Kasiula1982
Fanka BB :)
Dziewczyny nie mam nawet czasu was poczytać a zazwyczaj miałam go sporo(((( Mój mały bardzo absorbujący się stał, strasznie marudzi.
Mam pytanie i proszę o odpowiedź dziewczyny karmiące piersią- jak często karmicie??Ja sobie dzis od popołudnia zapisuję i mi wychodzi co 1,5 godziny lub co godzinę, już nie mam siły. Jak zaczęłam karmić o 18:40 tak skończyłam o 19:30, szok, potem o 21 znowu cyc. A jak jest u was? Może popełniam jakiś błąd??
mi położna mówiła, i czytałąm też w książce, że karmienie nie powinno trwac dłużej niż 30-40 minut, fifi tak miał, że odstawiany od cyca ryczał, ale wtedy zaczęłam mu smoka dawać i pomogło
ogólnie ot fifi najada się w max 10+-15 minut, choć zdarza się, że po 5 min cycek pusty a synek zasypia i śpi kilka godzin
karmię go 5-6 razy na dobę: po kąpieli, potem 6-7 rano, potem 9, 12, 15-16, 18, czasem prześpi karmienie popołudniowe
przybiera na tym rytmie karmienia 200 g na tydz, więc jest ok, choć nam kazali za 2 tyg na ważenie przyjść, czy dobrze przybiera, bo była jakaś inna pani dr i stwierdziła, że mógłby więcej i że może będzie trzeba w nocy budzić, ale dopóki będzi eprzybierał 150 g na tydz (co wszyscy okraślają jako normę) to nie mam zamiaru i jego i siebie budzić