reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

emalia- a kto Cie skierowal na badania chormonow jak Ty karmisz piersią?? Te wyniki mogą byc zupełnie rozjechane. duzo powyzej normy wyszlo?

Kasiu- przepiękny bukiet:) A ręcznik.. hmm.. taki praktyczny prezent :):)

reklama
Dziś w nocy Małgoś nie dała mi pospać, widać przesypianie nocki to jeszcze nie norma :-(
A ja się z Wami witam serdecznie :-)

emalia- nie pomogę z tą nadczynnością, nic nie wiem :no:
ita- fajnie, że się wyszalałas na weselichu :-)
gosiagro- Piotruś wrócił z przedszkola zadowolony, najbardziej z tego, że nie jest już maluszkiem tylko czterolatkiem :-) dumny, że hej!
nadika- ja też śledzę ruchy teściowej jak ma małą na rękach, ale jak dotychczas to miała ją tylko raz przez chwilę :nerd:, wnuki interesują ją najbardziej na zdjęciach :-)
kasiajanicka- wszystkiego NAJ, dużo miłości i szczęścia! Kwiaty od Filipka obłędne!
ewela- wybiega sie Bartek na boisku w szkole,zgłodnieje i zje wszystko co mu dasz :tak:
Paula- słodka jesteś z tą "miłością" do teściowej, zawsze mnie rozbawisz :-D
Lena- czy głosuje się samym wejściem na stronę? Bo ja tam nie widzę polecenia- zaglosuj...
koriander- udanych zakupów

idę pograć

mi_mi -odnośnie główki - u mnie też jest ten problem, główka najczęściej na lewą stronę. Ale ułożenie samej główki jeszcze o niczym nie świadczy, spójrz jak układa do tego miednicę. Rozbierz, podnieś do góry i połóż - i wtedy widzisz jak dziecko się ułożyło - powinno być w linii prostej

Też mam wizytę w poradni. Ale ja szykuję się ze będę do nie chodzić, bo gdy byłam u ortopedy on stwierdził właśnie asymetrie - podobno na razie nie jest to groźne ale trzeba ćwiczyć. A teraz układać często na brzuszku, robić kołyskę, no i starać się by patrzyło częsciej na przeciwną stronę. No i stosować poprawne podnoszenia itd, tak jak proponuje Zawitkowski- znajdziesz w necie, ja uczę się ale zwykle zapominam i robię po stremu

tu część filmiku http://chomikuj.pl/laqula?fid=5088768

Ostatnia edycja:
Agast -Moja lekarka ogólna. ja sie źle czułam, mam zawroty głowy i poprosiłam o skierowanie na mocz i morfoogie, a dała mi jeszcze na TSH, no i wyszło mi 0,066 ulU/ml a norma jest [0,27-4,2]. No i jak zobaczyła te wyniki to kazała mi zrobić dodatkowe badanie na T3 i T4.

Agast -Moja lekarka ogólna. ja sie źle czułam, mam zawroty głowy i poprosiłam o skierowanie na mocz i morfoogie, a dała mi jeszcze na TSH, no i wyszło mi 0,066 ulU/ml a norma jest [0,27-4,2]. No i jak zobaczyła te wyniki to kazała mi zrobić dodatkowe badanie na T3 i T4.
To dla mnie jest niedoczynność a nie nadczynność..

Cześć dziewczyny.

Miałam okropną noc, mały od 22 jak położyłam go spać do 6 rano budził się 4 razy:(((((
Mąż poszedł o 10 z małym na spacer a ja zamiast iść spać zaczęłam gotowac fasolkę po bretońsku (oczywiście nie dla siebie tylko dla męża), posprzatałam nasz pokój, umyłam okna i wstawiłam pranie, jeszcze muszę u małego kurze powycierać ale zrobiła sobie małą przerwę. Trudno wyśpię się pewnie jak mały skończy dwa, trzy latka hehehehe

nadika- co za teście, jakmożna w takie święto pakować się do dzieci:(((((
ja mieszkam z teściem i mój mąż czasem zanosi do niego Łukaszka, strszne mam wtedy nerwy, na szczęście go nie nosi. Jeśli chopdzi o spacery to zanim my jeszcze zaczęłiśmy wychodzić z Łukaszkiem to on już marudził ze chciałby iść na spacer (oczywiście zeby się potem chwalić wszystkim dookoła) ale powiedziałam ze Łukasz za mały i nie ma mowy o spacerze. Pomarudził mężowi jeszcze kilka razy pytając kiedy będzie mógł z nim wychodzić i wkońcu się odczepił. Dlaczego z dwoma swoimi wnuczkami nie chce na spacerki chodzić, tylko się uczepił mojego dziecka. Dzisiaj powiedziałam mężowi, ze jeśli się w najbliższym czasie nie wyprowadzimy to chyba do wariatkowa trafię, bo mam alergię na tego człowieka i wiecznie chodze zdenerwowana, zirytowana i zfrustrowana i nie wytrzymam długo.

emalia- ja się nie znam na chorobach tarczycy:((

katarzynajanicka- to pięknie tesciowa się zachwuje, zamiast żeby ona się nacieszyła to chwalić się chce, jak mnie takie coś wnerwia.

Wszystkiego najlepszego Kasiu z okazji urodzinek!!!]

mimi- mój Łukasz też czasem się przechyla w lewo

Łukaszek też ślini rączki, pluje ślinką,

ewela- może pakuj mu kanapki z czym innym niż nutella co lubi i jak będzie głodny to zje

paula- ja też prawie wybucham jak teść włazi mi do pokoju:(((mieszkamy razem w mieszkaniu- P O R A Ż K A
mój mały tez strasznie marudny, oj daje nam popalić. Śpi tylko na spacerze a potem może z pół godzinki i potem marudny
paula mój teść też nic nie kupuje, po urodzeniu się dziecka dał nam stówę, zebyśmy zabawkę mu kupili, ale chyba dawanie prezentów czy p[ieniędzy według mnie nie jest najważniejsze

nadika mój zdecydowanie woli lewą stronę, ale na prawą też układa głowę, z tym ze rzadziej

kurcze mąż już wraca z synkiem, zażyczył sobie kawkę. Koniec spokoju:((

a ja wróciłam właśnie z 2godzinnego spaceru. moje dziewcze całą drogę przespała. spryciula a w domu sobie tylko drzemeczki urządza. już sie śmieje że będę jak teściowa-temp.w zimę -15 a ja z wózkiem na spacerze.

mamy umówioną wizytę w poradni więc zobaczymy a męża kuzynka jest tam rehabilitantką więc myślę że będzie ok. moja lubi spać na prawej stronie.wieczorem jak przyśnie to przewracam jej głowę i przeważnie tak zostaje.

Kasiu super prezent,postarał sie chłopina:)

reklama
Witajcie :)
My dziś miałyśmy szczepienie, sądziłam, że będzie taka tragedia jak poprzedni ale Kornelka tylko mocno zapłakała pod koniec zastrzyku i się w miar ę szybko uspokoiła, jestem pod wrażeniem! Z waga jesteśmy w 75 centylu a ze wzrostem w 50 więc super. Ponadto wszystko dobrze i prawidłowo :)
No i dostałam receptę na witaminę D3 w kropelkach :)
Gosiagro - pytałam o podwyższony poziom płytek krwi, lekarz powiedział mi, że skoro to było pobranie z palca to te wartości są zwykle podwyższone i jego to nie niepokoi, powiedział, że dla mojej pewności za 2-3 miesiące możemy znowu zrobić morfologię.
Pytałam też o problem z zatkanym noskiem, potwierdził mi, że to na tle alergicznym i polecił aby używać krople do noska Tetrisal S a w sytuacjach awaryjnych Nasivin Soft - ale to rzadko bo to lekarstwo i lepiej nie nadużywać, odradził za to używanie roztworów soli morskiej w aerozolu, mów,że one mają za duże ciśnienie dla małego noska.
Katarzynajanicka - sto lat i spełnienia marzeń!
Klementinka - z dyni zrobiłam zapiekankę z mięsem mielonym i pomidorkami, wyszła super. Dziś za to mam zamiar zrobić faszerowanego bakłażana.
Kornelka nauczyła się w ostatnich dniach piszczeć i pluć śliną co jej się wyraźnie podoba

A ja jestem nieco podłamana bo z tego co obserwuję to poza alergią na białko krowie i kurze jeszcze wychodzi nam uczulenie na banany... Ciekawe co jeszcze będę musiała wyeliminować z diety :no:

Do góry