle miejsca żeby ustawić coś takiego, przeżyliśmy raczkowanie Asi to i teraz damy radę, ale myślę że składane łóżeczko turystyczne byłoby praktyczniejsze bo zawsze można złożyć
eagle, przepraszam bo ja nie w temacie byłam, da się jakoś leczyć tą wadę? Trzymam kciuki, musi być dobrze.
na dzień dzisiejszy leczenie polega na założeniu aparatów plus wizyty ( dużo wizyt) u audiologa, logopedy itp wspomagając naukę mówienia
póki co czekamy na jeszcze jedno badanie w listopadzie do dopiero wtedy ( do 6 miesiąca komórki i nerwy słuchowe sie jeszcze rozwijają i jest maleńka szansa że nieznacznie mu sie poprawi
Hej,
wpadłam tylko na chwilkę bo mam pakowanko - dzisiaj w nocy wyjeżdżamy nad morze. Czeka nas długa podróż ok 7 godz:szok::szok: trochę się boję jak mały ją zniesie.
Zdecydowaliśmy się na Krynicę Morską. Jak wrócę to się odezwę i zdam relację.

Buziaki :-)
udanego wyjazdu i pięknej pogody

Agi, gosiagro- piękne dziewczyneczki macie :) Agi- piękny tort Polcia miała :)

Hefi- ciemiączko powinno zarosnąć do roku, wiec jak na razie nie ma sie czym martwic. Duzo gorzej jest jak zarasta zbyt szybko. Jagoda miała duze jak sie urodzla 3x3cm a teraz ma 2x2cm i pediatra mowila ze wszystko w porządku. Stosujemy VitaD.

Od wczoraj robię razem z mężem Aerobiczną 6 weidera :) Trzymajcie kciuki!

Czy ktoras z Was ma taką mate?? http://allegro.pl/item1230509577.html

Ostatnia edycja:
ostatnia..... :-D:-D:-D

Witajcie :-)

dziewczyny, na wypadające włosy super jest odżywka vax do kupienia w aptece ok. 20zl. Poleca się ją też po chemioterapii i jest na prawde skuteczna bo wyprobowalam po ciąży z Hanią jak mi włosy wypadały.

agast spadłaś z tą info z nieba:tak::-D, bede w tyg w aptece to kupuję ,no chyba,ze strace wszystkie :szok::szok::baffled:

Ania. ja tylko go tak do zdjęcia ustawiłam :blink:

A u was tez jest takie cos jak "pogotowie pampersowe" ? Bo tam własnie maja tańsze pampki niz w sklepie i dojerzdżaja do domu klienta.

Perfecta hahaha ty zakupoholiczko :-D:-D:-D,ja wczoraj w pepco kupilam dwa bodziaki z długim rękawkiem i spodenki do spania :-)

Koriander musze pzyznac,ze kojec ten co pokazałas to super rzecz i nawet widze mało miejscówki zajmuje :-)

kasiajanicka powiem ci,ze pozamawialam koraliki i te inne pierdółki i moze uda mi sie cos wytorzyc jakies dzieło kolczykowe :zawstydzona/y::tak::-D:-D

gosiargo , agi piękne zdjecia :) a torcika bym wszamała mniam:-p

eagle ja uzywm tych białych pampersow i one maja jeden rysunek tylko i one sa troszke wyzsze od tych zwykłych.

Agi, gosiagro- piękne dziewczyneczki macie :) Agi- piękny tortPolcia miała :)

Hefi- ciemiączko powinno zarosnąć do roku, wiec jak na razie nie ma sie czym martwic. Duzo gorzej jest jak zarasta zbyt szybko. Jagoda miała duze jak sie urodzla 3x3cm a teraz ma 2x2cm i pediatra mowila ze wszystko w porządku. Stosujemy VitaD.

Od wczoraj robię razem z mężem Aerobiczną 6 weidera :) Trzymajcie kciuki!

Czy ktoras z Was ma taką mate?? MAMTU MATA EDUKACYJNA PACYFIK ŚWIECI-GRA-SZELEŚC (1230509577) - Aukcje internetowe Allegro
trzymamy kciuki, ja jakiś tydzień temu zaczęłam brzuszki robić ale brak mi systematyczności i efekt taki że raz zrobię a raz nie...

ewela ja również pierwszy raz słyszę o takim pogotowiu

ewus to super,ze ci sie w koncu zaczeło układac :-D oby tak dalej &&&

no dziewczyny u nas własnie takie cos jest, jak sie skoncza pampki to zadzwonie z ciekawosci i zobacze co i jak :-)

Dziękuje w imieniu Mai za wszystkim komplementy:tak:
Dzisiaj Maja pierwszy raz spędziła noc w swoim łóżeczku, spała w nim tylko w dzień a w nocy zawsze spala w naszym pokoju w kołysce. Pięknie spala wstała o 4 na jedzenie a potem jeszcze do 8 spala, więc rozmontowujemy kołyskę:-D chociaż dziwnie się czułam, wieczorem latałam co chwile tam sprawdzać czy śpi:-D tu to w pokoju ja zawsze widziałam:-)

Agi - śliczne zdjęcia no i piękna tradycja:tak:
hefi - u nas ciemiączko na razie bez zmian i lekarz nic nie mówił ze to źle czy dobrze
agast - powodzenia i wytrwałości w brzuszkach:tak:, mi tez by się przydało, ale ciężko się zabrać
Klementinka - wszystkiego najlepszego!!!!
zyrraffka - ja na początku też podnosiłam i odkładałam, ale zrezygnowałam z tego czasami się udawało a czasami płakała tak, ze ciężko było uspokoić. Teraz robię tak, że jak po zabawie zaczyna marudzić, ziewać, trzeć oczy, odkładam ja do lozeczka daje smoka i przytulanke, czasami zaczyna płakać wtedy siedzę przy niej i głaszczę główkę, i przeczekuje ten płacz zazwyczaj trwa 2 minuty max do 5 min, po nim się uspokaja i zasypia, oczywiście te 2-3 minuty wydaja mi się wiecznością, ale już teraz wiem, ze zaraz się uspokoi a i płacz zazwyczaj nie jest jakiś histeryczny
ewus - gratuluje zdanych egzaminów no i fajnie, ze się zaczyna układać miedzy wami:)

Ostatnia edycja:
reklama
Wracam po dwudniowej przerwie na bb :-)
Widze że dużo maluszków miało chrzty w niedziele ja niewiem kiedy my się za to weżmiemy pewnie na święta ale jeszcze niewiem które czy Bożenarodzenie czy W ielkanoc
agast-ja już 5 dzień 6 weidera robie kajdusia mnie zmobilizowała nawet dziś mam troche zakwasów może coś da:-)

Do góry