reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny błagam napiszcie co o tym myślicie:
mój Michał urodził się z wagą 3750 przy wzroście 60. Potem chorował i spadła do 3200, ale przy wypisie ze szpitala po 12 dniach już 3800. Teraz przy wizycie u pediatry wyszło 4700. Lekarz nie zwrócił żadnej uwagi, a gdy zapytałam, to że waga i wzrost w normie; chociaż korelacja między nimi nie bardzo. Pytałam czy dokarmiać, bo niepokoję się jest bardzo szczuplutki, to on że jak je z piersi i się najada - to nie.
A ja się zaczynam bać. Sprawdziłam siatki i wyszło, że jest poniżej 10 centyla. I zaczynam schizować że może się nie najada, jest głodny.

Co byście zrobiły? Myślę żeby wprowadzić sztuczne raz na dzień np na noc. Ale czy bez porozumienia z pediatrą? sama wybrać mleko?
Czy któraś z was dokarmia? czy zawsze ustalacie mleko z pediatrą czy wybrałyście same?

My zaczęliśmy dawać raz dziennie NAN1 ale nie przyjął się (mała miała straszne bóle brzuszka :( )wiec dzisiaj zakupiłam innemleko i bedziemy probować :) (nie pamiętam nazwy ale farmaceutka w aptece powiedziała że jest polecane przez pediatrów)

No i w dzien mozesz dawac modyfikowane , ja polecam NAN 1 . I sama zobaczysz jak bedzie sie maluszek zachowywał

:) Ja nie polecam NAN1 ale trzeba próbować aż nie znajdzie sie odpowiedniego mleka dla danego dziecka :D

Dziewczyny karmiące piersią mam pytanie czy można brać jakieś tabletki przeciwbólowe? jak tak to jakie?
Tak mnie dzisiaj głowa boli ze az mi niedobrze a tu maluszek chce zeby zwracać na niego uwage a ja nawet nie mam siły głowy podniesc

ja niore Apap

Dziewczyny przepraszam, że nikomu nie odpisze, ale pisze na komórce i z synem na ręku. Czy po szczepieniu skojarzoną może pojawić się zaczerwienienie wokół miejsca wkłócia? I czy dzisiejsze wrzaski mogą być z tym powiązane? Zaznaczam, że gorączki nie ma.
To nasze pierwsze szczepienie poza wcześniejszymi na żółtaczkę, po których nic szczególnego się nie działo i trochę mnie to wszystko martwi...

moja mała po szczepieniach miała zaczerwienione i lekarka kazała smarować altacetem :) pomogło.

A my wrócilismy z kina, mała grzeczna u babci była a mi było dziwnie i przez cały seans w kinie myślałam co się dzieje z małą :). Polecam Step Up 3 jeżeli ktoś lubi taneczne filmy :) chyba jeden z niewielu filmów gdzie 3 część była lepsza niż 1. Mąż teraz śpi, babcia się zajmuje małą a ja siedzę na bb bo nie mogę zasnąć :/ mimo że ledwo na oczy widzę.
Zaraz zbieramy sie do domku i po kąpieli małej pewnie od razu wskoczę do wyrka :)

Lena wy robicie wszystko w domu??

Dziewczyny przepraszam, że nikomu nie odpisze, ale pisze na komórce i z synem na ręku. Czy po szczepieniu skojarzoną może pojawić się zaczerwienienie wokół miejsca wkłócia? I czy dzisiejsze wrzaski mogą być z tym powiązane? Zaznaczam, że gorączki nie ma.
To nasze pierwsze szczepienie poza wcześniejszymi na żółtaczkę, po których nic szczególnego się nie działo i trochę mnie to wszystko martwi...
yoshe my tez dzis po pierwszym szczepieniu
miejsce klocia moze byc czerwone, nawet moze pojawic sie babel

Jas zniosl szczepienie dzielnie, nie zaplakal na wklociu tylko chwile po, chyba bolalo go jak sie szczepionka rozchodzila
szczepilismy 6w1
pneumokoki beda w pon bo jest za delikatny na taka dawke wirusow przez to ze jest wczesniaczkiem
przybiera i rosnie ladnie
jedyne co mnie niepokoi to szmery w serduszku, musimy isc do kardiologa

mial juz stan podgoraczkowy ale teraz juz ok i spi

musimy zmienic mleczko na jakies specjalne na problemy trawienne. do nabycia tylko w aptece i cena oczywiscie apteczna
a moje cycki po szczepieniu tak sie zmobilizowaly ze mleka w chwile sciagnelam na karmienie
zawsze musialam sciagac 2 razy na jeden posilek

Jas dziekuje za trzymanie kciukow:)

My zaczęliśmy dawać raz dziennie NAN1 ale nie przyjął się (mała miała straszne bóle brzuszka :( )wiec dzisiaj zakupiłam innemleko i bedziemy probować :) (nie pamiętam nazwy ale farmaceutka w aptece powiedziała że jest polecane przez pediatrów)

:) Ja nie polecam NAN1 ale trzeba próbować aż nie znajdzie sie odpowiedniego mleka dla danego dziecka :D

ja niore Apap

moja mała po szczepieniach miała zaczerwienione i lekarka kazała smarować altacetem :) pomogło.

A my wrócilismy z kina, mała grzeczna u babci była a mi było dziwnie i przez cały seans w kinie myślałam co się dzieje z małą :). Polecam Step Up 3 jeżeli ktoś lubi taneczne filmy :) chyba jeden z niewielu filmów gdzie 3 część była lepsza niż 1. Mąż teraz śpi, babcia się zajmuje małą a ja siedzę na bb bo nie mogę zasnąć :/ mimo że ledwo na oczy widzę.
Zaraz zbieramy sie do domku i po kąpieli małej pewnie od razu wskoczę do wyrka :)

Lena wy robicie wszystko w domu??
Nie no co Ty;)Musimy tylko mieć swoje produkty a później zawozimy na salę i tam kucharki szaleją;)
Co sądzicie o tym bukiecie???
bukiet ślubny -wachlarz | www.psikus.pl

Witam dziewczyny,
od razu przepraszam że nie odpiszę na wasze posty ale ja tylko na chwilę.
Martwi mnie strzykanie w kościach Natana, głównie strzyka mu w stawach biodrowych. Dwa razy był już na USG biderek i tam wszystko dobrze (Ia). Zdarza się Waszym maluchom że strzyka im w kościach, tak jakby coś przeskakiwało?

Witam dziewczyny,
Martwi mnie strzykanie w kościach Natana, głównie strzyka mu w stawach biodrowych. Dwa razy był już na USG biderek i tam wszystko dobrze (Ia). Zdarza się Waszym maluchom że strzyka im w kościach, tak jakby coś przeskakiwało?
u nas strzyka czasami podobno to normalne
Nie no co Ty;)Musimy tylko mieć swoje produkty a później zawozimy na salę i tam kucharki szaleją;)
swietny!

Zobacz załącznik 278028Zobacz załącznik 278027
Obecna waga to 6820g :-D :-D

jestem pod wrazeniem:)))

yoshe, oczywiście,że po szcepieniu ziecko moze się inaczej zachowywać, może być płaczliwe i marudne, lub śpiące. Pielęgniarka mi zaleciła smarować ukłócie altacetem

Agi ślicznie wyglądacie

perfecta ja szczepiłam pentaximem, ale ktora lepsza to nie wiem, mi tą poprostu przepisał pediatra nie pytając którą wolę

koriander co to jest brownies z malinami ?? za mną kilka razy dziennie chodzi słodkie:)) ja chyba w niedzielę zrobię ciasto z borówkami:)mniam

nadika ja też słyszałam , ze to normalne i nie ma czym się martwić

My dzisiaj zaliczyliśmy 4ro godzinny spacerek, jak nigdy:))))
Teraz malutki śpi to mamusia ma troszkę czasu dla siebie

Witam dziewczyny,

U mnie to samo, tylko że Damian miał 2a w lewym bioderku i to właśnie tam strzyka... we wtorek kolejna USG... boję się... nie chcę żeby mały musiał nosić te szelki czy coś tam... :'(

reklama
Yoshe , Cobra powiedzcie proszę jakiej firmy szczepionką robiłyście.
Bo mnie pierwsze szczepienie czeka 1 września , chcę przełożyc ze wzgledu na duża ilosc osób na ślubie i chrzcie na 6 wreześnia . Polecali mi pentaxim lub hexa 5in1 co wy na to
Niepytani podobno maja milczeć, a ja bezczelnie odpowiem:-)Ja szczepiłam infanrixem 5w1 hexa to chyba 6w1, a dokładnie to sie nazywa infanrix hexa. Moja po szczepieniu była tylko senna innych objawów nie zaobserwowałam:-)
Superaśny bukiet i coś fajnego z niego zwisa u dołu:-D

A ja wreszcie u rodziców, dotarłam szczęśliwie, Igi nie ma!!!!Śpi cały czas, chyba jej powietrze służy

Do góry