Kasiula1982
Fanka BB :)
fifi też puszcza bąbelki ze śliny i próbuje wepchać całą dłoń do buzi
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
To jak już wszystkiego próbowałaś to ja nie mam pomysłu, moja załapała po zmianie kształtu smoka. Może Twoja jest poprostu bezsmoczkowa i nic nie poradziszHej dziewczyny , długo się nie udzielałam a o nadrabianiu zaległości nie ma mowy więc jak się powtórzę w temacie to z góry przepraszam.
Czy któraś z Was ma podobny do mnie problem odnośnie karmienia butelką i podawaniu smoczka? Moja mała brzydzi się butlą i smokiem a ja za 3 tygodnie muszę iść do pracy może znacie jakieś sposoby aby przekonać małą ????
Próbowałam już chyba wszystkiego ( próby zaczęły się zgodnie z zaleceniem położnej odkąd skończyła miesiąc ) :
1. Stosowałam różne smoczki
2. w butli był mój pokarm lub koperek (rumianek) albo woda
3. uczyłam sama, próbowała też babcia i mąż
4. zarówno jak była przegłodzona , spokojna jak i rozdrażniona
5. o różnych porach
6. w domu jak i na powietrzu
Mała tylko raz jakoś miesiąc temu załapała na 15 minut smoka i wypiła 60 ml pokarmu z butli - korzystać potrafi ale na tym się skończyło. Jak jej przystawiam butlę / smoka po prostu chyba się tego brzydzi pomocy !!!
Syn mojego brata pluł smoczkiem na odległość i też próbowali różnych metod i nic Go nie przekonało. Moja też jak nie chce to nie zasysa, zaciska usta albo wypycha językiem, a za godzinę ssie że chce tą końcówkę urwać. A prócz kształtu jest jeszcze materiał ważny są silikonowe i lateksowe, może tu jest jakaś szansa że się przyjmie?Do pracy jestem w sumie zmuszona wrócić tak szybko ale już pomału rozkładam ręce w sytuacji , gdy mała nadal nie jest zainteresowana smokiem Może jeszcze tydzień będę próbować - tzn. mąż jedynie będzie podawać ale źle to widzę ;(