reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Oryginalne serio serio , potrafię odróżnić :) choć tureckie podróby są identyczne z oryginałem. Facet z tymi perfumami stoi tam od kilku lat w tym samym miejscu , zawsze go widzę.I zawsze ma tylko kilka sztuk nic poza tym i za każdym razem inne Dzisiaj miałam farta bo chyba potrzebował kaski i wytargowałam połowę tego co mi powiedział. Chciał po 50 za sztukę:) Popsikałam się jak kupiłam i do tej pory mi mąż mówi że pachne bo ja nie czuję :) Wszystko wygląda ok , no chyba że dobra podróba w oryginalnym flakonie bo kupiłam bez pudełek tylko gucci ma te opakowanie przezroczyste

pewnie oryginalne, ale nie chcę Cię martwić, bo jak facet sprzedaje kilka sztuk, każde inne, bez pudełek i śmiesznie tanio, to przeważnie kradzione :(

reklama
Ja tylko na chwilkę....Chrzest Polci udał się wspaniale...Mała przespala większość mszy....a jak nie spała to była bardzo grzeczna....Dopiero jak wyszlismy z kościoła to zaczęła płakac bo była już głodna....Jutro wrzuce fotki z tego dnia a teraz zmykam dalej sie pakować jednocześnie oglądając Taniec z gwiadami....

Cześć Dziewczyny, jakoś nie mam czasu na pisanie, bo wczoraj porządki i robienie sernika a dzisiaj szykowałam obiadek dla moich rodziców:)
Łukaszek na poczatku rozpłakał się jak moja mama wzięła go na rączki ale później był zachwycony, ze ciągle ktoś się nim zajmuje:)

Mam dobrą i złą wiadomość
zła to że po wyjeździe moich rodziców miałam ostrą wymianę zdań z teściem:/ i żałuję ze się wogóle odezwałam na jakikolwiek temat ponieważ do tego czlowieka nic nie dociera, można mówić jak do ściany

a druga, już dawno miałąm w sumie napisać bo to nie pierwszy raz- mój Łukaszek bardzo lubi bawić się swoimi stopami, łapie się za kolanka i obserwuje swoje stópki, bardzo zabawnie to wygląda, przyciąga nogi jak najbliżej twarzy i sobie obserwuje, albo przewraca się na bok i podnosi nogi do góry i patrzy się na stópki, łapie je w rączki:)))))))))))))

a jeszcze jedna zła wiadomość to ze jestem beznadziejna w nauce usypiania mojego synka- najpierw muszę się zabrać za siebie potem za nauczanie mojego dziecka. Najgorsze, ze moje dziecko uspokaja się przy cycu zazwyczaj. Jak go kładę do łóżka i podnoszę w celu uspokojenia po 15 razie nie chce się uspokoić na rękach, tak płacze, ze ja wymiękam i daję cyca.:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((jetem okropna wiem

zyraffka mam nadzieje ze szybko sie ta nieprzyjemna atmosfera z tesciem ulozy
Lilianka tez od jakiegos czasu chwyta kolanka, a czasami nawet zlapie stopke przy przewijaniu, wyglada to cudownie :)
A co do usypiania to ci powiem ze u mnie bylo podobnie bo dlugi czas usypiala mi tylko przy piersi, az pomogl maz i on zaczal ja odkladac do lozeczka, i po jakims czasie mala zaczela sama zasypiac> po prostu nie czula mamy mleczka no i maz jest troche bardziej surowy i nie wymieka tak jak ja...ale tez czulam sie beznadziejna :-p:) Nie martw sie:tak:

Perfecta dobry pomysl z tym turystycznym kojcem, my na razie polujemy na turystyczne lozeczko na wyjazdy :tak: ALe sie dzis oblowilas, nie ma co :-)

nadika oby pogoda wam dopisala, i humory i w ogole udanego wyjazdu!:-D

Witam wieczorkiem
Zyrraffka - u mnie Kacperek też ogląda sobie stopki i zawsze przy tym ma taką śmieszną zdziwioną minę,widok przecudowny.
Jesteś wspaniałą Mamusia pamiętaj o tym Jeżeli chodzi o usypianie to u mnie metoda odkładania nie działała bo Kacperek po pewnym czasie dostawał takiego płaczu ze nie mogłam go uspokoić i dodatkowo sie tym podnoszeniem i odkładaniem stresował wiec sobie odpuściłam. Teraz jak go kładę w dzień to odkładam go do łóżeczka daje mu pieluszkę smoczka i sobie leży oczywiście czasami bez płaczu sie nie obejdzie ale wtedy łapie go za rączkę i on czyje moją rękę i sie uspokaja. Każde dziecko jest inne i bedzie usypiało inaczej :-) Więc głowa do góry i powodzenia , trzymam kciuki :-)
Mi znalezienie sposobu na usypianie Kacperka zajeło około miesiąca po prostu próbowałam różnych sposobów az znalazłam taki co jemu pod-pasował

Witam dawno mnie nie bylo ale od dzis bede co dzien przez jakis czas :))

caly ten tydzien pracowalam w domu nocami a w dzien jezdzilam na 3 godz do biura, dosc wykonczajace niestety, pracowalam tak do 1 w nocy i wstawalam oczywiscie rano z chlopakami do przedszkola czyli o 7 . Ercio jakby wiedzial ze mama potrzebuje snu budzil sie dopiero okolo 4-5 wiec mialam mozliwosc pospac troche ciagielm, jakby mi w tym czasie wstal 2 razy to chyba chodzilabym po omacku. Wczoraj pierwsza wolna noc i zgadnijcie .... wstal o 1 koniec laby:)) Na razie mam wolne do pazdziernika tak mniej wiecej do 5 mam nadzieje ze nikt z niczym nie wyskoczy , tyle ze mialam od wrzesnia zaczac chodzic na silownie i juz widze ze przez jakies poltora tygodnia w miesiacu to bedzie niewykonalne, musze to sobie jeszcze przemyslec czy da sie to wszystko jakos zorganizowac

Od jutra bede odpisywac na Wasze posty dzis musez poogarniac dom i poodpisywac na maile :))

Podczytalam ze szulkacie czegos na wlosy , polecalam juz kiedys Pokrzepol czy pokrzypol juz nie pamietam nazwy wlosy przestaly mi wypadac z dnia na dzien kosztuje jakies 11-14 zl , a mojemu mezowi fryzjerka powiedziala ze mu lysina zaczyna zarastac :))

Witajcie,

u nas już po chrzcinach:-D Majusia była grzeczniutka podczas ceremonii chrztu a późniejszą mszę przespała:-D pogoda była jak na wrzesień śliczna, super wszystko się udało. Idę zaraz spać bo padnięta jestem.
Dobranoc
DSC_0768.jpg

MagdaM, Koriander dziękuję za słowa otuchy:))))
Mały dzisiaj po kłótni z teściem i od małej ilości snu bardzo płączliwy i marudny, tylko cyc go uspokajał, nie wiem czy go nie przekarmiłam (mam nadzieję ze brzuszek go nie będzie bolał, już raz mi ulał) obudził się niedawno i nie chciałam mu dać cyca, żeby nie jadł na okrągło (od 17 co chwilę cyc) przytulanie nic nie dawało, dopiero włożyłąm mu smoka do buzi(zazwyczaj jak to robię ma odruch wymiotny) i przytuliłam do cycka jak przy karmieniu i zasnął biedaczek mój malutki.
Dobranoc Dziewczyny, jutro nadrobię cały weekend, papa

edit: coś nie mogę odejść od kompa:)
magdam mój synek też po jakimś czasie brania na ręce i odkładania tak się rozpłakiwał że nie uspokajał się na rękach tylko cyc:((( dlatego dopuszczałam, może faktycznie poproszę męża o uspypianie, tylko nie mam pewności czy ma tyle cierpliwości

Ostatnia edycja:
PIERWSZA!!!! Hehehe
Mała właśnie wstała a ja jakąś taka dziś wyspana....Szybko zasnęłam po wczorajszych emocjach...
A oto my wczoraj....na trzecim zdjęciu widać taka tradycje w kościele garnizonowym y nas w mieście...Zaraz po błogosławieństwie na koniec mszy rodzice i chrzestni odwracają się do parafian...tata podnosi swoje dziecko wysoko do góry...Ksiądz mowi: Witamy Polę w naszej społeczności i cały kościół bije brawo....Normalnie aż się wzruszyłam w tym momencie...A mała jak się rozglądała w tym momencie....

Załączniki

• b.jpg
    b.jpg
    42,2 KB · Wyświetleń: 56
  • c.jpg
    c.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 57
  • a.jpg
    a.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 61
reklama
Druga... :)

dziewczyny przepięknie wyglądaliście i małe gwiazdeczki urocze, widzę że uroczystości się udały, bo pogoda na pewno
ciekawe jak kasiajanicka? czy udało im się coś zdziałać z chrzstną?

Ostatnia edycja:
Do góry