reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiu Wszystkiego Najlepszego!!!

ja w piątek będę musiała zostawić małą bo ide na rozpoczęcie roku szkolnego na studium :-) a dzis w nocy różne sny, że przekarmiła, że cały czas na rękach nosi itp. bo przecież matka wie najlepiej co chce jej dziecko :-):-)

Zuzia też sie ślini a rączki to mam wrażenie że połknie zaraz...

napiszcie proszę czy wasze dzieci jak leżą na brzuszku to główkę i ciało trzymają prosto? zauważyłam że moja przechyla się na jedną stronę więc podejrzewam że czeka nas rehabilitacja. 23 września mamy wizyte w poradni

mój Natan jeszcze jakiś czas temu jak leżał na brzuszku to wogóle nie trzymał główki prosto tylko na boki przechylał ale teraz już się unormowało i ładnie trzyma główkę prosto. Myśę że rehabilitacja będzie nie potrzebna i Zuzia też będzie trzymać główkę prosto, chyba taka jest kolej rzeczy że łatwiej im na boczki się przechyla ale jak już nabiorą więcej sił to trzymają prosto.
Wszystkiego najlepszego dla ZUZI z okazji 3 m-cy!!! (wczoraj mi umknęło)

Mnie martwi inna sprawa, Natan jak leży na pleckach to cały czas główkę przechyla na lewą stronę, a gdy próbuje mu przełożyć na prawą to jest płacz. Pediatra mówiła żeby podkładać coś po lewej stronie główki ale to i tak nic nie daje. A jak jest u Was? czy też sobie upatrzyły jedną stronę??

Kasiu STO LAT!!!

Ostatnia edycja:
reklama
jakiś dzień świra dziś: od rana kurierzy dzwonią, że maja dla mnie paczkę, owszem czekam na dwie przesyłi, ale najbardziej 3 kurier mnie rozwalił, dzowni, że chce potwierdzić adres, potwierdzam, pytam z jakiej firmy, a on, że powiedzieć nie może, bo to niespodzianka i głupi śmiech
ani nie poznałam po głosie kto to, ani nie mam pomysłu, bo mąż mi już prezent dał, a rodzice by się nie bawili w takie numery

teraz siedzę i czekam na tajemiczego kuriera i zaraz paznokcie poobgryzam z nerwów:p

sprawdziłąm nr telefonu- kwiaciarnia :) zaraz oblukam na naszym koncie czy płacił :p

EDIT: na koncie śladu niespodzianki nie ma......... niech ten gościu przyjedzie, bo teraz to już nawet za obiad się mi zabierać nie chce z nerwów:)

Zobacz załącznik 280439kurier z kwiaciarni był: dostałam ogromny bukiet czerwonych róż z karteczką ""Kochanej Mamie z mokazji urodzin- Filipek" :szok: normalnie się popłakałam z radości,

a rano nie powstrzymałam się, żeby nie pokazać jak mi się ten kiczowaty ręcznik nie podoba

ale krowa ze mnie

a Fifi jak leży na plecach to albo prosto głowę ma, albo na oba boki przechyla, zależy co widzi, tak samo jak śpi raz na tą raz na drugą stronę ma głowę

Ostatnia edycja:
oooo Kasia małz se postaral :-D

kurde zmokłam i oczywiscie pogoda w kratke :/

na operze zaglosowalam :-)

Ostatnia edycja:
katarzynajanicka - sto lat!!!! ale śliczny bukiet, super się mąż postarał:tak:
MagdaM - dużo zdrówka dla Kacperka:tak:
nadika - moja na początku non stop układała główkę na prawo, nawet pediatra skierował mnie do neurologa, aby sprawdzić, ale okazało się, że rehabilitacji nie trzeba, byłam dopiero niedawno bo długo się czekało:-D teraz bardzo często ma główkę po lewej jak śpi, wcześniej ćwiczyłam jej główkę poprzez pokazywanie jej obrazków, zabawek za którymi wodziła od prawej do lewej, układałam też ręcznik i pomogło:tak: może i ty spróbuj
mi_mi - moja tez często się przechyla i próbuje się już przewracać na plecki:-)

Dziewczyny współczuje sytuacji z teściami, moi są ok, Maja często z nimi sama zostaje jak już jedziemy do Legnicy. W ta sobotę też będzie u nich nocować,a my balować na 30stce:-D Nawet jak w weekend jedziemy na kilka godzin to paczka pampersów i chusteczek zawsze przygotowana, często daje mi kasę, żebym jej coś kupiła, jedyne co to jest strasznie nadopiekuńcza, ze zwykłego kataru robi nie wiadomo jaka chorobę:szok:, więc często nawet jej nie mówimy, ze jesteśmy chorzy czy coś, jak maż był w szpitalu to tez często całej prawdy jej nie mówiliśmy:no:, teść to spoko facet, on tak nie dramatyzuje jak ona:rofl2:

Kasiu wszystkiego naj naj naj z okazji urodzinek.
Bukiet cudowny :)

My dzisiaj sobie pozwoliliśmy z Jasiem do 10;30 z małą przerwą na zaprowadzenie Oli na autobus szkolny.
Cały czas myślę o tej głupiej nadczynności. Może ktoś jeszcze coś wie na ten temat. Wiem,że marudzę ale się boje.
Miłego dnia życzę wszystkim

reklama
WitAM w ten piekny sloneczny dzien :-D

Kasiu wszystkiego najlepszego zo okazji urodzin, oby to byl wyjatkowy dzien :)) Jaki przepiekny bukiet niespodzianka :-D:-D

Oj mala sie budzi uciekam moze zdaze jeszcze zjesc sniadanko, a potem spacer i sprobuje sie dokulac do sklepu dzieciecego po moj upatrzony kombinezon :-) milego dnia!!

Do góry