reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Nadinka mi wypadaly tak z poltra miesiaca temu, to byla masakra wszedzie wlosy a po mysciu nie wspomne , podzialal preparat do spryskiwania wlosow tani u mnie 11 zl :)) nazywa sie Pokrzypol , moj maz tez zaczal uzywac i zaczela mu gestniec czupryna w strategicznych u mezczyz miejscach , a ja wyciagam po myciu 2 - 3 wloski

Alusia my mamy z aventu nie jest sciety troszke imituje sutek ale tez bywa roznie sa dni ze bieze go chetnie a czasem nawet ma odruch wymiotny

MagdaM a czy Kacperek czasem nie zalapal czegos z przedszkola?? strasze dziecko moze na tego wiruska nawet nie zareagowalo ale mlodsze zalapalo przyniesiony, ja sie tego boje ze Olaf bedzie nam swinstwa znosil

U nas za oknem 15 stopni i mocny wiatr czasem pokapuje wiec ogolnbie do bani. Ercio spi ale wczesniej uzadzil niezly koncert. Wczoraj pisalalm ze obrot brzuch plecy zrobil raz a tu dzis chyba zeby udowodnic ze nie chce byc gorszy od Olafa zaliczyl tych obrotow c hyba z 10, co go polozylam na brzuch to fikolek i plecy, widac ze skubaniec robi to celowo, wiec chyba za duzo juz na tym brzuszku nie polezy bo nie przepada

A co do ubioru radzilabym tak jak Kasia 2 dlugie rekawy i kocyk

reklama
Tylko mój Olek nie potrafi zasnąć bez mojej piersi tylko że on tak sobie pociągnie i przerwa i znowu pociagnie i przerwa, Czasami go oszukuje swoim placem to wtedy zasypia i tak myśle o smoczku. Tylko jeszcze pytanie. Bo mam z Nuka i czy smoczki wszystkie mają taki sam kształt? Czy sa jakies super podobne do piersi ? (do brodawki) :p

Ja mam i z LOVI i z TOMMEE TIPPEE i wszystkie Hania zlewa ;-)

Cześć, dziewczyny. Ale zimno, brr! Ja trzeci dzień wyspana :-D Tzn. przerwy w nocy typowe - po karmieniu o ok. 23 pierwsza pobudka 1-2 godz, potem pobudka 4-5, no i "śniadanko" ok. 7-8. Potem dalsze spanie małego, a moje razem z nim :-D Oby te 2 pobudki nocne już mu zostały, bo jak się budził 4 razy i z godzinę potem nie chciał spać, to myślałam, że padnę :baffled:
Słuchajcie, mam pytanko. Co myślicie o sadzaniu malucha przez osobę dorosłą tyłem do siebie, nóżki dziecka na kolanach osoby, a plecki oparte o jej brzuch. To takie trochę "siedzenie", chyba bardziej pionowo niż w foteliku samochodowym czy na leżaczku (no i niezbyt stabilnie). Moja teściowa tak robi Witkowi, a ja nie wiem sama, czy mówić jej, żeby przestała, czy dać spokój, bo w sumie na rękach czy w chuście dziecko też jest spionizowane albo oparte na pupie. Co myślicie? Jest o co kruszyć kopie, czy jestem przerważliwona? Bo ja staram się małego trzymać albo w poziomie albo w pionie, raczej bez takiego "sadzania". Sama nie wiem... ech, dylematy pierwszego dziecka ;-)

Skleroza ze mnie. Zapomniałam jeszcze zapytać: jaki mniej więcej rozmiar kombinezona kupujecie na jesień/zimę? Wiem, że nasze dzieciaczki mają różny wzrost... Zastanawiam się, czy np. 72 lub 74 byłby ok? teraz Witek nosi jeszcze ciuchu na 62 cm...

Ostatnia edycja:
Witam w ten pochmurny zimny dzień,

my z Natankiem po szczepieniu :szok: to już drugie jego szczepienie i wiecie co chyba już od nocy przeczuwał co się szykuje. Wczoraj mu mówiłam że pojedziemy do lekarza i może to dziwne ale on naprawdę przeczuwał co go czeka. Tak jak w nocy budzi mi się tylko raz ok 3.00 tak dzisiaj budził się co 2 godziny. Rano cały czas by spał, musiałam go przebudzać ok 9. Całą drogę do przychodni trzymał mój palec ściśnięty i wogóle był jakiś niespokojny.
Pierwsze szczepienie zniósł dzielnie nawet nie zapłakał a dzisiaj było już gorzej. Im starsze dziecko tym będzie gorzej znosił kłucie bo jest bardziej świadome ale nie wiedziałam że 3 miesięczne dziecko też tak to przeżyje. Jednak pamiętał to pierwsze szczepienie. Szkoda mi tych dzieciaczków przestraszonych - no ale to dla ich dobra.
A szczepicie na PNEUMOKOKI?? mnie za kazdym razem pediatra namawia na tą szczepionkę a ja się waham bo słyszałam różne opinie. Niektórzy zalecają dopiero przed ukończeniem 12 m-cy bo niby za duże obciążenie dla organizmu.

A teraz z innej beczki. Dziewczyny jak z waszymi włosami? wypadają? bo mi zaczęły strasznie wypadać - normalnie garściami, jestem załamana - nigdy nie miałam bujnej fryzury, mam słabe i rzadkie włosy. Ponoć między 3 a 6 m-ce mamą wypadają włosy. Orientujecie się czy można zażywać jakieś witaminy, zioła na wypadanie włosów??

My szczepimy i na pneumokoki i na rotawirusy.
Nadika mi od 2 tyg. podobnie jak Tobie strasznie wychodzą. Ja biorę skrzyp polny tzn. tabletki Skrzypovita, narazie nie widzę efektów. tylko ja nie karmię piersią.

Nadinka mi wypadaly tak z poltra miesiaca temu, to byla masakra wszedzie wlosy a po mysciu nie wspomne , podzialal preparat do spryskiwania wlosow tani u mnie 11 zl :)) nazywa sie Pokrzypol , moj maz tez zaczal uzywac i zaczela mu gestniec czupryna w strategicznych u mezczyz miejscach , a ja wyciagam po myciu 2 - 3 wloski
a gdzie można go kupić??

witam,

u nas słonecznie ale nie upalnie ...
i marudkowania ciag dalszy ;(, płacze i za nic nie chce na plecach lezeć, ani na brzuchu ale to juz od jakiegoś czasu ...
klementinka, gosiagro - dzieki, zaraz popatrze czy to nie skok ..., a babciom mówie stanowcze NIE!

a dzis USG bioderek, trzymajcie kciukasy ...
nie wiem jak to bedzie jak Natalcia taka marudna ... ile to trwa? i czy Wasze maluchy płakały?

bakteria - ja nie wiem jak z tym sadzaniem, czasem tak robie ale utrzymuje wtedy pozycje półleżącą..., a co kombinezonu mam dwa po znajomych ale na metce jest na 6-9 miesiecy, ja poczekam jak bedzie blizej zimy i wtedy kupie jak te beda niedobre ...teraz nie problem kupic od reki:)

Dziewczyny co śpiewacie maluchom /oprócz kołysanek/?:-) bo ja nie za bardzo umiem, ale zauważyłam, że nawet moje fałsze wywołują ogromną radość u mojego syna, więc się jakoś spróbuję przemoc (oczywiście pod warunkiem, że będe z nim sam na sam ;-)), ale jedyne co przychodzi mi do głowy to "Szła dzieweczka do laseczka" :-D:-D:zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry2::sorry2:

kpi, pewnie, że nie problem! Po prostu zrobiło się tak zimno, że gdzieś mi myśli wybiegły w stronę zimy ;-) Na razie nic nie kupuję, tak się zastanawiam :-)
Powiem Wam, że i nas też ostatnio ciągłe marudzenie. Tylko by na rękach mały siedział, w każdym razie na pewno nie leżał na pleckach ;-) No i buntu brzuszkowego ciąg dalszy.

Witam sie z południa juz własciwie

Wreszcie sie dzis wyspałam jesuu,ze tez tak długo wytrzymalam na tym weselichu . Mały dostał prezent od znajomych taki super kombinezon - w sam raz na jesien :-)

Wstawiam obiecane zdjecie z wesela i z moim D jeszcze :p

Ostatnia edycja:
reklama
yoshe, ja wywlekam z pamięci przyśpiewki szkolne, np. Szły pchły koło wody ;-) Śpiewam też kolędy :-D Często zamieniam w nich słowo "Dzieciąteczko" itp. na imię synka i powstają piosenki prawie o nim ;-)

Do góry