reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witjcie ja od wczoraj nie mogę ściągnąć mleka...maakra;(mam tylko 3 woreczki i w czwartym 60 ml;(Więć nastawiam się, że będę jeździć co 2 h do domu;(
Dałam dzisiaj małej mleko NAN 1 ale za chiny nie chce pić;(
lenka a spróbuj pomieszać-swoje ze sztucznym?

wróciłam z pierwszych zajęć. o matko jak mnie ręka boli od pisania :)

reklama
lena to masz blisko, no ale to pewien dyskomfort na własnym weselu tak biegać na karmienia. A może jej wystarczy to co masz ściągnięte? ewentualnie może będziesz musiała raz albo dwa razy do małej zajrzeć, dużo Ci w nocy zjada??

Nadika - moja z kolei jak leży to trzyma główkę na prawej stronie i za chiny nie da jej się odwrócić na drugą, muszę podkładać coś a jak się wtedy złości!!!Ale jak mam ją na rękach to znowu na lewą lubi trzymać. Co do maty to mam canpola i do leżenia na brzuszku ją wykorzystuję, czasem też na pleckach poleży ale bez rewelacji, może to od dziecka zależy co mu się podoba a co nie.

Gosiagro - udanej zabawy

Ewela - powodzenia na egzaminie, może nie będzie dramatu

Kalwa - fajnie ze strony tego sprzedawcy:) Ja za to mam problem, sprzedałam spodnie ciążowe na allegro i do laski nie dotarła przesyłka, a ja wyrzuciłam ten kwitek z poczty:-/ Laska na szczęście w miarę kumata i jeszcze mi głowy nie urwała, mam nadzieję że odnajdzie się ta przesyłka bo taka głupia sytuacja

Kasiajanicka - a wynajęcie kolejnego mieszkania odpada w razie czego?Pociesz się że z rodzicami to jakotako, gorzej gdybyś musiała z teściami:crazy:

Koriander
- może faktycznie te łapki to już na ząbki, może dziąsełka już powoli swędzą, moja ma to samo i ślini się przeokropnie przy tym

Emalia - daj znać jak nosidełko, bo mnie też cena baby bjorn rozwala

Zyrafka
- ja ostatnio kupiłam pomarańczkę tiny love i jakieś tam inne duperele, ale pomarańczka jest boska, no tak mi się podoba że chyba sama się nią będę bawić, z tej serii jest też banan i jabłuszko: 1205249120.jpgpomaranczowy ozzie new 3.jpg

A moja malutka ma katar:-( Dzisiaj ok południa tak się darła że szok, jedna dziurka całkiem niedrożna:(:(:( Mam nadzieję że jej szybko minie, bo jedyne co mogę zrobić to frida+sól morska. Zakupiłam dzisiaj dżiny, bo te sprzed ciąży wisiały mi już na tyłku, szybka piłka, przymierzyłam dwie pary i odrazu kupiłam, aż dziw!!

Ostatnia edycja:
lena to masz blisko, no ale to pewien dyskomfort na własnym weselu tak biegać na karmienia. A może jej wystarczy to co masz ściągnięte? ewentualnie może będziesz musiała raz albo dwa razy do małej zajrzeć, dużo Ci w nocy zjada??
W nocy tylko raz jak do tej pory o 3 zawsze badz o 2,30......Z nanem juz nie próbuje jutro bo jak będzie ją brzuch bolał to dopiero narobie !!!Niby powinno starczyc...teraaz mam stresa ze nawet mojego nie pociagnie z butli w sumie 4 worki mam;)Wiec licze ze piwerwszy pojdzie o 16 drugi o 18-19 trzei o 3 i czwart w zaspasie....ale to różnie bywa;(więc wole o 19 podjechac i ja wykapac i nakarmicdo 20 bo ona o tej zasypia i juz nie mam wyjscia~!!!

byli jacyś japończycy oglądać mieszkanie, w sumie z 2 minuty byli w mieszkaniu, o nic nie zapytali, weszli, zobaczyli i wyszli....

wynajęcie mieszkania to koszt peno ok 1200 plus media, a ja od szefa do tej pory wynajmowałam za 500, a jak jestem na macierzyńskim to nic nie płacę, bo przez ten porypany system płacowy u mnie w frmie to dostaję z zus tylko połowę tego co zarabiałam :( i się z nim dogadałam, że na macierzyńskim nie płacę, więc teraz nas na wynajem mieszkania raczej nie stać

postanowiliśmy, poczekać, aż się to mieszkanie sprzeda, jak właściciel je sprzeda to wtedy będę miałą miesiąc na wyprowadzkę, moim rodzice nam pozwolili się przeprowadzić dio siebie, nawet jest szansa, że dwa pokoje dostaniemy do dyspozycji, bo u nich na górze są trzy, jeden mój stary, jeden brata i jeden komputerowy i my byśmy mogli dostać ten mój stary i komputerowy, żeby filipek miał swój pokój, w sumie nie byłoby źle, bo zaoszczędzilibyśmy na wynajmie a moglibyśmy kase odkładać na wkłąd własny do zakupu naszego lub na budowę, jak pozałatwiany z tą działką,
postanowiliśmy z b na razie nie panikować, może się szybko nie sprzeda to mieszkanie, a jak nawet to mamy gdzie się przeprowadzić
czas pokaże co dalej,

jak dziś się popłakałam przez chwilkę, to filipuś tak się pięknie do mnie uśmiechnął, że po raz kolejny uświadomiłam sobie na czym polega czar macierzyństwa........ nie ważne, że będzie się trzeba gnieździć z moimi rodzicami, ważne, że fiif będzie tam szczęśliwy i będzie miał ogród, piaskownicę i huśtawkę :) bp dziadkowi go ubustwiają i zrobią wszystko aby było mu dobrze i aby był szczęśliwy, przynajmniej dziadkowie od mamy :)

przepraszam, że nie nadrobiłam Waszej produkcji dzisiejszej, ale nie mam głowy, rozbita jestem jakaś dziś i się skupić nie mogę

Lenka- trzymam kciukasy za Ciebie :) udanej imprezy jutro :)

Gosiagro udanego wyjazdu, wypoczywajcie i nabierajcie sil :))

Kasiajanicka wiesz to nawet moze dobra opcja zamieszkac u rodzicow i poodkladac pieniazki ? Nie wiem jaie sa wasze stosunki ale z tego co piszesz Fifi mialby tam raj, a to najwazniejsze :) No i ty bys pewnie mogla troche odetchnac, nie ma to jak zostawic malucha z wlasna mama

avena wspolczuje katarku :( Mam nadzieje ze szybo przejdziem nawilzaj powietrze w pokoju (np powies mokry recznik przy lozeczku) A co do tych spodni to oby sie odnalazly

zyraffka no takie sa te nasze kochane maluszki, ciagle nas czyms zaskakuja :) A ty sie rozkoszuj wolnym wieczorkiem hihi

Lena powodzenia jutro!!, przestan sie juz stresowac tym mleczkiem, bo ci w koncu wlasnego zabraknie w cycach :)) Na pewno wszystko sie pieknie uda, malutka da rade a po wszystkim wycalujesz ja za wszystkie czasy. Mysle ze to dobry pomysl podskoczyc na chwilke i ja ulozyc do snu

Ostatnia edycja:
avena wspolczuje katarku :( Mam nadzieje ze szybo przejdziem nawilzaj powietrze w pokoju (np powies mokry recznik przy lozeczku) A co do tych spodni to oby sie odnalazly
Właśnie uruchomiłam dzisiaj nawilżacz, tyle że stał przez lato nieużywany z wodą w środku i zalazł kamieniem:-/ Ale go potraktowałam ajaxem kamień i rdza i hula:-)Ale jeszcze powieszę ręcznik przy łóżeczku tak jak radzisz

reklama
Witam nie dam rady Was docztytac jest pozna a ja juz padam

Lena Perfekta wszytskiego najpejszego duzo milosci i samych szczesliwych chwil

Lena mam nadzieje ze nie bedziesz musiala jednak latac dokarmiac malej

Kasia cos przeczytalam o przeprowadzce mam nadzieje ze uda mi sie wrocic i doczytac o co chodzi

My jutro mamy chrzciny wiec najpierw swietowanie a potem sprzatnie... doczytam pewnei dopiero w niedziele

Trzymajcie kciuki zeby maly sie nie darl przez cala msze jak beda diabelka wypedzac

Stronka z rymowankami polecana chyba przez Eagle jest rewelacyjna , Ercio najbardziej lubi te o muchach :)) usmiechami tak obdziela ze szok

Do góry