reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Katarzyna, a co się stało? Kolka, czy coś odreagowuje? Helenka zasypia ok.21, choć już w sumie śpi...myślałam, ze na chwilkę jak zwykle, ale już blisko 9 a ona się nie budzi...no nic, trzeba jednak ją wybudzić, choćby na karmienie...dziś wypiła tylko 500 ml...to karmienie co 3h nam nie wychodzi...mniej wtedy pije w sumie w ciągu dnia :-(W ogóle ostatnio jak nie chce jeść, to na widok butelki płacze...szok! Wasze też tak mają?

reklama
Ja mimo, że karmie modyfikowanym to podaje witaminę D codziennie, bo tak mi powiedział pediatra, widzę, że jak zwykle są różne teorie:confused:
Hefi a tobie pediatra powiedział, ze można sporadycznie, czy sama tak zdecydowałaś?
my też od poczatku codziennie podajemy 1 kroplę vit D-Devikap i Cebion multi w którym też jest vit.D- 2 krople.Oczywiście wg.,wskazań lekarza.

Katarzyna, a co się stało? Kolka, czy coś odreagowuje? Helenka zasypia ok.21, choć już w sumie śpi...myślałam, ze na chwilkę jak zwykle, ale już blisko 9 a ona się nie budzi...no nic, trzeba jednak ją wybudzić, choćby na karmienie...dziś wypiła tylko 500 ml...to karmienie co 3h nam nie wychodzi...mniej wtedy pije w sumie w ciągu dnia :-(W ogóle ostatnio jak nie chce jeść, to na widok butelki płacze...szok! Wasze też tak mają?
nic się raczej nie stało, oderagowac nie miał czego raczej, nie wiem sama, dopiero na koniec kąpieli się uspokoił, ale zanim sie wyciszył to z 5 razy beknął sobie, to pewnie przez brzuszek było, teraz zasypia w swoim łóżeczku

Czemu? Wydaje mi się że K podajemy do skończenia 3 miesiąca życia...czyli powinnaś jeszcze miesiąc

Z ulotki:

Preparat należy podawać do ukończenia 3 miesiąca życia dziecka. 1 opakowanie wystarcza na miesiąc stosowania.
Nie rozumiem o co ci chodzi przeciez Lila wczoraj skonczyla 3 miesiace, pod koniec wrzesnia skonczy 4mc :)

U nas tez juz spanko, o jak cicho i przyjemnie w domu:-)

A ja już się tu z 15 razy logowałam i co chwilę jak tylko chciałam napisać coś to było Igowe łeeeeeeeeeee, moja mała nie umie płakać, ona wrzeszczy:-D
Co do nocnego ubranka to Iga śpi w kaftaniku i półśpiochach, albo w pajacyku do tego kołderka,łapki jej chowam pod kołderkę, ale i tak zawsze wyjmie i ma zimne
Ja podaję vit k+d w kapsułkach

reklama
paula mam nadzieje ze j nigdy nic takiego przez moje okno nie zobacze tym bardziej ze u nas wieje zawsze najmocniej a do tego mieszkam na 9 pietrze

Nadinka milego swietowania

Koriander uwazaj na pieluchy :)) Ercio takim pelzaniem sie rozebral :))

Kasiulka witamine D ok 2 lat odpuszczac mozna u starszych dzieci tzn ok roku w okresie letnim

Ewa slicznie

lena udalo Ci sie odciagnac meczko na weselicho , a wogole kogo zatrudnilas jako opiekunke bo domyslam sie ze najblizsza rodzina bedzie akurat tancowac

U nas podobnie jak u Was tylko drzemki i kiepskie zasypianie nawet wieczorem a zawsze szlo poprostu idealnie potrafil godzine grzecznie sam do siebie gadac zanim zasnal. Ja biore sie dzis za odciaganie mleka na piatek ciekawe jak mi pojdzie chce zabez[pieczyc malego na czas fryzjera bo z farbowaniem moze wyjsc z 3 godz a jak nie bedzie pogody to tego czasu akurat nie przespi i bedzie glodny

Do góry