reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam nocną porą po ciężkim dniu. Rano z racji rozpoczęcia roku szkolnego pojechałam z małym i córką do kościoła na 8-mą. Mały był w miare grzeczny i wytrwał do końca.Wychodząc z kościoła zauważyłam ,że mam flaka w kole i ryzykownie podjechałam do kumpeli skorzysta ze sprężarki. Potem szybko do szkoły. Po wszystkim pojechałam do mojego ośrodka po wyniki. Okazało się ,żę mam coś z TSH. Zawiozłam małego do mamy i szybko udeżyłam do lekarza. Stwierdzono mi nadczynność tarczycy. Musze zrobić dodatkowe wyniki. Boje się jak cholera. Czy któraś z Was wie może cos na ten temat? Pomóżcie prosze!!!

reklama
paula mam nadzieje ze j nigdy nic takiego przez moje okno nie zobacze tym bardziej ze u nas wieje zawsze najmocniej a do tego mieszkam na 9 pietrze

Nadinka milego swietowania

Koriander uwazaj na pieluchy :)) Ercio takim pelzaniem sie rozebral :))

Kasiulka witamine D ok 2 lat odpuszczac mozna u starszych dzieci tzn ok roku w okresie letnim

Ewa slicznie

lena udalo Ci sie odciagnac meczko na weselicho , a wogole kogo zatrudnilas jako opiekunke bo domyslam sie ze najblizsza rodzina bedzie akurat tancowac

U nas podobnie jak u Was tylko drzemki i kiepskie zasypianie nawet wieczorem a zawsze szlo poprostu idealnie potrafil godzine grzecznie sam do siebie gadac zanim zasnal. Ja biore sie dzis za odciaganie mleka na piatek ciekawe jak mi pojdzie chce zabez[pieczyc malego na czas fryzjera bo z farbowaniem moze wyjsc z 3 godz a jak nie bedzie pogody to tego czasu akurat nie przespi i bedzie glodny

Kochana mam 3 butelki po ok 90 ml i nadal ściągam;)
A będzie pilnować moja sąsiadka;)

Gosiagro ja tez ostatnio pytalam pediatry o wit D i powiedziala ze to w mleku modyfikowanym nie zaspokaja zapotrzebowania dzieci
kazala podawac wiec podaje

Zyraffko tu u mnie bieda jesli chodzi o twarogi ale do tego sernika swietnie nadaje sie niemiecki quark, dostepny w lidl
a w PL dobry jest president trzykrotnie mielony, o ktorym pisala agast

Emalia za duzo na ten temat nie wiem ale moja kolezanka tez nabawila sie tego po ciazy, chyba musi lykac na to jakies tabletki i jest ok
ja swoja tarczyce tez musze zbadac bo mam cos kiepskie przeczucia

dziecko spi, maz tez a ja na ebayu szaleje, piekne sweterki Jaskowi kupilam na zime
niech juz szybko przyjda

Emalia niesety tez nic nie wiem moja mama ma chora tarczyce ale nie wiem ktora wersje

Lena gratuluje ja wlasnie sciagnelam 110 myslicie ze na jedno karmienie wystarczy ??

Gorsze jest to ze wlasnie jak mam teraz puste przynajmniej jak dla mnie cycki to maly zaczyna kwelac.... mam nadzieje ze cos wydusi

cześć dziewczyny!
i znów kilka dni się nie odzywałam:zawstydzona/y: na weselu mimo że beż męża wybawiłam się super, wytańcowałam:-Dbyła delegacja strażaków, kilka osób również bez pary i młody:-p więc miałam z kim tańczyć:-)Tymek u dziadków był grzeczny, ale miałam problem z moimi cycakami, ajć 12 godzin bez karmienia, z jako takim ściąganiem:baffled:pod sam koniec nawet troszke mi przeciekłoo, ale na mojej sukience nie było nic widać więc nie podpadło:-D całe szczęście:-D bałam się o jedzenie, bo nie wiedziałam co mam jeść na tym weselu i wkońcu jadłam wszystko ale Tymek dzielnie to zniósł:-)
ale ogólnie powiem Wam że znów między 24 a 6 rano karmię Go 3 razy, a był już raz i od 6-7 nie śpi, czesem jeszcze kimnie troszkę po zabawach z mamusią:-p a dziś w ciągu dnia od 9.30 do 2030 spał zaledwie 50 minut i to w dwóch ratach. dzisiaj jestem padnięta, bo prawie cały dzień noszony bo coś nie chciał leżeć. nie wiem czy ząbki mu dokuczają, bo ślini się baaaardzo mocno, śliniak i 3 bluzeczki calusie mokre dziś były, albo jest ciekawy świata i dlatego, bo najlepiej jak sie chodzi po mieszkaniu i "zwiedza":happy:
ja jestem szczęśliwa bo jutro w nocy mąż wkońcu wraca:-D jak wróci to Małym się zajmie a ja mieszkanie ogarnę bo brudem zarosło:no::wściekła/y::baffled:

ostatnio tyle o ślubach pisałyście i zdjęć powklejałyście że na sentymenty mnie wzięło i zdjęcia swoje przejrzałam:-) oj jak miło powspominać, pochwaliłabym się fotami ale nie mam tu na kompie, a nie wiem gdzie płytka, bo ja ogładałam w albumie:tak:

niestety nie doczytałam Was:no:tylko pobieżnie przejrzałam i nie wiem czy dam radę nadrobić:baffled:

jednocześnie pisałyśmy :D

ja w pajaca na długi rękaw i śpiworek
ja tak samo, bo Mały kopie, a w domku teraz nie jest aż tak ciepło więc zamiast kocyka śpiworek:-)

A ja pochwale sie dzisiejszym zakupem
RAMKA Z GLINĄ GRAWEROWANA prezent na chrzest (1202124728) - Aukcje internetowe Allegro
Może już któraś z Was kupiła cos takiego? Fajne?
ja się zastanawiam nad czymś takim, ale jeszcze bardziej odobaja mi sie odlewy 3d ale one są cholernie drogie:szok: i myślałam że może kogoś namówię żeby na chrzest Małemu kupił...

nadika
najlepszego z okazji rocznicy

Kurcze leje jak diabli a my mamy jabłka do rwania, jak zaraz nie zmieni się pogoda to slzag je trafi.

Dziś mamy z moim M. na koncie kłótnie z jego mamusią...Jego normalnie trafiło, wyszedł z kuchni trzaskając drzwiami i kazał jej się zamknąć i dać nam spokój.
.
dobrze Kochana ż4e mąż stoi po Twojej stronie, a nie za mamuśką:tak:ale i tak współczuję mieszkania z teściami:baffled:

Kasiek1983 super że z bioderkami poprawiło się:tak:!!!

Agi78 rewelacja że płytki skoczyły, oby tak dalej:tak::tak::tak:

Dzień dobry!!
No takie dziecko to ja mogę mieć:-):-) zasnęła o 20 obudziła się na jedzonko o 6:-D:-D i teraz już tez zaczyna podsypiać:-D:-D

paula - ślicznie śpi córeczka:tak:
emalia- z tarczycą nie pomogę:no:
agast, ewela, kajdusia, emalia - jak tam pierwszy dzień w szkole, przedszkolu?
Jak kogoś pominęłam to przepraszam:zawstydzona/y:

witajcie
poczytałam i myślałam że zdążę poodpisywać ale za wcześnie się cieszyłam bo robaki małe włąsnie wstały i nici z moich planów
za to pogoda się poprawiła i wreszcie nie pada i nawet słoneczko świeci, oby tak dalej to jakiś spacerek zaliczymy
a i nocka piekna, Musiu zjadł kolację po 20 i następne karmienie 2.30 i 5.30 oby tak dalej....
i to na tyle ogarnę nieco moją gromadke i odezwę się później:tak::-)

Witam,
za oknem mam słońce - nie pada !! :-)

Wczorajsza rocznica minęła tak sobie. Mąż przyjechał z pracy z pięknym bukietem kwiatów :) a resztę dnia chcieliśmy spedzić sobie sami w domku w spokoju i ciszy a tutaj teście bez zapowiedzi się zjawili. Myślałam że szlak mnie trafi, oni to zawsze muszą się wszędzie pchać. Nie rozumieją że taką rocznicę chcemy sami spędzać. Jak się zasiedzieli to poszli o 21.00 :wściekła/y: i nici z romantycznego wieczoru. Już mężowi zakomunikowałam że każdą kolejną rocznicę spędzamy poza domem.

Dziewczyny też tak macie że jak teściowa bierze wasze maleństwa to cały czas śledzicie jej ruchy? ja po prostu nie mogę usiedzieć na miejscu gdy tylko teściowa weźmie Natana. Ona wogóle nie ma podejścia do dzieci. Mam wrażenie że sie ich boi. Mieszkają 50m od nas i ona nawet przez tyzień potrafi nie przychodzić do wnuka, jedynie co ją rajcuje to branie Natana na spacer (oczywiście tylko jak śpi) i najlepiej spotkanie po drodze znajomych i pokazanie jaką to się jest dobrą babcią. Dlatego też nie daję jej Natanka na spacer.
Niecierpie tej kobiety :angry:

emalia jeśli chodzi o tarczyce to wiem tylko tyle że po ciąży należy ją kontrolować bo hormony nam mogą "wariować" i wtedy coś z tarczycą się dzieje. Też mnie czeka zbadanie TSH.

reklama
Dzien dobry!
Jak to milo jak nie pada i swieci slonko!!!!

Gosiagro- Hania dzisiaj poleciala do przedszkola jak na skrzydlach przede wszystkim dlatego ze miala nową sukienke :) Modelka moja :) A ja czuje ze mój układ nerwowy odpoczywa po całych wakacjach :):)

Kurcze, taka wilgoc w powietrzu ze musialam dmuchawe włączyć zeby pranie podsuszyc ;/

Smutno tu bez Zdec... Kto wie kiedy wraca od mamy???

Ostatnia edycja:
Do góry