reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kurde drogie te chusty;(

Tanie nie są, ale jak macie jakąś okazję to może niech ktoś Wam kupi w prezencie? :) Warto zainwestować w lepszą chustę i mieć pewność, że dziecka materiał nie uczuli, po praniu się nie naciągnie lub nie skurczy i że dobrze będzie trzymać dziecko tzn. w trakcie 'chodzenia z dzieckiem' węzeł się nie rozwiąże i bobas nam nie wypadnie :)

reklama
Magda mozesz jeszcze raz o tej pieluszce w pieluszce Ercio ma mniejszy ale nadal jest., Wyciagalas ja bikiem kolo nozek ?? czy gora??

przepraszam ze siwe nie odnosze do wszytskich ale czekam na dokumenty i podczytuje moze jeszcze cos zdaze skrobnac

gosiagro gratuluje dobrych wieści u pediatry no i wkońcu zakupu dla siebie :)

Powiedzcie mi, te które się nie zabezpieczają czy wy tez macie stresa przed seksem ??Bo ja od razu widzę mój poród przed oczyma!!!Nie wie czy to normalne:)
ja też mam stresa przed seksem i do tego strasznie mi się nie chce, mam poprostu lenia :) narazie karmię i nie zastanawiałam się poważnie nad antykoncepcją, u mnie hormony napewno odpadają ze wzgledu na migreny.
lenka super zdjęcia i jaką piękną pogodę mieliście.

Mąż był dzisiaj w aptece ad Vigantolu i aptekarz dał mu Devikap. Wogóle bardzo w porządku gościu, Devikap też jest na receptę a dostaliśmy bez :) Vigantol podawaliśmy dopiero od września i mam nadzieję że nie zaszkodził małemu.
A Natuś od wczoraj ładnie chwyta zabawki i się nimi bawi :)

ewela na razie sie nie boj sa jakies badania i dyskusje ze autyzm u niektorych dzieci moze wywolac skojarzona szczepionka ale odra swinka rozyczka tym szczepi sie roczne dziecko

Ale sie objadlam z mezem udka z kurczaka zapiekane w slodkiej marynacie i do tego warzywka z grilla elektrycznego :-D male party

koriander jak Ci się sprawdza nosidełko? mój mały nie jest zadowolony mam wrażenie ze jest mu niewygodnie, pręży się i stęka i za chwilę płacz
ja w baby bjorn nosilam mala tylko raz i to bardzo krotko bo w sumie nie bardzo mam gdzie ja nosic :-p A jej sie chyba podobalo, nie widzialam ani entuzjazmu ani paniki ;-)
strasznie drogie, kurcze jak małemu się nie spodoba to co wtedy:/
a masz moze od kogo pozyczyc na wyprobowanie? Ja za daleko mieszkam :-p
kurcze książka którą znalazłam w internecie dotycząca zasypiania samodzielnego dziecka jest beznadziejna i teraz nie wiem jaki sposób wybrać, macie jakiś pomysł?
u nas sie sprawdziala metoda odkladania do lozeczka- jak placz wyjmowanie na chwilke az sie uspokoi i odkladanie- znowu placz znowu wyjac na chwilke utulic i odlozyc i tak kilka razy(albo kilkanascie..), teraz mala zasypia juz sama w pare minut wiec chyba metoda dziala :-)
Wróciłam od pediatry, mała waży 6330 gr:-D co do języczka to lekarz stwierdził, że nie widzi nic niepokojącego gorzej by było gdyby miała prawie cały czas język na wierzchu,
ciesze sie, sliczna waga, widocznie nasze damy lubia wystawiac jezyki :-D
jest chlopak!!!!:-):-):-)
dwa parte i bylo po porodzie a tatus przespal porod na lawce przed porodowka
gratulacje dla cioci i mamy!!! Ale super porod marzenie,,,ja to musialam przec trzy razy :wściekła/y::-)

witajcie
ja miałam kiepską nockę, dzieciaki oczywiście spały ale ja jakoś nie mogłam, najpierw problem z zaśnięciem a i tak budziłam się co chwilę, zbyt dużo myśli na raz

póki co staramy się zaakceptować nową dla nas sytuację wiem że dopiero wszystko przed nami i jeszcze nie potrafię spokojnie o tym mówić czy pisać, potrzeba czasu

na szczęście dalecy jesteśmy od zastanawiania się dlaczego to? dlaczego my?
myślę że to dobre podejście bo i tak by to nic nie zmieniło, najważniejsze teraz to to co możemy zrobić dla małego, dla nas i tak jest on najukochańszym i najwspanialszym Synkiem na świecie

lena, zyraffka, kajdusia, gosiagro, ewelinka307, kasiajanicka, Milka26, Klementinka, avena, magdalena79, Alusia, izia_tcz, nadika dziękuje za wszystko co napisałyście
eagle pisalam ci juz ale chyba nie zauwazylas mojego postu :-( Nie martw sie kochana na pewno wszystko sie ulozy, ja jak patrze na dziecko mojej kolezanki z niedosluchem jak sie wspaniale rozwija to w zyciu bym nie powiedziala ze cos z jego sluchem nie tak. teraz robia takie fikusne malenkie aparaciki, nie ma szansy go nawet zauwazyc :tak: Glowa do gory, masz wspanialego syna ktory bedzie cie niejeden raz napawal duma i radoscia!!

Lena super fotki widac ze sie wam wypad udal

nadika gratulacje dla Natanka, kazdy dzien przynosi cos innego :)

Ostatnia edycja:
nie wiem co sie dzieje- od wczoraj fifi marudny jest w dzień, płacze odkładany na podłoge do zabawek, może mu się znudziły, jak tylko podejdę to uśmiech od ucha do ucha, jak skuma, że jest u dziadków, piszczy tak długo aż go na ręce nie wezmą, dzis przy karminiu akcja jakiej dawno nie było- pociagnął jedneg ze 2 minuty i ryk, pociągnął drugiego z 2 min, znów ryk, nosiłam po pokoju żeby sie odbiło, nie odbiło się za to ryk był, w końcu położyłam do łóżeczka, popłakał chwilkę, dałam smoka zaraz po położeniu i po 20-30 sek płaczu zasnął jak kamień.... brzuszek go raczej nie boli, bo jak tylko się na ręce weźmie (w dzień) lub podejdzie to już jest ok

chyba za bardzo się przyzwyczaiłam, że mam dziecko anioła, które położone na podłodze bawi się 1,5 godz samo a potem zaniesione do łóżeczka zasypia przytulając coś (pielucha/maskotka)

może to ząbki? piącha w buzi, ślini się jak buldog... lub skok rozwojowy?

moi teściowie już 3 spraw w sądzie o podział majątku mieli i teściu ciągle mam problem z zabraniem swoich rzeczy od teściowej i podziałem co jest czyje, juz się qrde boje co w niedzielę będzie na chrzcinach.................

koriander zrobiłam tak jak napisałaś z usypianiem i podziałało za pierwszym razem:) pewnie to przypadek ale podziałało:) ciekawe jak długo pośpi?
A malutka zasypia ze smokiem czy sama?

odnośnie artykułu to poczytam jutro, teraz idę spać, ostatnio cierpię na niedobór snu i czuję się okropnie zmęczona, w mieszkaniu mam jak po przejściu tornado, aż wstyd kogoś zaprosić, fuj

reklama
Alusia - fajna sprawa z tym domkiem
Emalia - ja na kupki mam syrop lactulosum i jest skuteczny Lactulosum, syrop, (2,5 g / 5 ml), (Byk Maz), 150 ml - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie ostatnio go komuś polecałam
Klementinka - gratulacje ciociu
Nadika - na mnie też niezłe wrażenie zrobiła ta dziewczynka z mam talent, jak śpiewała to aż ciary na plecach miałam

Przeleciałam tak na szybko cały dzień i tylko tyle dałam radę napisać PADAM mała znowu marudna do kwadratu. Kupiłam żel na ząbkowanie, po południu wyła cały czas, dałam jej paracetamol i w sumie dopiero po tym się uspokoiła, więc coś ją bolało, no chyba że zbieg okoliczności. Już sama nie wiem, ale w zeszłym tyg była całkiem inna:crazy:Jak znowu da koncert w nocy to jadę do lekarza, tak być nie będzie!!!!!!!!!!!Grrrrr:-D:-D:-D
Dobranocka!!!!

Do góry