zyrraffka
Szczęśliwa mama
a próbowałaś odciągać?
Nie odciągałam nigdy, laktator stoi nieużywany
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
a próbowałaś odciągać?
Nie odciągałam nigdy, laktator stoi nieużywany
Dziękuję Dziewczyny za odpowiedź
Ja tak co 2-4h, przeważnie w ciągu dnia mała śpi 2 razy po 3 godziny, reszta czasu to czuwanie, marudzenie, zabawa. A karmienie trwa nie dłużej niż 30 minut z obu piersi, nie czekam aż puści sama tylko wyjmuję cyca i zatykam smokiem buźkę. Gdybym nie wyjęła to ssała by i ssała.Dziewczyny nie mam nawet czasu was poczytać a zazwyczaj miałam go sporo(((( Mój mały bardzo absorbujący się stał, strasznie marudzi.
Mam pytanie i proszę o odpowiedź dziewczyny karmiące piersią- jak często karmicie??Ja sobie dzis od popołudnia zapisuję i mi wychodzi co 1,5 godziny lub co godzinę, już nie mam siły. Jak zaczęłam karmić o 18:40 tak skończyłam o 19:30, szok, potem o 21 znowu cyc. A jak jest u was? Może popełniam jakiś błąd??
Temperatura zdrowego niemowlęcia jest zależna od pory dnia, a także jego aktywności. Waha się w przedziale między 36oC do 37oC. zwykle rano jest niższa a wieczorem wyższa.Kochane jaką temperaturę prawidłową mają niemowlęta??A od jakiej się zaczyna gorączka/?
Chciałam nadrobić dzisiejszą produkcję, ale nie dam rady. Jestem wykończona psychicznie i fizycznie. Jeszcze wczoraj mówiłam że odczekamy 1,5 - 2 lata i postaramy się o drugiego malucha, ale po tym jak mi dzisiaj dał do wiwatu to następny brzdąc to chyba dopiero jak ten się wyprowadzi :-)
Swoją drogą Kamil się tak zachowywał jakby coś go opętało jak nie moje dziecko i lepiej żeby to był ten skok rozwojowy po którym jutro się obudzi potrafiąc mówić :-) przynajmniej te parę słów jak: jeść, spać, ciepło, mama, bawić się :-)
Przekonałam się, że nie mam cierpliwości nawet do własnego dziecka
Torunianki, to co z naszym spotkaniem? na weekend wyjeżdżam, ale może w czwartek?
Niech ta pani sama się budzi w nocy na jedzenie zwłaszcza jak sie jaj dobrze śpi i nie czuje głodu-Boże jak mnie takie farmazony wnerwiaja.
Nawet jesli Fifi nie bedzie przybierał ksiazkowo to cos się stanie???
Przeciez je nie jest głodny, rosnie, spi we własnym tempie a nie według jakiejs ksiazki,tabelki czy wykresu