reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasia a może spróbuj tak mimochodem potencjalnych kupców zniechęcić do tego mieszkania. Wspomni tak o hałaśliwych sąsiadach lub problemie z robactwem nie mówiąc już o nocnych awanturach przez które dziecko spać nie może. Może to nie eleganckie, ale jak to mówią "tonący brzytwy się chwyta".

Dziewczyny jak to jest z rozmiarami ciuszków waszych maluchów?? Mój ma ok 63cm a jeszcze parę dni temu wszedł w pajacyka rozmiar 56 a dziś ledwo założyłam mu śpioszki 68 a 74 są jak ulał :-) denerwuje mnie to bo kiedy się ktoś pyta w jakim rozmiarze coś maluchowi kupić to już sama nie wiem co mówić. Naiwnie myślałam że takie cuda z rozmiarami dzieją się jedynie z ciuchami dla dorosłych :-D

reklama
Anecznik- niestety z rozmiarowką maluchow jest jeszcze gorzej niz z tą dla dorosłych. Jagoda generalnie nosi 68 ale ma jedne spodenki na 56 ktore są dobre :) A jak ktos chce prezent zrobic to zawsze podaje rozm wiekszy np teraz bym powiedziala zeby na 74 kupili :)

Zjadlabym cos, ale nie wiem co ...;/

sytuacja u nas o tyle się dobrze przedstawia, że od moich rodziców mam dostac działkę na budowę domu... ale na razie kasy nie mamy na notariusza i takie tam
wwróciłam z PKO i się okazało, że jak mamy umowy na czas określony, a ja mam do 2012, to wg pani z pKO nie dostaniemy kredytu hipoecznego, w dodatku, ja miałam tak pensję wypłacaną, że oficjalnie połowę tego co zarabiam, a drugą połowę poza umową dostawałam nieoficjalnie, i jeśli chodzi o zdolność kredytową to w tym momencie oficjalnie z ZUSu 1400 dostaję, więc żadnej zdolności nie mamy :( trochę się tego nie spodziewałam powiem wam, myślałam, że chociaż ze mną ktoś najpierw porozmawia, a nie zadzwoni poinformować o wizycie agenta od nieruchomości wraz z kupcami mieszkania.... chyba skończy się na [rzeprowadzce do moich rodziców... szkoda, bo tak pięknie się samemu mieszka.............. muszę jakoś ochłonąc bo normalnie ryczeć mi się chce i gdyby nie Filip to bym leżała i wyła.......... B. wraca o 19 z pracy, o 17: 30 ci goście od oglądania mieszkania mają być............ nie chce mi się nawet z nimi gadać.......
mamy miesiąc okre4su wypowiedzenia, więc może się skończyć na tym, że od października będzimy się musieli wyprowadzić..........

Kasia, a pytałaś o kredyt "Rodzina na swoim"?

DRUGAAAAAAAAAAAAAAaaa :-D żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce :szok:

czy pozwalacie dzieciom ssać pięść, od kilku dni Filip wywala smoka i pcha pięść do buzi i już nie wiem jak z tym walczyć

ja pozwalam, to normalne, niedługo wszystko będą wkładać do buzi, zresztą z tego co piszecie to większość dzieci tak ma z piąstkami

eagle- ja bardzo lubię Kancelarię, chciałam mieć tą piosenkę na pierwszy taniec, ale mąż się strasznie uparł że nie i mieliśmy inną

nadika- ja mam małą rain forest, ale chcę też inną kupić, chyba używaną kupię. poszukam pewien loink, który wczoiraj oglądałam odnośnie główki, może Ci się przyda http://dziendobrytvn.plejada.pl/29,...azja_stawow_biodrowych,aktualnosci_detal.html

anecznik- bardzo dobry na przypalenia jest tytan aktywny żel do czyszczenia przypaleń , co do ciuszków to ja już nie patrzę na rozmiar metki tylko na oko biorę.

kasia - współczuję sytuacji z mieszkaniem:(((

My dzisiaj poszliśmy z ropiejącym oczkiem do pediatry, wygonił nas do okulisty, weszliśmy bez kolejki, odrazu wykonał badania profilaktyczne.Z oczkiem - zapchane kanaliki, mówił ze do 18 miesiąca życia to normalne, przepisał kropelki i już po pierwszych jest troszkę lepiej. Mały takmi na rękach zasnął (w domu to niemożliwe, tylko cyc się liczy przy usypianiu) że nic go nie ruszało - kładłam go i zdejmowałam z wagi, okulista go chciał zbadać to nie chciał się obudzić, dopiero się obudził jak mu zaczął świecić po oczkach :)))) Łukasz był bardzo dzielny nawet nie zamarudził. Potem w domku cyc i poszłam z nim na spacerek. Te moje spacerki z synkiem bardzo kaloryczne są:)))) lody potem drożdzóweczka, jeszcze kinder bueno kupiłam, ale stwierdziłam ze przesadzam z tymi słodyczami i mąż skorzystał:))

Ostatnia edycja:
Mam problem :(

jestem ubezpieczona w pracy ubezpieczeniem grupowym Aviva i za urodzenie dziecka powinnam dostać 1100zł.
Odmówili mi wypłaty świadczenia bo jak się okazało szef nie zapłacił kilku składek, po czym w maju (11-go)zapłacił zaległe składki plus bieżące. Ja urodziłam 20-go maja i agent zapewniał że dostane pieniądze. Jednak dostałam pismo z W-wy o odmowie wypłaty świadczenia - powód: po wznowieniu ubezpieczenia obowiązuje karencja 270 dni.
Mam kwitki z wypłat gdzie co miesiąc jest wykazywane że szef potrącał składki za ubezpieczenie. Potrącał co m-c i kasę brał do kieszeni bo nie przelewał do Avivy.
Orientujecie się czy uda mi się ściągnąc kase z Avivy gdy się odwoam i wykażę że co m-c miałam potrącaną składkę? Cały czas żyłam w przekonaniu że wszystko jest ok. Ne jest tak, z Aviva powinna teraz ściągnąc kasę od szefa a mi wypłacić?

Jestem wściekła!!!

reklama
witajcie
ja także jestem, czytam i .....na więcej czasu już brak:-(
wybaczcie że nie odpisuję każdej
jak już w miarę uporamy się ze wszystkim to obiecuję poprawę,
nie myślałam że załatwianie wszystkiego przed ślubem i chrztem zajmie tyle czasu ale jest do przodu póki co:tak:
najzabawniejsze było na naukach przedmałżeńskich wysłuchiwanie o życiu i problemach jakie moga sie pojawić po "ślubie" i rutynie małżeńskiej itp jak my juz po cywilnym prawie 4 lata a mieszkamy razem wiele dłużej ale cóz, swoje trzeba było odsiedzieć żeby pieczątkę zaliczyć:-)

zastanawiamy sie jaka piosenkę wybrać na pierwszy taniec
zastanawiamy sie nad "Chcę tu zostać" Farba
YouTube - Farba - chce tu zostac

"Zabiorę Cię właśnie tam" Kancelaria
YouTube - KANCELARIA - Zabiorę Cię właśnie tam

"Jeśli tylko chcesz" Kukiz i Borysewicz
YouTube - Borysewicz & Kukiz - Jesli tylko chcesz

na liście były jeszcze "wielka Miłość" S.Krajewskiego
"Prócz ciebie nic" Kayah
"Od dziś"
ale wg. mnie za bardzo popularne i znane a chcieliśmy coś innego...
doradźcie coś:tak:;-):-)

Ja bym wybrała Kancelarie, choć sama miałam "wielką miłość".

Mój Jasiek też strąca rączką smoczka i w to miejsce wkłada piąstkę, a jak uda mu się wsadzić kciuka, to tak śmiesznie ciamka :-D Mojej Oli w 4-tym miesiącu wyszły dolne jedynki, a górne dopiero w 8-mym, tak więc historia może się powtórzyć.

Kurcze chyba się rozsypuje. Nie dość ,że mi wyniki wyszły na nadczynność tarczycy , to jeszcze mnie kark boli aż do nasady czaszki. Mam małą dyskopatie, ale do tej pory mnie tak nie bolało.Wrrrr......:-(

Kupiłam małemu nosidełko Nosidełko BAB-NEO ODBLASKI promocja SUPER PREZENT (1202055219) - Aukcje internetowe Allegro kolor niebieski. Zobaczymy co to warte, bo na te typu Baby-Bjorn to mnie nie stać.

Do góry