reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny dokarmiające dzieci przed 4 m.ż.

Tak jak mówiłam na forum jest ekspert w sprawie żywienia i jej zadałam pytanie w sprawie dokarmiania.

Odpowiedź w wątku https://www.babyboom.pl/forum/zywie...armienie-sloiczkami-w-3-miesiacu-zycia-44090/

Jedna dziewczyna pisała, że po tym dziecko robi regularnie w końcu kupki - bo wydala wszystko co zjadło po prostu...

Przeczytajcie sobie.
heh.... :tak: racja. ja zamierzam powoli chyba dokarmiac malego ale mlekiem w nocy bo czesto siedzi mi a piersi;] heh

A co do włosów dziewczyny to u mnie tez tragedia... wypadaja jak niewiem! wszedzie sa moje wlosy a jak jeszcze Miki złapie mnie rączka za nie to juz ma pełna garsc....:dry:

udanych chrztów dzis! my chrzcimy 3ego października:-) ktos wtedy tez chrzci?:-)

:wściekła/y::wściekła/y:nosz ku....:wściekła/y::wściekła/y:

Jasiek zrobil mi rzadka kupe ze sluzem
jutro mamy jechac a ten mi tu takie cyrki odstawia
czekam czy jeszcze jedna taka zrobi i do lekarza z nim jade
oby to tylko nie bylo rozwolnienie
pieprzone mleka modyfikowane, tak ciezko je dobrac

chyba osiwieje
jak nie uda sie jutro jechac to daruje sobie juz w ogole i moze dopiero na swieta pojedziemy jak juz bedzie jadl inne rzeczy

taki prezencik rodzicom na rocznice zrobil

witam niedzielnie:-)

mąż na grzybach, Tymi śpi, a ja kawkę popijam.
chyba się nie chwaliłam...wygrałam bilety n kabaret Ani Mru Mru więc dziś idziemy z mężem, a dziadki zaopiekują się Dzidziolkiem:-D

wczoraj zrobiłam sos słodko-kwaśny który polecała anecznik pycha:-) dobrze że dałam mniej octu niż w przepisie:happy2: wyszło mi 9 różnej wielkości słoików.
a dziś na obiad robie pierś pod porem zalane majonezem i zapiekane, przepis z naszego wątku chyba pauli:-D:-D:-D

eagle dopiero doczytałam że Tomuś ma jednak problemu ze słuchem:-:)-:)-( cieszę się że macie dużo wiary że będzie dobrzę, ja również w to wierzę i trzymam za Was kciuki!!!

Klementinka dobrze że te szmery u Jasia niegroźne:tak: oj doczytałam że kłopoty z kupą, oby się nie powtórzyło i przyjeżdżajcie do Torunia! wszystkiego najlepszego z okazji z rocznicy:-):-)

doczytałam również że o ewuś telenowele piszecie :-) jejka dziewczyno może wkońcu Go coś ruszyło i będzie dobrze? ale najważniejsze są Twoje chłopaki, dużó zdrówka i szczęścia dla nich:-)

Milka a Ty masz modela w rodzinie:-) brawo dla Olafa:tak:

i widziałam że nasze czerwcowe dzieciaczki mają swoje debiuty telewizyjne za sobą:tak:

ale stare posty wyciągnęłam na wierzch, niestety podziwiam Was ale ja nie nadążam za BB:zawstydzona/y:

a z tym wypadaniem włosów to u mnie też wychodzą garściami, boję się że będę łysa niedługo, Tymek je wyrywa dodatkwo...

Ostatnia edycja:
ita- to mój przepis :) Mniam!!!! Ja na razie sobie odpuszczam takie dania bo mnie waga moja dobija.. wrrr..

Kasiulka- ja tez nie bardzo kumam po co dokarmiac pokarmami stałymi tak szybko, ale kazda mama robi jak uwaza :)

emalia, lena- poszłabym sobie na koncert Kombi :)

moj maluch ma chyba jakas alergie
ciagle cos mu w mleczkach nie pasuje, wszystko zaczelo sie po skonczeniu 2 m-ca a tak najczesciej zaczynaja sie alergie
wtedy przestal chciec pic moje mleko, zaczal miec kolki, potem zaparcia, teraz luzne kupki ze sluzem
jak tylko uda nam sie pojechac do Torunia to ide z nim do alergologa dzieciecego
swoja droga ten lekarz to juz cala nasza rodzine leczyl
ale mnie wkurzyla ta nasza pediatra, zawsze wszystko kwituje ze to normalne
zieone kupy normalne, sluz w kupce normalny itd
teraz jak na szpilkach siedze czy luzna kupa sie powtorzy

Cześć dziewczyny, miałam się właśnie zapytać, czy komuś też tak wypadają włosy jak mi, ale czytam ostatnie posty i widzę, że nie ja jedna łysieje :/ Zawsze na jesien i wiosnę mi wypadały, ale teraz lecą mi tak jak po odstawieniu antykoncepcji! Wtedy jak brałam prysznic to zdarzało mi się ryczeć, bo tyle włosów mi spadało, że zatykał się odpływ! W ciąży trochę mi się potem poprawiło, ale teraz znowu koszmar :/ ... Najgorsze jest to, że jak biorę małą do odbicia na ramię, to potem patrzę - a ona ma mojego włosa przyklejonego do buźki - boję się, że jej kiedyś wejdzie do dzióbka i dopiero będzie jazda! :/

Mi na razie nie wypadają włosy, ale wsztstko przede mną, bo po ciąży piotrusiowej leciały....:-( : Ale nie ma się laski czym przejmować- lekarka mi tłumaczyła, że włosy codziennie każdemu trochę wypadają, w czasie ciąży przestaja wypadać i się wzmacniają, po ciąży proces ten nagle się kończy i wypada cały ten "nadmiar" I później nagle się zatrzymuje i jest stan jak sprzed ciąży, żadna z nas nie wyłysieje :-)

reklama
heloł
Chciałam się pochwalić że byłam dzisiaj od rana na łowach:p Kupiłam Jaśkowi całe mnóstwo zabawek na bazarku(2 reklamówki) , 2 reklamówki ciuszków:p plus skarpetek siatkę gratis dostałam od mojej Pani sprzedawczyni:) Historia z zabawkami zabawna idę sobie patrzę taki piękny wielki orangutan sobie lezy pytam ile Pan odpowiada 4 złote już zwariowałam... Zaczełam szperać w zabawkach i kilka fajnych zawieszek znalazłam pytam Pana czy ma jeszcze , on odpowiada że tak w samochodzie 2 worki jeszcze. To mówię proszę pokazać wyjął worki i ja sobie wykładam zabawkę po zabawce , pan mi liczy 1 zl 1zł 1zł i nagle patrze a leży sobie książeczka tiny Love ta co polecałyście... Pytam pana a ta książeczka ile? Pan odpowiada UWAGA!!!!! 2 złote , mało nie zemdlałam ze szczęścia i złości bo w czwartek wylicytowałam za 40 złotych na allegro:( Oczywiście szybciuteńko książeczkę schowałam do reklamówki i kazałam podliczyć by czasem ktoś nie przyszedł i nie powiedział że ta książeczka to droga rzecz... Jak przyjdzie tamta wystawię sobie ja na allegro bo po co mi dwie:)
Ponadto nabyłam drogą kupna perfumy Gucci rush75ml i Escada moon sparkle 100ml uwaga!!!! za obydwa zapłaciłam 50 złotych!!!! Oryginalne oczywiście Teraz nic tylko leżeć i pachnieć! Kurcze super dzień dzisiaj Łowy uznaje za bardzo udane , juz dawno tak fajowo nie było.
Byłam tez w cerefurze i kupiłam Jasiowi smoczko-gryzaczki Fisher price 2 za 6,99 (szok) już wyparzone i Jasiek ze smokiem sobie już leży zachwycony!!! Polecam dziewczyny te smoczki. Z jednej strony smok a z drugiej okragły gryzak super...
Och ale się nachwaliłam sorki za prywaty dużo ale musiałam się z kimś podzielić mym szczęściem. Teraz zabieram się za sprzątanie bo mój mąż już zdrowszy ale nie ma siły posprzątać:p Póżniej postaram się poodpisywać

Do góry